header
header

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Düğün gününüz için ne kadar heyecanlı ve stresli olduğunuzu biliyoruz. Size vereceğimiz küçük tavsiyeler ile hem düğün günü hem de gecesini kolaylıkla atlatabilirsiniz. Tavsiyelerimizi not alabileceğiniz kağıt ve kaleminiz hazırsa başlıyoruz.

Düğün Gününüzü Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri
  • Uykunuzu iyi alın ve kendinizi aç bırakmayacak şekilde hafif bir kahvaltı yapın.
  • Kuaförde giyeceğiniz özel iç çamaşırınızı unutmayın.
  • Unutmamanız gereken diğer detaylar; gelin ayakkabınız, kullanmak istediğiniz gelin aksesuarlarınız, gelin tacınız veya duvağınız.
  • Yanınıza iki adet çanta alın. Çantanızın birine aksesuarlarınız ve özel kıyafetlerinizi (şal, bolero, ceket, koruyucu önlük, iç çamaşırı gibi), diğerine ilk yardım seti, ağrı kesici, cımbız, dikiş seti, makyaj tazeleyici set ve tazelenmek için günlük ped gibi özel ihtiyaçlarınızı düzenli bir şekilde yerleştirin.
  • Kişisel bakım setiniz için çantanızın içine sığabilecek ayrı bir kutucuk oluşturun ve içine makyaj malzemelerinizi, aynanızı, saç spreyinizi, tel tokalarınızı, deodorantınızı ve parfümünüzü koyun.
  • Yanınızda gelin ayakkabınızın yanı sıra rahat bir alternatif mutlaka bulundurun.
  • Kendinizi tazelemek için sağlıklı atıştırmalıklar seçin ve yanınıza alın.

Düğün Günü Sabahı için Tavsiyeler

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Öncelikle bir gece öncesinden uykunuzu iyi almanızı tavsiye ediyoruz. Heyecandan uyuyamazsanız üzülmeyin! Sizi hem rahatlatacak hem de zinde tutacak tavsiyelerimiz var. Sizi zinde tutacak enfes bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Önceden yemediğiniz şeyleri yememeye özen gösteriniz. Yediklerinizi sindirdikten sonra ılık bir duşa girebilirsiniz. Eğer kahvaltı eder etmez duşa girerseniz üzerinize gereksiz bir ağırlık çökebilir.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Dilerseniz duş sürenizi biraz uzun tutabilir, spa özlü duş jeli ile vücudunuza masaj yaparak kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra rahat bir şekilde oturup ayaklarınızı bir yastıkla destekleyerek uzatabilirsiniz. Bu da kan dolaşımını vücudun üst kısmına çekecek ve gün boyu aktif bir şekilde kullanacağınız ayaklarını hazır hale getirecektir.

Bu sürede rahatlatıcı bitki çaylarından içerek gevşeyebilirsiniz. Ihlamur ve adaçayı karışımı sizi rahatlatacak içine birazcık limon sıkarsanız bu da sizi zinde tutacaktır. Eğer hafif kaygılı hissediyorsanız sinirlerinizi rahatlatmak için melisa çayını da tercih edebilirsiniz.

Düğünden sonra yapılması gereken resmi işlemleri buradan öğrenebilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Kuaför ve Hazırlık Anları İçin Tavsiyeler

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Öncelikle kuaföre gitmek için mutlaka önden düğmeli gömlek ya da elbise tarzı bir kombin tercih edin. Rahatlıkla giyilip çıkarılabileceğiniz bir kıyafet olmalı, aksi takdirde gereksiz gerginlikler yaşayabilirsiniz. Gelinliğinizi giydikten sonra saç ve makyajınızı yaptırmayı tercih ediyorsanız yanınıza mutlaka koruyucu önlük almalısınız. Saçınızın provasını zaten daha önceden yaptırmış olacağınız için bir sorun çıkmayacağınızı düşünüyoruz.

