hint-gelinlik-modelleri-09
hint-gelinlik-modelleri-09

Geleneksel Hint Gelinlik Modelleri ile Yeni Trendler

Düğün gecenizde klasik, beyaz ve düz modeller yerine farklı bir gelinlik tarzı denemeye ne dersiniz? Eğer cevabınız "Evet" ise Hint gelinlik modelleri sizin için biçilmiş kaftan! Capcanlı renkleri, kendine özgü desenleri ve tamamen el emeği Hint model gelinlikler ile düğün gecenizi sıra dışı bir renk cümbüşüne dönüştürebilirsiniz.

Gelinlik ve Moda Evlerini Keşfetmek İçin TıklayınEnza Home - BertaEnza Home - Berta

Özellikle Hint dizilerinin ülkemizde çok büyük izleyici kitlelerine ulaşmasından beri, Hint tasarımlı gelinlik modelleri de çok tercih edilmeye başladı. Önceleri sadece kına gecelerinde kullanılan geleneksel Hint tarzı, artık düğünlerin de farklı gelinliklerle geçirilmesini sağlıyor. Hint gelinlik modellerinin renk ve tasarım seçenekleriyle çok özgün bir yaklaşım yakalayabilirsiniz.

Hint gelinlik modellerine bakıldığında genelde düz kesim ve kabarık olmayan modellerin ön plana çıktığını söylemek gerekiyor. Genelde kaftan tarzı tasarımlarla hazırlanıyor ve gelinlerin sadece işlemeler, bezeme, renk kombinasyonu ve zengin takılarla ön plana çıkmasını sağlıyor. Son dönemlerde çıkan farklı tasarımlar sayesinde, gelinler hayal gücünü de Hint stili gelinlik modellerine yansıtmayı başarıyor.

Göbeği Açık Hint Gelinlikleri

Modern açık hava düğünlerinde tercih edilen göbeği açık Hint konseptli gelinlik modelleri, neşeli gelinlerin tercihlerinde egzotik seçenekler arasında yer alıyor. İki parça halinde tasarlanan bu modeller, düğünlere hem modern hem sıcak bir hava katıyor. Uzun ve sade kesimiyle yere kadar inen uzun etekle tamamlanan, zıt sadelikte kısa üstüyle göbeği açık Hint gelinlik modelleri; kır düğünü, sahil düğünü gibi dış mekanlarda ve yaz düğünlerinde daha çok tercih ediliyor. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Düğün mekanına karar verdin mi?: En güzel kır düğünü mekanlarını hemen incele.

Göbeği açık Hint gelinlik modellerini uzun kollu olarak da kolsuz olarak da görebilirsiniz. Uzun kollu modellerde kullanılan püsküller, altın işlemeler ya da desenler, göbeği açık modellerin bir yanda geleneksel tarzı da yansıtmasını sağlıyor.

Aynı zamanda dekolteyi göbek kısmından verirken, bir yandan da kol kısmının kapalı bırakılması giysinize dengeli ve gizemli bir hava katıyor. Göbeği açık Hint gelinlik tasarımları için çok uzun duvaklar da uygulanmakta. Uzun bir örtü gibi de görülen bu uzun duvaklar, göbeği açık Hint gelinlik modellerinin fiyatını biraz arttırsa da düğün gecesinin farklı bir havaya bürünmesi buna değer; sizce de değmez mi?Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Daha fazla kabarık gelinlik modeli için buraya tıklayabilirsiniz.

Hafif Kabarık Hint Tarzı Gelinlik Modelleri

Hint gelinlik modelleri genelde düz kesimlerden oluşsa da daha ihtişamlı bir model isteyenler için bir adım ilerisi tasarlanabilir. Hafif kabarık Hint gelinlik arayışındaki gelinler, diledikleri gibi tasarımları bulabilir. Bu modellerin en büyük özelliği kesinlikle etek kısımlarındaki ilgi çekici işlemeler. Tercih ettiğiniz renklerin üzerine en uygun zıt veya farklı renklerle işlenen etnik desenler ya da püsküllerle kabarık gelinliklerle kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz.

Klasik gelinliklere en yakın model olan, bir yandan da geleneksel havasıyla cezbeden hafif kabarık Hint gelinlik, her yıl gelin adaylarından yoğun rağbet görüyor. Hafif kabarık gelinlik modelleri için ister çift parça ve göbeği açık, ister tek parça ve tek omuzlu, ister tek parça ancak uzun kollu seçenekleri deneyebilirsiniz. Hintli tasarımcılar göz alıcı modelleriyle cezbeden koleksiyonlarda geleneksel çizgiyi podyumlar için harmanlıyor.

