dogum-odasi-susleme-2
dogum-odasi-susleme-2

Doğum Odası Süsleme

Bebeğinizi kucağınıza almaya çok az kaldıysa hazırlıkları hızlandırabilirsiniz. O özel günü unutulmaz kılmak için her detayı düşündüğünüzü biliyoruz. Bebek odası süslemek de bunlardan biri. Gelen konuklarına hediyelikler ve ikramlar sunacağınız şık bir masa, bebeğinizin ilk anlarını geçireceği ferah ve zarif süslemeler olan bir oda hayal ediyor olabilirsiniz. Son zamanlarda ailelerin her anı keyifli kılmak için tercih ettiği birçok seçenek bulunuyor. Hazırsanız doğum odası süslemeleri için hazırlıklar başlayabilir. 😊

Doğum Odası Süslemesi Nasıl Olur?

Hayal ettiğiniz doğum odası modelleri için bir araştırmaya girmiş olabilirsiniz. Birbirinden güzel süsler, yatak örtüleri, rengarenk balonlar ve tüller dikkatini çekiyordur. Peki ya bunca seçenek arasından nasıl eleme yapacağım diyorsanız endişelenmeyin. Klasik ama birçok seçeneği elemenize yardımcı olan cinsiyet detayı önemli bir nokta. Yıllardır erkek çocukları mavi kız çocukları ise pembe renklerle bağdaştırılmış. Bir farklılık yapabilirsiniz elbette.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Ortamın enerjisini yükseltecek renk seçenekleri arasında mor, yeşil, sarı, turuncu gibi seçenekleriniz de var. Beyazın hakim olduğu süslemelere temsili olarak minik mavi veya pembeye yer verebilirsiniz. Farklı renklerde balonlar ve çiçek detayları tek renge bağlı kalmaktan kurtarabilir sizi. Beşikte tercih edebileceğiniz tüller de şık bir görüntü sunacaktır. Bebek odasının kapısında yer verebileceğiniz makromeler ve diğer kapı süsleri konuklarınızın da heyecanınızı paylaşmasına sebep olacak. İsim detayları yer verilen bu süslemeleri daha sonra bebeğinizin odasında da kullanabilirsiniz

Doğum Odası Süsleme Fiyatları Ne Kadar?

Gösterişli ya da sade bir süsleme tercih etseniz de elbette maliyeti olacaktır. Evde hazırlıklarınızı tamamlayıp o günü ailenize teslim edebileceğiniz gibi organizasyon firması ile de çalışabilirsiniz. Firma önerilerine alt başlıklarda yer verdik burada da kendi hazırlıklarını yapmak isteyenler için minik bir liste hazırladık. Ortalama doğum odası süsleme fiyatları bu listeye göre 1.000 TL bandında olabiliyor. Bebek odası süsleme malzemeleri listesi ise şu şekilde;

  • Bebek ve anne yatağı
  • Cibinlik
  • Kapı süsü
  • Duvar süsleri
  • Balonlar
  • Tüller
  • Hediyelikler ve ikramlıklar

Bebek odasında masa hazırlamak isteyenler masa örtüsü, servis, peçete gibi detayları da atlamamalı. Liste ne kadar gösterişli bir oda istediğinize bağlı olarak uzayabilir ve fiyatlar artabilir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Hediyelik ve İkramlar Nasıl Seçilir?

Oda için kendinize bir tema belirlediyseniz bebeğinizde konuklarınıza hatıra kalacak bir hediye seçebiliriz. Sıklıkla doğum tarihi ve bebeğin adına yer verilen magnetler tercih edilse de son zamanlarda seçenekler oldukça arttı. Tohum kalemler, çikolatalar, sukulentler, anahtarlıklar, kokulu taşlar, mumlar ve sabunlar seçenekleriniz arasında yer alıyor. Dilerseniz çocuğunuz adına sokak hayvanlarını beslemeleri için tek kullanımlık mamaları da tercih edebilirsiniz. Biz bu fikri çok sevdik sizin de seveceğinize eminiz.

Konuklarıma da ikramlarda bulunmak istiyorum diyorsanız hızlıca tüketilecek ikramlar tercih edebilirsiniz. Doğum günü, baby shower gibi etkinliklerde de vazgeçilmez olan cupcake, kurabiye, çikolata ikramları oldukça ideal. Yöreden yöreye değişen bebek ve lohusa şerbetleri de içecek olarak tercih edilebilir.

Doğum Odası Süsleme Fikirleri

Mavi ve pembelerin sıklıkla tercih edildiği hastane odalarında bir farklılık yaratmak isteyebilirsiniz. Bir çizgi film kahramanından esinlenmek iyi bir seçenek olabilir. Daha sade bir süsleme istiyorsanız oyuncak ayı ve tavşanlara yer verebilirsiniz. Renkli balonlarda tercih edebilirsiniz. Beşikte yer vereceğiniz tüller, cibinlik anne yatağıyla uyumlu olabilir. Bebeğin adının yer aldığı kapı süsleri, nevresim takımları da oldukça hoş seçenekler arasında yer alıyor. Bebek odası süslemeden önce aşağıdaki başlıklarımızda yer alan detaylara da yer verebilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Kız Bebek Odası Süsleme

Kız bebek dünyaya getirecek anne adayları ilk andan beri pembe renklerini hayatına kabul etmiş oluyor. Farklı renk seçenekleri olsa da gelen hediyeler pembe ağırlıklı olacaktır. Hastane odası süslemelerinde de sık sık bu renk tercih ediliyor. Pembe balonlar, kapı süsleri, nevresim takımları, masa dizaynı bu temaya uygun hazırlanıyor. Dilerseniz turuncu, beyaz, mor gibi farklı renkler tercih edebilirsiniz.

