dogum-gunu-ve-baby-shower-mekanlari-1
dogum-gunu-ve-baby-shower-mekanlari-1

Bebek Odası Süsleme Fikirleri

Tatlı telaşların yerini kavuşma heyecanına bıraktığı bir sürece girmek üzeresiniz ve bebeğinizin odasının da eksiksiz olmasını istiyorsanız bu içerik size göre. Beraber bebeğinizin odasına neler alabileceğinize, nasıl süsleyeceğinize karar vereceğiz. Oyuncaklar, yatak örtüleri, aksesuar ve dolap seçimi birçok detay var. Elbette seçim yapmakta zorlanacaksınız püf noktalarla bu hazırlığı hızlandırarak size zaman kazandıracağız. Oda hazırlıkları sonrasında da göz alıcı bir süsleme fikri ile bebeğinizi beklemeye başlayacaksınız. Haydi başlayalım. 😊

Bebek Odası Nasıl Hazırlanır?

Bebeğinize konforla büyüyeceği bir ortam yaratmak istediğinizi biliyoruz. Uzun süre kullanacağı dolabı, yatağı, perdesi, oyuncakları, halısı ve diğer eşyalar eksiksiz olmalı. Odasına alışma evresinde ve size ihtiyacı olduğu anlarda yanında olacağınız için sıklıkla bu ortamı paylaşacaksınız. En konforlu ürünleri ve iç açıcı renkleri seçmekte fayda var. Elbette tüm bu ihtiyaçlardan önce evin güneş alan güvenli bir odasını bebeğinize ayırmanız gerekiyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Öncelikle bir liste hazırlayarak başlamanız gerekecek. Bunun için kız ya da erkek bebeğiniz için renk seçimi ve tema belirleyebilirsiniz. En ferah ve aydınlık renk beyaz tonları olacaktır. Renkli duvarlar ve süslü eşyaların arasında sade desenler ve kırık beyaz tonlarındaki takımlar uzun vadede kurtarıcı görevi görüyor. Takım halinde alabileceğiniz gibi öncelikle yatak ve dolapta temin edebilirsiniz. Bebeğinizin oyuncaklarla ve kitaplar geçirdiği süre arttıkça mini bir kitaplık ve oyuncak dolabına da ihtiyacınız olacak bizden söylemesi. 😊

Bebek Odası Alışverişinde Püf Noktalar Nelerdir?

Renk ve tema seçimi biraz belirginleştiyse hemen alışveriş listemizi hazırlayalım. Temel ihtiyaçları baz alarak yaptığımız bu listeye eklemeler yapabilir dilerseniz yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. İşte kız erkek bebek odası alışveriş listesi; 

  • Beşik
  • Yatak veya karyola
  • Yastık, yorgan ve battaniye takımı
  • Dolap
  • Şifonyer
  • Cibinlik
  • Gece lambası
  • Oyuncak dolabı
  • Oda termometresi
  • Bebek kıyafetleri
  • Bebek temizlik ürünleri

Listede temel ihtiyaçlara yer verdik. Bebeğiniz uyurken rahatlıkla diğer işlerinize odaklanmak için bir telsiz ya da kamera sistemi size kolaylık sağlayacaktır. Bebeğinizle seyahat ederken ise bebek arabası, kanguru, ana kucağı, bebek çantası, araba koltuğu da ihtiyaçlarınız arasında olacak.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Bebek Odası Süslerken Nelere Dikkat Edilir?

Bebeğiniz ihtiyaçlarını temin ettiniz ve her şey tamamlandıysa odasını süslemeye başlayabiliriz. Tercih ettiğiniz renk ve desenlerle uyumlu ya da zıt renklerde aksesuar seçimi yapabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda oynayabileceği oyuncaklara, çizgi film karakterlerine yer verebilirsiniz. Loş ışığa renk katan aydınlatma detayları, balonlar da seçenekleriniz arasında yer alıyor. Uzun süre kullanabileceğiniz bebek odası için kapı süsü olmazsa olmazlar arasında yer alıyor siz de tercih edebilirsiniz. Minik detaylarla bebeğinizin odasını tamamlamak mümkün. Dikkat etmeniz gereken nokta odayı kalabalık ve boğucu hale getirmemek. Alerjik bir bebeğiniz olabileceği ihtimaline karşı temsili birkaç aksesuar ve kapı süsleri yeterli olacaktır.

