nisan-bohcasi-icine-ne-konur-14
nisan-bohcasi-icine-ne-konur-14

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Nişan bohçası nedir ve nasıl hazırlanır? Gelin ve erkek nişan bohçası içinde ne olur? Nişan bohçası fiyatları ne kadardır? Nişan hazırlıklarına başladıysanız bu sorunların cevaplarını merak ettiğinizi biliyoruz. Evliliğin ilk adımı olan nişan organizasyonu ve bohça içerisine eklenecek her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. Hazırsanız nişan bohçasını hazırlamaya başlayalım. :)

Nişan Bohçası Nedir?

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Evlilik yolundaki ilk adım olan nişan töreninden önce ya da sonra gelin ve damadın aileleri tarafından karşılıklı alınan hediyeler veriliyor. Yöreye göre değişen bohça vermek adeti içindekilerle de farklılık gösterebiliyor. Alınan hediyeler süslü kutularda, bohçalarda ya da valizlerde sunulur. Peki ya nişan bohçaları neden hazırlanıyor diyorsanız sonraki başlıklarda cevabı bulabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Nişan Bohçası Neden Hazırlanır?

Nişan bohça hazırlığı yapılırken hem evlenecek çiftlerin ihtiyaçları karşılanır hem de aileler kaynaşmış olur. Ailelerin birbirine jesti olarak görülen bu geleneğimizin temel sebebi evlenecek çifte küçük hediyelerle destek olmaktır.

Biz bu yazımızda gelin ve damat bohçası içindekiler listesine standart ürünleri ekledik. Bazı geleneklerde gelin ve damat dışında aileler de birbirlerine ufak tefek yaptıkları el işlerini hediye ederler. Özellikle aile büyüklerine; anneanne ve babaannelere işlenmiş seccade, yazma, patikler ve örgü el işi hediyeler verilebilir.

En iyi nişan organizasyonu firmalarını buradan inceleyebilirsin!Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

"Nişan bohçasına neler konur?" sorusu gelin ve damadın yörelerine göre değişiklik gösterebilir. Bazı yörelerde doğrudan geleneksel adetler doğrultusunda nişan bohçaları hazırlanır. Günümüzde pek çok aile, gelin ve damadın ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu sayede nişan bohçasında gelin ve damadın kullanmayacağı eşya yer almamış oluyor.

Nişan bohçasına konulması gerekenleri gelin ve damat bohçası başlığı altında detaylandırdık. Temel ihtiyaçlar doğrultusunda hazırladığımız listelerde çiftler için ortalama fiyatları da ekledik.

Gelin Nişan Bohçasına Ne Konur?

Gelin nişan bohçası içerisine genelde gelin adayının günlük ihtiyaçlarına yönelik ürünler eklenir. Kişisel bakım için makyaj malzemeleri, deodorant, parfüm, şampuan, duş jeli, duş lifi, vücut bakım kremleri gibi ürünler bu kısımda yer alabilir. Ayrıca gelin terliği, pijama, iç çamaşırı, ayna tara seti, gecelik sabahlık takımı ve bornoz gibi ürünler de gelin bohçasına eklenebilir.Enza Home - Terra

Nişan bohçalarını çiftlerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlamakta fayda var. Damat tarafını ilgilendiren gelin bohçasını hazırlarken; gelinle önceden konuşup ihtiyaçları belirleyip bu doğrultuda alışveriş yapılabilir. Biz genel temel ihtiyaçlar doğrultusunda bir gelin nişan bohçası alınacaklar listesi için detaylar aşağıda yer alıyor.

Eksiksiz Gelin Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Ürün Ortalama Fiyatı
Gecelik ve Sabahlık 350 TL
Gelin Pijama Takımı 250 TL
Gelin Fantezi İç Çamaşırları 250 TL
Atlet - Külot - Sütyen Takımı 200 TL
Gelin Terliği 150 TL
Gelin Makyaj Seti 500 TL
Ayna, Fırça, Tarak Seti 150 TL
Gelin Parfüm / Deodorant Seti 250 TL
Cilt Bakım Seti 300 TL
Gelin Epilasyon Seti 600 TL
Gelin Seccade Takımı 150 TL
Gelin Bornoz Takımı 300 TL
Gelin Çorabı 80 TL
Toplam 3.530 TL

Yukarıdaki listenin tamamına Çeyiz Listem uygulamasında yer alan nişan etkinlikleri başlığı altında alınacaklar listesinde bulabilirsin.

Listenin tamamını buradan indirebilir ve kaydedebilirsin: Gelin Bohçası İçindekiler Listesi PDF

Listede damat tarafının nişan töreni için alacakları bunlarla sınırlı değil. Gelinin abiye nişan elbisesi, ayakkabı ve takı seti de bu nişan bohçasına dahil. Bu ürünler dışında; el işi tülbentler, lifler, patik ve çoraplar da bu listeye eklenebilir. Annelerin ve yakınların yaptığı bu el emeği göz nuru ürünlere fiyat biçilemeyeceğinden listede yer vermedik.

Damat, geline alacağı ürünleri seçerken; müstakbel eşinin zevkine hitap eden seçimler yapmasında fayda var. Gelinin beğendiği ve hali hazırda kullandığı parfüm ve makyaj seti ürünleri alınabilir. Tercih ettiği, beğendiği marka ve modeller öncesinden öğrenilip ona göre alışveriş yapılabilir. Son zamanlarda gelin adayı ile alışverişe çıkarak bu süreç daha da hızlandırılıyor. Siz de beraber alışverişe çıkmayı tercih edebilirsiniz.

