header-2
header-2

En Güzel Bohem Gelinlik Modelleri

Bohem gelinlik modelleri, salaş ve rahat tarzdan hoşlanan gelin adayları için oldukça ideal. Dökümlü kesimleri ve rahat kalıpları ile öne çıkan boho tarzı gelinlikler başta rustik ve kır düğünü konseptleri olmak üzere pek çok düğün mekanında tercih edilebiliyor. Ağır bir gelinlikten ziyade düğün elbisesi havası yaratan bu modeller iki parçalı, a kesim ve balık kalıplarda tasarlanabiliyor. Vintage dantellerin ve makrome detaylarının öne çıktığı bu gelinliklerle sen de harika bir tarz yakalayabilirsin.

Peki bohem gelinlik nasıl olur? Nerelerde bulunur? Fiyatları nelerdir? Boho gelinlikler hakkında bilmen gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsin.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Bohem Gelinlik Nasıl Olur?

Son dönem düğünlerinin vazgeçilmezi haline gelen bohem tarzdaki gelinlikler farklı konseptlerde satışa sunuluyor. Dökümlü püsküller, ince danteller, küçük çiçek motifleri ve beyaz gelinliğin büyüsünü bozmayacak şekilde kullanılan pastel renkler ile süslenen bohem gelinliğin içinde kendini hem çok özel hem de rahat hissedebilirsin. Genelde sürekli uçuşan kumaşlarla süslenen bu tarz gelinlikler, gelinlerin düğünleri boyunca diledikleri gibi dans etmelerine, rahatsız bir ortam yaratan kabarık tasarımlardan kurtulmalarına da yardımcı oluyor.

Bohem tarzı gelinlik modellerinde tül kumaşlar daha çok kullanılıyor. Asimetrik veya önü kısa arkası uzun olarak kesilen etekler, etek uçlarına doğru boho danteller ile işleniyor. Çoğu zaman kırık beyaz veya ekru renkler bohem gelinlikleri süslüyor. Bu gelinlik modelini tamamlayan en önemli detaylardan biri de aksesuarlar oluyor. Özellikle çiçek taçlar, gelin sandaletleri ve boho gelin buketleri bu model için ideal.

Bohem gelinlik tercih etmeden önce, her modelde olduğu gibi çok detaylı kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Vücuda tam oturan kalıplardan ziyade hafif, rahat, kalender seçeneklerden tercih edip, halter veya düşük yakalı tasarımları değerlendirebilirsin. Bunun için herhangi bir tasarımcıdan destek alabileceğin gibi, hoşuna giden modeli kendine göre ayarlatman da mümkün. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Bazen gelinler, seçtikleri klasik modellere boho havası katmak istiyorlar. Tarzın bu kadar popüler olmadığı dönemde böyle yaklaşmak mümkün değilken, artık hemen hemen her türlü gelinliği bohem stiline kolaylıkla çevirebilirsin. İlk başta da belirttiğimiz küçük çiçek detayları bile bohem bir tarz yaratmanda yeterli olacaktır.

Bohem tesettür gelinlik modellerinde özellikle İspanyol kollar ve dik güpürlü yakalar öne çıkıyor. A kesim eteklerde hazırlanan modeller salaş tasarımları ile dikkat çekiyor. Ayrıca boho tesettür modellerde kullanılan şal ve gelin başı tasarımlarında da bohem esintiyi yansıtan çiçek motifleri kullanılabiliyor.

Boho Gelinlikler Hangi Düğün Mekanlarında Giyilir?

Salaş ve rahat tarzıyla öne çıkan bu gelinlik modelleri başta kır ve orman düğünü konseptlerinde tercih edilebilir. Ayrıca sahil düğünlerinde de bu model çok şık görünecektir. Çiftlik düğünü konseptiyle hazırlanan organizasyonlarında da bu modeli daha country kesimleri ile tercih edebilirsin.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Bohem gelinlikleri kapalı mekanda da kullanabilirsin. Çoğu düğün mekanı daha öncesinden iletişime geçmen durumunda sana özel mekan süslemesi ve konsept hazırlayabiliyor.

Düğün mekanı mı arıyorsun?: Şehrindeki en iyi açık ve kapalı düğün mekanları burada.

En Şık Bohem Gelinlik Modelleri

Boho tarzı gelinlikler farklı kalıp ve model seçeneklerinde tasarlanabiliyor. Bu kalıplar arasında en çok A kesim ve balık modeller öne çıkıyor. Aynı zamanda iki parçalı salaş gelinlik modelleri de tercih edebileceğin seçenekler arasında yer alıyor. Büyük dantel işlemeler gelinlikler üzerinde kullanılsa da, romantik görünümden ziyade daha esnek işlenmiş ve geometrik detaylar bulunduran tasarımlar tercih ediliyor. Yakalarda madonna, kruvaze, degaje ve V kesimler öne çıkıyor.