Bol Aksesuarlı Hint Gelinlik Modelleri

Hint kültürünün izlediklerimizden ve seyahat yazılarından da bildiğimiz en önemli özelliği altın ya da altın kaplama bolca aksesuar kullanmak. Her kıyafete ince ince işlenen altın ve boncuklu detaylarının yanında, bol aksesuarlı Hint gelinlik tasarımları da beğenebilecekleriniz içinde. Genelde tam olarak kültürü yansıtan takılardan hızma modası ve el işlemesi taçlarla tercih edilen Hint gelinlik tam bir prenses gibi hissetmenizi sağlıyor.

Prenses Hint gelinlik modellerini tamamlayacağınız takıların çok geniş bir çeşitliliği var. Dilerseniz yaygın kullanılan ve alnınıza düşen küçük sallantılı parçalarla gelinliğinizi detaylandırabilirsiniz. Bu noktada gelinliğin üzerinde de çok fazla ayrıntı olacağından, üst kısımda bulunan aksesuarların sade olmasına özen göstermek tercih edilebilir. İri ancak sade takılar da dengeli bir şıklık için önerilebilir. Geleneksel olarak gelin başına müthiş bir vurgu çeşitli süs eşyalarıyla yapılabiliyor.

Hint gelinliklerinde sadeliğe çok yakın olmak gördüğünüz gibi pek mümkün değil. O halde ne yapabiliriz? Burada önemli olan dengeyi sağlamak. Kollarınızdaki ya da eteklerinizdeki işlemelerin yoğunluğuna göre aksesuarları daha az kullanabilirsiniz.

Hint Gelinlik Fiyatları Ne Kadar?

Geleneksel Hint Gelinlik Modelleri ile Yeni Trendler

Bu şık gelinlik modellerinin fiyatları kullanılan kumaşın kalitesine, aksesuarların ağırlığına ve ek takılara göre değişebiliyor. Geleneksel tarzda Hint gelinliklerinde bolca kadife kumaş, altın aksesuar ve el işlemeleri yer alıyor. El işçiliği devreye girince de doğal olarak fiyatlarda artış yaşanabiliyor.

Sade bir Hint gelinliği istiyorsanız, fiyatları ortalama 2.000 TL'den başlıyor. Süslü ve göze batan bir tasarım istiyorsanız, fiyatların 20.000 TL'ye kadar yükseldiğini eklemek isteriz. Gelinlik yerine kına gecesi davetinizde Hint kostümü kullanacaksanız tercihinizi sade tasarımlardan yana yapmanızı öneririz. Böylece elbisenizi daha uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

En güzel kına gecesi konseptlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Hindistan Gelinlik Modelleri Nerede Bulunur?

Geleneksel Hint Gelinlik Modelleri ile Yeni Trendler

Akıllardaki Hint gelinliği modelleri genelde ülkemizdeki klasik beyaz veya krem rengi gelinlik tarzına uzak. Fakat son dönemlerde çok tercih edildiği için büyük gelinlik mağazalarında, gelinlik fuarlarında ve internet dünyasında bulmak mümkün. Gelinlerin genelde özel tasarımcılarla çalıştığı takdirde de, Hint gelinlik modellerinin bulunması zor olmuyor.

Tam istediğinizi bulamasanız bile, istediğiniz aksesuarla süsleyebileceğiniz Hindistan gelinlik modellerinin tasarımı da diğerlerine göre daha az riskli. Eklemelerle kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Hatta dilediğiniz kumaşı bularak çok kısa süre içerisinde diktirebilir, kendiniz bile tasarımına katkıda bulunabilirsiniz. Geleneksel kumaşlarımızla modelleri deneyebilir, bu şekilde iki kültürü birleştirerek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Hindistan gelinlik modelleri, çok yakın zamanda tüm açık mekan düğünlerde tercih edilecek gibi duruyor. Siz de düğününüze farklı bir hava katmak isterseniz bu şık tasarımları tercih edebilirsiniz. Siz en çok hangi tasarımı beğendiniz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. :)

Daha fazlası için: Bizi Instagram'da takip edin.

İlgili Makaleler

0
%