Tercih edeceğiniz herhangi bir oyuncak odasının bir köşesine sabitlenebilir. Oldukça sevimli bir görüntü olacaktır. Kapı süslerinde bebeğinizin adına yer verebilirsiniz. Son zamanlarda hastane çıkışı takım bakmaya başladıysanız bebeğinize özel tasarımlardan da haberiniz vardır. Bebeğin isminin yer aldığı yastık yüzü, battaniye, eldiven ve şapka takımları hoş bir detay oluyor. Anne bebek yatağının uyumlu olması, giriş kapısının çevresin de yer verilen balonlar oldukça sade ve şık bir seçim olacaktır. Konuklarınıza hediyelik olarak çikolata tercih edebilirsiniz.

Erkek Bebek Odası Süsleme

Erkek bebek bekleyen çiftler ise mavi tonlarına oldukça aşinadır. Hastane odası süslemede de bu rengi tercih edebilirsiniz. Yeşil, beyaz, sarı renklerine yer vererek daha canlı bir ambiyans yaratabilirsiniz. Tercih ederseniz masa hazırlayabilirsiniz. Masa konuklarına ikram edeceğiniz çikolata, cupcake ya da kurabiye olabilir. Hediyelikler ve hediye sepeti ile uyumlu bir alan yaratmış olacaksınız. Balon setleri, küçük oyuncaklar fotoğraf çekimlerinde hoş bir arka fon oluşturacaktır.

Doğum odası süsleme setlerinden tercih ederek detayları düşünmenize gerek kalkmayacaktır. Son zamanlarda sıklıkla yapılan bir etkinlik haline geldiği için online alışveriş platformlarından bu setlere göz atabilirsiniz. İhtiyacınız olan balonlar, balon standları, masa örtüleri, duvar ve kapı süsleri bu paketin içinde yer alıyor. Beşik kenarına temanıza uygun tül seçebilirsiniz. Cibinlik ile uyumlu olması hoş bir detay olabilir.

Doğum Odası Süsleme Organizasyon Firmaları

Kız ve erkek bebek için hastane odası süslemek oldukça keyifli ve kolay görünse de o günün telaşında hiçbir şey sizin kontrolünüzde gerçekleşmeyecek. Herkes tatlı bir telaşa kapılacak ve düşündüğünüz tek şey bebeğiniz olacak. Unutulan detaylar, evde kalan eşyalar ve bebeği ziyaret etmek isteyen konuklar, hastane işleri derken doğum odası hazırlıkları kusursuz olmayabilir. Sade birkaç detay istiyorsanız önceden ailenizin hazırlaması mümkün. Bizim için unutulmaz bir an şölen havasında geçsin odanın enerjisi herkesi sarsın istiyorsanız organizasyon firması ile çalışabilirsiniz.

Doğum günü ve babay showerlarda hizmet veren organizasyon firmaları doğum odası süsleme konusunda da destek oluyor. Dilediğiniz temada sizin seçtiğiniz renk ve desenlerde odayı süslüyor. Konuklar için masa hazırlıyor. Hediyelik ve ikramlıklar karar vermeniz yeterli oluyor. O esnada siz ve aileleriniz tatlı bir telaş içindeyken firma tüm isteklerinizi yerine getirmiş oluyor. Peki ya doğum odası organizasyonu ne kadar diyorsanız hemen cevaplayalım. 500 TL’den başlayan fiyatlarla dilediğiniz süslemelere yer verilen bir hastane odasına sahip olabilirsiniz.

En popüler doğum odası süsleme organizasyon firmaları burada.

En Popüler Doğum Fotoğrafçıları

Bebeğinizi kucağınıza almanıza haftalar kaldı hazırlıklar tamamlanmak üzere ise fotoğraf çekimi için de araştırmaya koyulmuşsunuzdur. İnsanın hayatındaki en özel anlardan biri olan doğuma dair anılarınızı anlatırken bebeğinize de bu anları hatıra bırakmak isteyebilirsiniz. Doğum öncesinde, doğuma girmeden ve doğum esnasında yapılan çekimler daima tebessümle anacağınız karelerden olacaktır. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk an ve ailecek buluşmanız en özel fotoğraflardan olacak. Doğum fotoğrafçınızı belirlemeyi son anlara bırakmamanız gerekiyor. Doğuma en az bir ay kala randevu oluşturarak bebeği beklemeye başlayabilirsiniz. Doğum fotoğrafçısı fiyatları ortalama 1.000 TL bandında oluyor.

En popüler fotoğraf çekim ekiplerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bebeğinizi kucağınıza almanıza çok kısa bir süre varken bu heyecanı beraber paylaşmak istedik. Sizin de heyecanla beklediğiniz anlar için araştırma için de olduğunuzu düşünerek yazımız ile size ilham vermek istedik. Doğum odası hazırlıkları için önerileriniz varsa diğer anne adayları için bizimle paylaşabilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyoruz. :)

  • User default avatar

    İbtisam

    Merhaba Resmleri ve fiyat orenebilir miyim HASTANE ODASI SÜSLEMECİ Benim dogum 14 haziran fatih te

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhabalar, Fiyatlara dair detaylı bilgi almak için teklif formumuzu doldurabilirsiniz. İyi günler dileriz.

  • User default avatar

    Zuhal

    Merhaba hastane oda süsleme fiyat bilgisi istiyoruz

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhaba Zuhal Hanım, Fiyatlara dair detaylı bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dileriz.

  • User default avatar

    Gözde Nur Şahin

    10 ağustosta Ataşehirdeki doğum için oda süsleme fiyatlarını öğrenebilir miyim

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhaba Gözde Hanım, Fiyatlara dair detaylı bilgi almak için teklif formumuzu doldurabilirsiniz. İyi günler dileriz.

İlgili Makaleler

0
%