header
header

Nişan Masası Süsleme Fikirleri

Nişan masası süsleme, nişan organizasyonunun en eğlenceli aşamalarından biri. Farklı konsept ve dekorlarda hazırlayacağınız masalarınızı fotoğraflarınız için harika bir arka plan olarak kullanabilirsiniz. Evde nişan masası hazırlarken desteğe ihtiyaç duyuyorsanız bu yazımız tam size göre. Nişan masası nasıl süslenir? Nişan masası üzerine ne konur? Nişanda ne ikram edilir? Bu ve bunun gibi pek çok sorunun yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Evde Nişan Masası Süsleme

Evde nişan masası süslemeye başlamadan önce ilk karar vermeniz gereken konu konseptiniz olmalı. Evinizin en uygun köşesini seçtikten sonra yüksek bir dikdörtgen masa veya yuvarlak bistro masalardan yan yana 3 adet dizerek hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. Arka plan buradaki en önemli detaylardan biri. Arka planınıza nişan afişi yaptırabilir, rüya kapanı ve makrome koyabilir, ya da dilerseniz tül perdeler ve peri led ışıklarla harika bir düzen kurabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Nişan Masası Süsleme Malzemeleri

Sıra masa üzerine koyacağınız süsleme malzemelerine geldi. Masanın üstü çok kalabalık olduğunda hoş bir görüntü olmayacaktır. Özellikle de küçük bir masa kullanıyorsanız olmazsa olmaz malzemelerden pasta, şamdanlar, hediyelik kutusu ve nişan tepsinizi koymanız yeterli. "Nişan masası üzerine ne konur?" diye merak ediyorsanız aşağıda tüm malzemeleri bulabilirsiniz.

• Çiçekler

Nişan masanıza renk katacak çiçekler mutlaka kullanmanız gereken malzemelerden biri. Kuru veya yapay çiçek tercih edebileceğiniz gibi canlı çiçek modellerini de seçebilirsiniz. Nişan masaları için özel aranjman yapan çiçekçilerden bu konuda destek alabilirsiniz. Dilerseniz nişanlınızın getirdiği çiçek demetini de masanıza yerleştirebilirsiniz.

• Şamdanlar

Şamdanlar nişan masası süslerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Şamdanlarınızı konseptinize göre tekli veya üçlü olarak tasarlanan modellerden seçebilirsiniz. Gold renkte hazırlanmış ayaklı şamdanlar masanıza çok şık görünecektir. Şeffaf pleksi şamdanlarla ise renkli mumlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca kütük mumluklar, yaldızlı şamdanlar ve seramik modeller de çok şık görünecektir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

• Mumlar

Nişan masasını süslemek için kullanılan bir diğer malzeme de mumlar oluyor. Ortama anında romantik bir hava katacak mumlarınızı sütun, tealight veya uzun modellerden seçebilirsiniz. Büyük sütun mumlar kullanacaksanız masanızın altında sağa ve sola hizalı olarak yerleştirebilirsiniz. Tealight mumlar masanın kenarlarına ya da nişan pastanızın etrafına konumlandırabilirsiniz. Eğer uzun mumlar kullanacaksanız bunları ayaklı şamdanlar ile birleştirmenizi tavsiye ederiz.

• İsimlik

İsimlikler nişan masanıza renk katacak bir diğer detay. Özellikle pleksiden hazırlanan isimlik modelleri nişan masalarında sıklıkla kullanılıyor. Nişanlınız ile isminizin arasına kalp, sonsuzluk işareti veya yüzük yaptırarak oldukça şık bir tasarıma sahip olabilirsiniz. Ayrıca ahşap üzerine işlenmiş isimlikler de son yıllarda oldukça moda.

