header
header

Siyah Abiye Elbise ve Nişanlık Modelleri

Her kadının dolabında en az bir tane siyah elbise bulunması gerekir. Kombin yapması en kolay renklerden olan siyah günlük rutinimizde kurtarıcı bir rolü üstlenir. Asaletin rengi olarak anılan bu renk elbiseler özel günlerde de kadınların en çok tercih ettikleri alternatifler arasındadır. Bu yazımızda siyah abiye ve nişanlık modellerine daha yakından bakacağız. Tesettür siyah abiyeler, büyük beden modeller, uzun, kısa ve daha pek çok farklı stilde elbiseyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Siyah Abiye Elbise ve Nişanlık Modelleri 

Siyah abiye elbise modelleri kendi nişanınız ve kına gecenize ek olarak katılacağınız farklı özel günlerde de oldukça şık bir seçim olacaktır. Hemen hemen her renk ile siyah elbisenizi kombinleyebilirsiniz. Özellikle altın takı kullanıyorsanız siyah doğru bir renk seçimi olacaktır. Yazımızın devamında farklı siyah elbise ve abiye modellerini sizin için inceledik.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Siyah Uzun Abiye Modelleri

Yılın her mevsimi tercih edebileceğiniz siyah uzun abiye modelleri ile başlayalım. Uzun abiye elbiseler A kesim, balık ve prenses model gibi farklı kalıplarda hazırlanabiliyor. Siyah abiye elbisenizi katılacağınız davetin türüne göre seçmenizde yarar var. Örneğin kendi nişanınız için siyah bir elbise alıyorsanız taşlı veya dantelli modelleri tercih edebilirsiniz.

Siyah uzun abiyelerde yaka tercihinizi madonna, kare, kruvaze veya V yakalardan kullanabilirsiniz. Ayrıca yarım kollu, ince askılı ve bishop kollu modeller de bu yılın en trend seçenekleri arasında yer alıyor. Yırtmaçlı tasarımları daha çok A kesim modellerde kullanılıyor. Uzun tesettür siyah abiyeleri tercih edecekseniz bishop kollar tam size göre.

Siyah Tesettür Abiye Elbiseler

Siyah tesettür abiye modelleri ile incelememize devam ediyoruz. Siyah nişanlık ve abiye modelleri başta Setri Nur ve Aysira gibi markalar olmak üzere pek çok ünlü mağazanın vitrinlerini süslüyor. Büyük beden tesettür siyah abiye arayan kadınlar için birbirinden güzel model seçenekleri bulunuyor. Siyah renk özellikle vücudunuzda gizlemek istediğiniz yerler varsa oldukça iyi bir kamuflaj sağlayabiliyor. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Siyah tesettür abiye modelleri genellikle A kesim tasarımları ile tercih ediliyor. Bel hizasından bollaşarak gelen modeller tüllü, dantelli veya saten kumaşlarla birleşerek harika tasarımlar oluşturuyor. Siyah tesettür model abiye tercihinizi elbise kumaşınızla uyumlu türban modeli ile kombinleyebilirsiniz.

En güzel tesettür abiye ve nişanlık modelleri burada.

Siyah Abiye Tulum Modelleri

Tulum, elbise giymekten sıkılmış kadınların imdadına yetişen bir model. Özellikle bacak boyu uzun olan kadınların rahatlıkla tercih edebileceği bir alternatif olarak öne çıkıyor. Kısa boylu kadınlar için ise yüksek belli tulumlar öneriliyor. Yüksek bel tulum her zaman bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir. Giyeceğiniz topuklu ayakkabının yüksekliğine göre tulumunuzun boyuna karar verebilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Uzun tulum tercih edecek hanımların dikkat etmesi gereken şey belin dışında paça boyudur. Geniş paçalı tulum tercih edecek kadınların, paçaların yerleri süpürmeyen ama ayakkabısını da göstermeyen uzunlukta tercih etmesi idealdir. Yürüdükçe ayakkabınızın görünmesi sürekli görünmesinden daha hoş olacaktır. Fakat dar paça bir tulum modeli tercih ediyorsanız aksine bilek kısmında biten modeller daha şık olacaktır.

Daha fazla abiye tulum modeli için sizi böyle alalım.