Gelin nişan bohçası içindekiler listesinde fiyatlarını en dikkatli inceleyeceklerin büyük ihtimalle gecelik ve kozmetik malzemeler ile makyaj seti olacaktır. Nişan bohçası listesi içinden vazgeçilmez olanları belirleyip bütçenizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

Alınacaklar listesi tamam, peki alınan ürünler nasıl sunulacak? Nişan bohçası süsleme konusu da oldukça önemli. Gelin nişan bohçasında ne olur, nasıl hazırlanır, çeşitleri nelerdir ve nişan bohçası süsleme önerilerini bu yazımızda bulabilirsin:

Gelin Bohçası Nedir? İçine Neler Konulur? Nasıl Süslenir?

Damat Bohçasında Ne Olur?

Damat nişan bohçası, gelinin ailesi tarafından hazırlanıyor. Alışverişe çıkmadan alınacak ihtiyaç listesini ve damadın beğenilerini önceden bilmekte size kolaylık sağlayacaktır.

Peki damat bohçası içine neler konur? Damat bohçasında günlük kişisel bakım ürünleri ile hediyelik tekstil ürünleri yer alıyor. Traş seti, parfüm deodorant, traş makinesi ve cilt bakım ürünleri damat çeyizine eklenebilir. Ayrıca bornoz, havlu, kravat ve damat terliği gibi ürünlerin de bohçaya mutlaka eklenmesi gerekiyor.

Erkek nişan bohçasında ne olur sorusunun cevabı için aşağıdaki listeye göz atın!

Damat Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Ürün Ortalama Fiyatı
Damat Pijama Takımı 250 TL
Ropdöşambır 200 TL
İç Çamaşır Seti 180 TL
Damat Çorabı 50 TL
Damat Terliği 150 TL
Tıraş Seti 300 TL
Tıraş Makinesi 400 TL
Gömlek & Pantolon 400 TL
Kravat 150 TL
Kol Düğmesi Takımı 200 TL
Kemer Cüzdan Kartlık Seti 200 TL
Damat Parfüm / Deodorant 250 TL
Kol Saati 750 TL
Damat Seccade Takımı 150 TL
Toplam 3.630 TL

Yukarıdaki listenin tamamına Çeyiz Listem uygulamasında yer alan Nişan etkinlikleri başlığı altında damat bohçası listesinde bulabilirsin.

Listenin tamamını buradan indirebilir ve kaydedebilirsin: Damat Bohçası İçindekiler Listesi PDF

Erkek nişan bohçası hazırlama ve alınacaklar listesinin detayları burada.

Nişan Bohçası Nasıl Süslenir?

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Gelin ve damat nişan bohçasına ekleyeceğiniz ürünlere karar verdiyseniz sıra geldi bu ürünleri neyin içerisinde sunacağınıza. Eskiden nişan bohçalarının sunumu için çeyiz sandıkları ya da çeyiz tepsileri kullanılırdı. Günümüzde bunların yerini şık tasarımlı valizler ya da kutular aldı.

Valizlere ve kutulara özel nişan bohçası süslemesi yapmak mümkün. Birkaç tül kumaş, boncuk ve simli ipler ile nişan bohçanızı süsleyebilirsiniz. Eğer ben işi ehline bırakayım derseniz de instagramda bu ürünleri yapan kişilerin hesaplarından nişan bohçası süsleme çeşitlerini inceleyebilir ve iletişime geçerek satın alabilirsiniz.

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları

Çeyiz sandığı ve valiz seçenekleri dışında şık bir örtü ile de bohça görüntüsü verebilirsiniz. Ürünleri örtünün tam ortasına yerleştirdikten sonra örtüye atacağınız şık bir düğüm ve süsleme, işte nişan bohçanız hazır! Hazır çiçeklerde seçenekleriniz arasında yer alıyor daha pratik şekilde şık bir görüntü elde etmek isteyenler değerlendirebilir.

Nişan Bohçası Ne Zaman Verilir?

Nişan bohçasının ne zaman verileceği yöreden yöreye değişmektedir. Kimi yörelerde nişan töreninden önce bohçalar verilir. Ardından nişan törenine geçilir. Kimi yörelerde ise nişan töreninden sonra aileler birbirlerine giderek nişan bohçalarını verirler. Nişan bohçası vermek için ortak bir tarih belirleyebilirsiniz.

Nişan Bohçası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nişan Bohçası İçindekiler Listesi ve Fiyatları
  • Nişan bohçası alışverişine çıkmadan önce gelin ve damat bohçaları için alınacakları öncesinde listelemek, bütçe planlaması yapmanıza yardımcı olacaktır.
  • Bütçeniz doğrultusunda öncelikle ihtiyaç olan ürünleri alabilirsiniz. Daha sonrasında kalan bütçe ile diğer ürünleri satın alabilirsiniz.
  • Ürünler gelin ve damadın beğenilerine uygun satın alınmalıdır. Böylelikle kullanılmayacak bir ürün bohçada yer almayacaktır.
  • Bohçanın sunulacağı valiz, kutu ya da sandık için şık kullanışlı bir ürün tercih edilebilir. Gelin ve damadın günlük hayatında da kullanabileceği bir seçim olması uygun olacaktır.
  • Gelin ve damat bohçası içindekiler listesinde yer alan ürünleri satın alırken mağazalardan değişim kartı da talep etmeyi unutmayın. Beden uyumsuzluklarında ve beğenilmeme ihtimaline karşı değişiklik imkanı sunmuş olursunuz.

En güzel nişan mekanları ve indirimli fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Nişan bohçası hazırlarken dikkat etmeniz gereken detayları derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Peki siz nişan bohçanıza hangi ürünleri dahil etmek istersiniz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. :)

Mutfak Çeyizi Listesi

İlgili Makaleler

0
%