• Şekerlik

Nişan masanızda hem ikram hem de süs görevi görecek şekerlikleri mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Masa konseptinize göre kristal veya sade olarak seçeceğiniz şekerliklerin içine en sevdiğiniz şekerlemeleri doldurabilirsiniz. Dilerseniz masa renginize uygun renkli bonibonlar veya yumuşak şekerler kullanabilirsiniz. Özel olarak paketlenmiş ve üzerinde nişanlınızla sizin baş harfleriniz olan çikolatalar da iyi bir seçim olacaktır.Enza Home - Terra

• Nişan Panosu

Nişan panoları genelde açık alan veya mekanlarda tercih edilse de evinizdeki organizasyonda da panoları kullanabilirsiniz. Evinizin girişinde, nişan masanızın olduğu odaya açılan kapının kenarına ayaklı panolar yerleştirebilirsiniz. Panonuzun üzerine nişanlınız ile adınızı ve nişan tarihinizi yazdırabilirsiniz. Eğer ayaklı pano koymak için yeriniz yoksa plaka halinde baskı yaptırıp kapınızın üstüne veya girişine asabilirsiniz.

• Balonlar

Nişan süslemelerinde beyaz, gümüş veya altın renklerinde balonlar kullanabilirsiniz. Klasik balonlara ek olarak nişanlınızın ve sizin isminizin baş harflerini balon olarak kullanabilirsiniz. Balonların içini helyum ile doldurarak tavanınızı komple balonlar ile kaplayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz kalpli ve yıldızlı olarak tasarlanan balonları kullanabilirsiniz.

• Masa Örtüsü ve Runner

Gelelim nişan masası süslemesinin en önemli detaylarından birine. Masa örtüsü ve runner seçimi, nişan masanızı öne çıkaracak oldukça önemli bir malzemedir. Eğer dikdörtgen veya kare bir masa kullanıyorsanız birbiri ile uyumlu masa örtüsü ve runner kullanmalısınız. Kumaş türü de örtünün duruşunda oldukça önemli. Örneğin hem runnerı hem de masa örtüsünü saten seçerseniz masanızdan kayarak kaosa sebep olabilir. Bu yüzden pamuklu kumaşları seçmenizi öneririz.

• Vazolar

Nişan masası süsleme malzemelerinde son önerimiz ise vazolar oluyor. Küçük seramik vazoların içine koyacağınız tek çiçekler oldukça şirin görünecektir. Ya da dilerseniz cam vazolar kullanabilir, masanızın şıklığını tamamlayabilirsiniz.

Evde nişan organizasyonu hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Evde Nişan Masası Süsleme Konseptleri

Nişan masasının konseptine karar veremiyorsanız sizin için üç farklı önerimiz olacak. Bunlar rustik, bohem ve klasik konseptler. Rustik konseptte kuru çiçekler ve mumlar öne çıkarken, bohem tarzda makromeler kullanılıyor. Klasik tarzda ise daha romantik süslemeler dikkat çekiyor.

Rustik Nişan Masası

Son yılların en trend konseptlerinden olan rustik temada daha çok doğal malzemeler kullanılıyor. Çuval bezinden masa örtüsü, ahşap mumluklar, yapay sarmaşıklar ile hazırlanan arka planlar ve keten kumaş ile süslenmiş kadehler bu konsept için ideal. Ayrıca rustik tema için nişan pastası arıyorsanız tercihinizi mutlaka naked cakeden yana kullanmanızı öneririz. Bu pasta türü özellikle kurutulmuş meyveler ile süslendiğinde çok tatlı görünüyor.

Bohem Nişan Masası

Rustik konseptten sonra en çok tercih edilen temalardan olan bohem tema ile devam edelim. Bohem nişan masaları evde kullanıldığı kadar deniz kenarı ve kır bahçesi gibi mekanlardaki organizasyonlarda da sıklıkla tercih ediliyor. Konsept olarak biraz daha salaş bir tema olan bohemde arka planlar rüya kapanları, mandalalar, makromeler veya el işlemesi danteller ile süsleniyor. Masa dekorlarında ise siyah mumlar, şeffaf şamdanlar ve kuru çiçekler tercih ediliyor.