Siyah Kısa Abiyeler

Dünya genelinde bilinen "Little Black Dress" akımını mutlaka duymuşsunuzdur. Vogue gibi saygın moda dergilerinin editörlerinin bir numaralı önerisi olan siyah kısa elbise her kadının dolabında mutlaka bulunması gereken bir parça olarak gösterilir. Özel davetten yemeklere, nişan ve düğün etkinliklerinden kurumsal etkinliklere kadar her davet türünde kısa siyah elbise hayat kurtarıcı olacaktır.

Kısa siyah elbiseler kumaşı ve üzerindeki işlemelere göre abiye olarak da kullanılabiliyor. Parlak takılar, abiye çanta ve uygun topuklu ayakkabı ile mini elbisenizi abiyeye çevirebilirsiniz. Siyah mini abiyenizi dar kesim, A kesim ve tütülü prenses modellerden tercih edebilirsiniz. Katılacağınız davetin türüne ve vücut yapınıza göre seçim yapmanız uygun olacaktır.

Büyük Beden Siyah Elbise ve Abiye Modelleri

42 beden üzeri kıvrımlı kadınların tercih edebileceği büyük beden abiyeler son yıllarda pek çok marka tarafından üretiliyor. Önceleri büyük beden kadınlar için yalnızca belirli standartlarda ve sade tasarımlar satışa sunuluyordu. Günümüzde her bedenden kadına hitap edebilen modern tasarımlar üretilebiliyor. Vücut kıvrımlarını öne çıkarıp fazla bölgeleri rahatlıkla gizleyebilen siyah abiyeler de burada kadınların imdadına yetişiyor.

Siyah büyük beden abiye modeller A kesim ve balık model kalıplarında kullanılıyor. İki kenarında katlamalı olarak dikilen kendinden korseli abiyeler ise özellikle karın bölgesini kamufle edebiliyor. Mini, maxi ve midi boylarda abiye bulabileceğiniz gibi, kendi boyunuza ve vücut şeklinize uygun özel dikim yaptırabilirsiniz. Büyük beden nişanlıklarda ise esneyen ve hava alan kumaşları tercih etmenizi öneririz.

Büyük beden abiye modellerini buradan inceleyeme devam edebilirsiniz.

Siyah Balık Abiye Elbise

Abiye siyah elbise incelememizin son durağı olan balık modellere geldik. Balık kesim abiyeler vücudu saran ve kıvrımları öne çıkaran yapısı ile en çok kum saati vücuda sahip olan kadınlar tarafından tercih ediliyor. Kalçanız üst vücudunuza göre daha genişse yarım balık abiye modellerini değerlendirebilirsiniz. Eğer kendi nişanınız için siyah abiye tercih ediyorsanız dantelli kumaşlarda kuyruklu tasarımlar tam size göre.

Farklı bir davete katılım için balık abiye arıyorsanız sade saten veya atlas kumaşlı modelleri tercih edebilirsiniz. Kuyruklu modellerden ziyade topuk hizasında biten elbiseler son yıllarda oldukça moda. Yaz davetleri için ince askılar ve straplez tasarımlar, kış davetleri için ise kruvaze ve degaje yakaları değerlendirebilirsiniz.

Mekan mı arıyorsunuz?: Şehrinizin en iyi davet alanları en uygun fiyatları ile burada.

Bonus: Siyah Abiye Çanta ve Ayakkabı Modelleri

Abiye elbiselerin en önemli tamamlayıcılarından biri elbette aksesuarlardır. Abiyelerle birlikte tercih edebileceğiniz çantaları el çantası olarak da geçen baget modellerden seçebilirsiniz. Omuza asılan modellere ek olarak elde tutulabilen alternatifler de mevcut. Son yıllarda moda olan mikro çanta modelleri de tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor.

Siyah abiyeniz ile birlikte tercih edebileceğiniz ayakkabıları tarzınıza göre stiletto, dolgu topuk veya mini topuklu modellerden seçebilirsiniz. Eğer kendinize güveniyorsanız gece boyu stiletto ayakkabı ile oldukça asil bir görünüm yakalayabilirsiniz. Eğer tercihiniz rahatlıktan yanaysa dolgu topuklu modelleri değerlendirebilirsiniz. Son yıllarda Versace tasarımından ilham alarak hazırlanan kalın topuklu ve platformlu ayakkabılar da sıklıkla tercih ediliyor.

Siyah abiye modelleri ve elbiseler ile ilgili hazırladığımız yazımızın sonuna geldik. Dileriz seçiminizde size ilham kaynağı olabilmişizdir. Favori modellerinizi yorumlarda paylaşmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın! :)

İlgili Makaleler

0
%