En Güzel Bebek Odası Süsleme Fikirleri 

Süsleme göz alıcı olsun ve bize anı kalsın diyorsanız dikkat çekici konsept önerilerimiz var. Kız ve erkek bebeklerin en sevdiği çizgi film karakterleri, en çok tercih edilen bebek odası renkleri ve temalarıyla size fikir vereceğiz. Hastane odası süsleme seçeneklerinde de değerlendirebileceğiniz bu temalar sizin de beğeninizi kazanacak.

Hastane odası süslemeden önce buraya göz atabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Kız Bebek Oda Süslemesi

Kız bebek odası süslerken vazgeçilmez renkler arasında pembe ve moru siz de değerlendirebilirsiniz. Son zamanlarda beyaz tonlarında mobilyalar tercih edilerek desenli halı ve yatak örtüleri, renkli tablolar ve oyuncaklarla odalar hazırlanıyor. Özellikle isim yazılı kapı süsleri ve nevresim takımları odayı oldukça şık gösteriyor.

Işıklandırma seçenekleri ve balonlar, kapı tülü ve süsleri ile göz alıcı bir konsept yaratabilirsiniz. Figürlü yastıklar kullanışlı süsleme seçenekleri arasında sizin de dikkatinizi çekecektir. Minik tablolar ve uyku arkadaşında aynı çizgi film karakterlerini seçerek bir tema belirleyebilirsiniz. Odanın eksiklerini ve süslemeyi aynı anda yaparak zamandan ve maliyetten tasarruf edebilirsiniz.

Erkek Bebek Oda Süslemesi

Erkek bebek odaları süslenirken karşınıza sık sık mavi oyuncaklar, araba desenli ürünler çıkacaktır. Klasik renklerden uzak kalmak istiyorsanız sarı tonları güzel bir seçenek. Farklı renk ve desenlerde halılar, anne pufları ile odayı tamamlayabilirsiniz. Çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerinden olan Mickey Mouse’lu bir oda süslemesi yapabilirsiniz. Balon ve oyuncaklar işinizi kolaylaştıracaktır. Mavi rengi tercih ederseniz bulut desenli oyun arkadaşı ve beyaz renkleri de dahil etmenizi öneriyoruz.

İkiz Bebek Oda Süslemesi

Bebek odası hazırlamak oldukça heyecanlı ve meşakkatliyken ikiz bebek aileleri için bu telaş iki katı oluyor. Kız ve erkek bebek bekliyorsanız ve oda konusunda kararsızsanız kesinlikle risk almadan açık tonları tercih etmelisiniz. Beyaz mobilyalar, farklı renkte beşikler hem kız hem erkek bebeğe hitap edecek oyuncak seçimleri yapabilirsiniz. İsimlerini ön plana çıkaran işlemeler, harf desenleri tercih edebilirsiniz. Makrome oda süslemelerini değerlendirebilirsiniz. Son zamanlarda hemen hemen her yerde karşımıza çıka kanaviçe tablolarda odaya ayrı bir hava katacaktır.

Bebek Odası Süsleme Fiyatları Ne Kadar?

Bebek odasına temel ihtiyaçları temin ederken süslemede kullanacağınız oyuncaklar ve tablolar temin ettiyseniz daha az bir bütçe ayırabilirsiniz. Duvar süsü, kapı süsü, balonlar, oyuncaklar ile fiyatlar 500 TL’nin üzerine çıkabiliyor. Kusursuz ve gösterişli bir bebek odası süslemesi istiyorsanız organizasyon firması ile de çalışabilirsiniz. Hastane odası ve evdeki oda süslemesi için size uygun paket seçenekleri sunacak birçok DüğünBuketi.com organizasyon firması bulunuyor. Bebek odası süsleme fiyatları ortalama 1.000 TL bandına çıkabiliyor.

Şehrin en popüler organizasyon firmaları burada.

Bebeğinize hoş geldin diyeceğiniz o özel anı unutulmaz kılmak için hazırlıklarınıza destek olacak bir araştırma yaptık. Bebek odası hazırlıkları, alışveriş listesi, süsleme seçenekleri ve daha fazlasına yazımızda yer verdik. Detaylı bilgi almak ve profesyonel hizmet için DüğünBuketi.com danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz. Önerilerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%