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Ani karar değişikliklerinden kaçının. Makyaj malzemelerinizin suya dayanıklı olması gerektiğini ve makyaj sonunda koruyucu sabitleyici sprey uygulaması istediğinizi makyözünüze tekrar hatırlatmanızda fayda var. Böylece terleme durumunda makyajınızın akması gibi dertleriniz olmayacak. Bu da kendinizi güven de hissetmenizi sağlayarak huzurlu bir hazırlık süreci geçirmenizi sağlayacak. Son olarak kendinizi asla aç bırakmayın çünkü gün boyu enerjinizi korumanız gerekiyor.

Aile Evinden Çıkış ve Düğün Merasimi Tavsiyeleri

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Kuaförde işleriniz bittikten sonra damat tarafı konvoy oluşturularak kız evine gelin alma merasimine gelecek. Bu anı bir veda gibi düşünüp ağlayıp kendinizi üzmeyin. Sonuçta aileniz sizin mürüvvetinizi görüyor. Konvoy ile düğün salonuna vardığınızda ilk önce gelin odasına çekilin ve müstakbel eşinizle baş başa kalarak biraz sakinleşin. Sonra derin bir nefes ve sakinleştiğinizden emin olduktan sonra ilk dans için piste adım atın.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Aceleye getirmeden sindire sindire tüm duygularınızı yaşayın. İlk dansınızı istediğiniz kadar uzun tutun ve müstakbel eşinizin gözlerine bakarak heyecanınızı yatıştırın. Sonrasında misafirlerinizin masalarını dolaşarak karşılama yapabilirsiniz. Sıra nikah merasimine geldiğinde duygularınızı dışa vurmaktan çekinmeyin. Dilediğiniz şekilde ister gülümseyerek ister bağırarak “evet!” deyin.

Saatler ilerleyip de eğlencenin dozu arttığında ayakkabılarınızı değiştirerek rahat gelin ayakkabılarınıza geçiş yapabilirsiniz. Ve çiçek atma merasimi ile düğün sonu için güzel bir organizasyon hazırlayabilirsiniz. Tabi tüm bu özel anları ayrıntıları ile fotoğraflamayı unutmayın. Dilerseniz eğlenceli bir düğün selfiesi ile de düğününüzü noktalayabilirsiniz.

Düğün İlk Gece Tavsiyeleri

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Derin bir oh çekebilirsiniz! En yorucu kısmını atlattınız. Düğününüz sona erdi ve artık eve ya da balayı oteline geçiş yapacaksınız. Şimdi düğün gecesi için tavsiyelerimize kulak verebilirsiniz. Öncelikle kendinizi rahatlatmak ve yorgunluğunuzu atmak için ılık bir duş alabilirsiniz. Gerdek gecesi için en önemli husus eşinizle romantik bir ortamda baş başa kalmaktır.

Eğer ilk gece korkusu yaşıyorsanız bunun daha önce oradan buradan edinmiş olduğunuz kulaktan dolma bilgiler yüzünden olduğunu unutmayın. Sizi endişelendiren duyumlarınızı bir kenara bıraktığınızda her şeyin daha kolay ilerleyeceğiniz göreceksiniz. Ayrıca eşinizin size vereceği güven kendinizi çok özel ve iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Düğün Günü ve Düğün Gecesi Tavsiyeleri

Gelelim ilk gece ne giyilir sorusuna. Muhtemelen çeyiziniz için aldığınız fantezi gecelik ve iç çamaşırı takımlarınız bulunuyordur. Beyaz jartiyer takımı, saten gecelik ve sabalık takımları ile dantelli iç çamaşırları bu gece için ideal olabilir. Eğer fantezi çamaşır içinde rahat edemiyorsanız kendinizi zorlamanıza gerek yok. Unutmayın, bu gece için en önemli detay hem sizin hem de eşinizin rahatlığı olmalı. 

Düğün günü tavsiyelerimizin sonuna geldik. Dileriz bu tavsiyelerimiz ile düğününüzü ve gecesini rahatça geçirebilirsiniz. Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%