Klasik Nişan Masa Konsepti

Son konseptimiz ise özellikle dışarıdan nişan malzemesi kiralayan çiftlerin tercih ettiği klasik tema oluyor. Bu klasik temada öne çıkmasını istediğiniz renklerde arka plan perdesi ve peri ledler kullanılıyor. Pleksi nişan masaları, masa üzeri kristal veya gold şamdanlar, nişan hediye kutusu, isimlik, kremalı pasta ve yüzük tepsisi ile konsept tamamlanıyor. Klasik konseptte daha çok üçlü bistro masa kullanımı öne çıkıyor. Dilerseniz masa üstlerinde saten veya tül örtüler de kullanabilirsiniz.

Nişan Tepsisi Modelleri

Birlikteliğin ömür boyu simgesi olan yüzüklerimizin üzerinde bulunacağı nişan tepsisi, nişan masası konseptleri ile aynı hızla değişkenlik gösteriyor. Nişan tepsisinin olmazsa olmazı ise yüzüklerin konulacağı konsepte uygun bir aparat ve makas. Son zamanlarda ek olarak eşlerin isimleri veya baş harfleri ve inciler de eklenmeye başlandı.

Nişan tepsileri pleksi, ahşap veya gümüş olarak hazırlanabiliyor. Yüzük yükselticiler ve makaslar da modele uygun olarak dizayn ediliyor.

En güzel nişan tepsisi modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Nişan Masası İçin İkramlık Önerileri

Nişan masasına ikramlık eklemek isteyenlere iştah kabartacak güzel birkaç alternatif sunalım. Genellikle de tercih edilen ikramlıklar arasında, turtalar, gelin ve damadın isminin yazılı olduğu konsepte ve rengine uygun kurabiyeler, cupcakeler, çikolata ve şekerlemeler başı çekiyor.

Aynı masada kullanabileceğiniz gibi nişan töreninizin büyüklüğüne göre ekstra masalara ikramlarını ekleyebilirsiniz. Nişan töreninizin davetli sayısı fazla ise ayrı yapmanızda fayda var.

En lezzetli ikramlık önerilerini hemen inceleyin.

Nişan Pastası Modelleri

Nişan pastası elbette organizasyonun olmazsa olmazlarından. Masanızın üzerinde sadece dekor olsun isterseniz yapay nişan pastalarını tercih edebilirsiniz. Eğer az davetli sayısına sahipseniz nişan masanızın üzerine ikram edeceğiniz pastanızı koyabilirsiniz. Özellikle iki katlı olarak hazırlanan modelleri nişan pastası olarak daha çok tercih ediliyor.

Dilerseniz tek katlı ve dikdörtgen şekillerde hazırlanan pastalara nişanlınız ile fotoğrafınızı bastırabilirsiniz. Eğer nişana katılacak çok davetliniz varsa masa üzerinde kullandığınız pastanıza ek olarak davetlilerinize dağıtacak büyük bir pasta daha yaptırmanızı öneririz.

En şık nişan pastası modellerini burada bulabilirsiniz.

Nişan Hediyelik Modelleri

Nişanınıza katılan misafirlerinize bu özel gününüzden hatıra bırakabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Küçük şeker paketleri, kaktüs veya sukulent, nişan hatıra fidanı, sokak hayvanları için mama keseleri, magnetler, aynalar, kokulu taşlar, mumlar ve çok daha fazlası nişan hediyesi olarak verilebiliyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarına bağış yaparak da misafirlerinize oldukça anlamlı bir nişan hediyesi verebilirsiniz. Tema, Dohayko, WWF, Çekül ve Lösev gibi kuruluşlara bağışta bulunabilirsiniz.

En kalıcı ve anlamlı hediyelik modelleri burada.

Bonus: Evde Nişan Masası Süsleme İçin Organizasyon Firmaları

Nişan masası kiralama fikriniz varsa organizasyon firmaları ile çalışabilirsiniz. Size önerebileceğimiz bazı firmaları şunlar;

İstanbul Nişan Organizasyon Firmaları

Ankara Nişan Organizasyon Firmaları

İzmir Nişan Organizasyon Firmaları

İşi uzmanına bırakmak isterseniz: Şehrinizdeki en uygun fiyatlı nişan organizasyon firmaları burada.

Nişan masası süsleme ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Peki siz nişanınızda nasıl bir konsept düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı ve bizi instagramda takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%