damatlik-modelleri-kombinleri-9
damatlik-modelleri-kombinleri-9

Damatlık Modelleri ve Kombin Önerileri

Düğün ve nişan gibi özel günlerinizde damatlık seçimi oldukça önemli. Bu yazımızda sizler için yelekli, kuşaklı, dar kesim, askılı, klasik İtalyan kesim ve büyük beden gibi hepsi birbirinden farklı en güzel damatlık modellerini inceledik. Hazırsanız başlıyoruz. :)

Damatlık Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:Enza Home - BertaEnza Home - Berta

  • Beden ölçünüze uygun olması
  • Tarzınızı yansıtması
  • Eşinizin gelinliği ile uyumu
  • Damat ayakkabınız ile uyumu
  • Renk seçimi
  • Papyon, kravat ve diğer aksesuar seçimleri
  • Gömlek ile takım uyumu
  • Şıklığı ve rahatlığı.

Siyah ve Beyaz Damatlık Modelleri

Şık ve asil bir görünüm yakalamayı öncelik haline getirmişseniz siyah ve beyaz damatlık modelleri tam size göre göre. Klasik tasarıma sahip olan modeller haricinde farklılık arayanlara da hitap eden seçenekler bulunuyor.

Kravat veya papyon yerine özel tasarım fular - kravat karışımı bir aksesuarla kombininizi oluşturabilirsiniz. Siyah damatlıklarda beyaz gömlek ile yaka çiçeğinizi eşleştirebilirsiniz. Ceket içine giyeceğiniz yelekte renk seçimini yine siyah ve koyu gri tercih edebilirsiniz.

Siyah damatlık modelleri için hazırladığımız özel listeyi buradan inceleyebilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Seçiminizi beyaz renkten yana yapmaya daha meyilliyseniz saflığı ve huzuru temsil etmeye en yakın tasarımlara yönelebilirsiniz. Gömlek ve ceketi beyaz renk tercih edip, pantolonda siyah renk kullanarak daha zarif bir görüntü yakalayabilirsiniz. Yaka çiçeği veya cep mendilinizde de daha canlı bir kullanmanızı öneririz.

Mevsime uygun bir seçim yapmaya öncelik veriyorsanız, bu iki renk arasındaki seçimi yapma konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Her iki rengin de kendine has bir havası olsa da beyaz damatlıklar yaz ve ilkbahar ayları için daha ideal oluyor. Siyah takım elbiseler ise kış aylarında veya otel gibi lüks mekan konseptlerinde daha şık bir izlenim yaratıyor.

Beyaz damatlık ve kombin önerilerimiz için sizleri buraya davet ediyoruz. Enza Home - TerraEnza Home - Terra

En Şık Renkli Damat Takımları

Son dönemlerde siyah ve beyaz damatlıkların bir adım önüne geçmeyi başaran renkli damatlık modellerini düşünebilirsiniz. Bordo, lacivert, buz mavisi, mavi veya yeşil renkli smokin takım elbiseler, zevke ve stile uygun farklı kesim tarzlarına da sahip.

Farklılık arayan damat adaylarının ilk tercihleri arasına giren renkli damatlıklar, çoğunlukla slim fit kesim olarak üretiliyor. Altınyıldız, DS Damat ve Sarar gibi markaların koleksiyonlarında öne çıkan renkli damatlıklar arasında lacivert ve mavi tonları revaçta.

Her mevsime uygunluk gösteren lacivert damatlıklar gibi gri smokin damatlık modelleri de farklı düğün konseptleri için ideal bir kullanım sunuyor. Kır düğünü veya sahil düğünü gibi konseptlerde, gelinlik modelleriyle şık bir uyum içerisinde kullanılan renklerin başında geliyor.

Renk çeşitliliğinin ve alternatifin olması karar konusunda sizi tereddüte düşürebilir. Ancak beden, stil ve bütçeye bağlı olarak kararınız daha net şekillenebilir. Aksesuarlar ve damat ayakkabısı ile kombinlenecek damatlıklar, farklı renklerin uyumuyla sizi düğününüzün yıldızı yapacak.

En çok tercih edilen renkli damat takım elbiseleri arasından zevkinize uygun olanı bulabilirsiniz.

Vintage Damatlık Önerileri

Son zamanlarda dikkat çekici damatlıklar arasında yer alan modellerden birisi de vintage damatlıklar oluyor. Salaş ve şık bir görünüm kazanmanızı sağlayan vintage damatlık tasarımları da mevcut. Kumsal ya da kır düğünü yapan damat adayları tarafından oldukça sık tercih ediliyor.

Eski dönemlerin modasını bugüne yansıtan bu muazzam güzellikteki damatlıklar, geçmiş ile geleceği birleştirerek mükemmel bir görünüm kazanmanızı sağlıyor.

Papyon ve kravat takma zorunluluğu olmayan vintage damatlıkları askı ile destekleyerek daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Birçok yerli ve yabancı ünlünün düğün günlerinde tercih ettiği vintage damatlık tasarımlarının içerisinden kendi zevkinize uygun olan modeli tercih edebilirsiniz.

Spor ve Smokin Damatlık Modelleri

İtalyan kesim damatlık tercih ederek daha spor bir modele yönelebilirsiniz. Spor ayakkabı veya keten ayakkabı giyerek tarz sahibi bir kombinle düğününüzün gözdesi haline gelebilirsiniz. Dilerseniz yelek ya da askı ile damatlığınızı kombinleyebilirsiniz.

Parlak ya da taşlı damatlık modellerini smokin olarak tercih ederek damatlığınızı daha dikkat çekici bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Açık mavi, buz mavisi, saks mavisi ya da parlement mavi takım elbiseler her dönemin dikkat çeken ve en çok tercih edilen renkleri içerisinde yer alıyor.

Tercihiniz smokin damatlıklar üzerinden şekillenecekse daha geniş öneri listemize buradan bakabilirsiniz.

Şıklığınızı Tamamlayacak Damat Aksesuarları

Damatlık Modelleri ve Kombin Önerileri

Damatlığınızı vücut hatlarınıza göre, bedeninize uygun olarak seçmeniz sizlere çok daha güzel ve muhteşem bir görünüm kazandırıyor. Damatlığınıza takacağınız aksesuarlar arasında bulunan saat, ayakkabı, fular, yaka çiçeği gibi farklı seçenekler ile takım elbisenizin yıldızını parlatabilirsiniz.

Kuşaklı, yelekli, frak, fularlı damatlık modelleri içerisinden seçeceğiniz uygun takımlar sayesinde daha farklı ve orijinal bir görünüm elde edebilirsiniz. Düğün gününüzde kendinizi çok daha özel hissetmenizi sağlayacak olan damatlığınızı renkli ya da klasik model olan siyah renkten yana kullanabilirsiniz.

Düğün günü damatlıklar ile kombinelenecek tüm aksesuarların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

En çok tercih edilen damatlık modellerini incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Sizin tercihiniz hangisi olacak? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

  • User default avatar

    Devran esen

    Merhaba burada beğendiğim bi damatliğin satisinin nerede olduğunu öğrenmek istiyorum

  • User default avatar

    Düğün Buketi Editörü

    Merhaba. Damatlık modellerimiz şu linkte yer almaktadır: https://www.dugunbuketi.com/dugun-kategorisi/damatlik-modelleri-fiyatlari/

İlgili Makaleler

0
%