Bohem gelinliklerde son dönemlerde en ön plana çıkan nokta ise ince kemerler oluyor. Yine pastel renklerde kullanılan kumaş kemerler, gelinliklere renk katıyor. Kemerlere ek olarak gelinliği tamamlayacak şapka ve çiçekli taçlar, hem modern hem de boho tarzı yakalamak isteyen gelinler için ideal. Bu tarzı tamamlamak isteyen damat adaylarına ise vintage damatlık modellerini öneriyoruz.

Bohem tarzdaki gelinlikler her ne kadar dış mekan düğünlerinde kullanılıyor gibi gözükse de kapalı alanlarda da çok rahatlıkla tercih edilebilir. Bu noktada konseptin de gelinliğe göre düzenlenmesinde fayda var. Gelinlerin ruh haline, düşünce yapısına ve tavrına aykırı bir mekanda düğün gerçekleşiyor olsa bile, masalardaki süslerin bile boho tarzına uygun hale getirilmesi tamamen farklı bir hava yaratacaktır.

Bu noktada düğün için seçilen müziklerle de bohem tarz gelinlikten öte tüm havaya hakim olabiliyor. Country tarzda hazırlanan müzik listesi, masalara iliştirilen çok küçük dantel ya da çiçek detayları ve vintage tarzda düzenlenmiş alan sayesinde, kapalı bir ortamda da bohem tarzındaki gelinliğini yadırganmadan giyebilirsin.

Bohem Tarzı Gelinlik Fiyatları

Hazır kalıp boho gelinlik modellerinin fiyatları ortalama 3.000 TL'den başlıyor. Yalnız sadece sana özel bir gelinlik modeline sahip olmak istersen özel tasarım imkanını değerlendirebilirsin. Özel tasarım boho gelinliklerde fiyatlar seçilen kumaş türüne ve işlemelere göre belirleniyor. Tarzı gereği ağır işlemeleri olmayan bu gelinlikleri özel tasarımda 3.500 - 5.000 TL arasında yaptırabilirsin.

Gelinlikçi mi arıyorsun?: Şehrindeki en iyi gelinlikçi ve moda evleri burada.

Bohem Tarzı Gelinliğe Uygun Aksesuarlar

Bohem gelinlik modelleri ile aksesuar uyumu oldukça önemli bir detay. Sürekli topuklu ayakkabı ile bütün geceyi geçirmekten bıkıp usanan gelinler, seçtikleri bohem tarzdaki gelinlik sayesinde daha rahat ayakkabılarla düğünü tamamlayabilirler. Bohem tarzdaki gelinliklere en çok yakışan ayakkabı modelleri ise sandalet ya da terlik oluyor. Özellikle sahil düğünleri için oldukça kullanışlı olan bu moda, sıcak havanın verdiği rehavetin içinde bir de topuklu ayakkabı çilesinin çekilmesini tamamen engelliyor.

Boho gelinlik modellerinin bir diğer tamamlayıcı aksesuarı ise çiçekli gelin taçları oluyor. Düğün konsepti bohem olunca taçlarda kullanacağın çiçekleri istediğin renk ve büyüklükte tercih edebilirsin. Festivallerden çıkmış gibi görünen rengarenk çiçekli taçlar ve taçlarla uyumlu el buketleri de bizce harika görünecektir.

Bohem gelinlik modellerini en iyi tamamlayan aksesuarlardan bir diğeri ise şapkalar oluyor. Özellikle sahil düğünlerinde hasır şapka tercih edebilirsin. Düğününü country veya çiftlik konseptinde yapıyorsan kovboy şapkaları muhteşem görünecektir. Eşinle birlikte takım şapkalar da kullanabilirsin.

Boho tarzı gelinliklere çok yakışan bir diğer detay ise kot ve deri ceket modelleri oluyor. Püsküllü deri ceketler ve eskitilmiş tarzda kot ceketler bohem havanı en iyi şekilde yansıtacak aksesuarlardan olacaktır. Eşinle birlikte sırt kısmında "Bride" ve "Groom" yazan tasarım ceketler de giyebilirsin.

En güzel gelin ceketi modellerini burada bulabilirsin.

Bohem gelinlik modelleri hakkında bilmen gerekenleri derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Bu birbirinden güzel modeller arasından senin tercihin hangisi oldu? Yazımıza yorum yapmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutma!

  • User default avatar

    melis

    iyi hoş koymuşsunuzda Türkiyede nerden bulunucak bunlar?

  • User default avatar

    Düğün Buketi Editörü

    Merhabalar Melis Hanım, Bohem gelinlik tasarımları ve özel yapım gelinlikler için aşağıdaki linkten şehrinizin en iyi moda evleri ile iletişime geçebilirsiniz. Şimdiden mutluluklar dileriz! :) https://www.dugunbuketi.com/gelinlik-modelleri-fiyatlari/

İlgili Makaleler

0
%