header-5
header-5

Balık Gelinlik Modelleri ve En Yeni Tasarımlar

Balık gelinlik modelleri ile düğününde gerçek bir deniz kızı gibi süzülebilirsin. 😍 Diz hizasına kadar dar gelen ve etek uçlarına doğru açılan balık gelinlikler özellikle kum saati vücut tipindeki gelin adaylarına çok yakışıyor. Farklı yaka kesimleri ve danteller ile süslenen balık gelinliklerle muhteşem görüneceğinden emin olabilirsin. Peki balık gelinlik kimin için uygundur? Hangi düğün mekanlarında giyilebilir? Yarım balık model gelinlik nasıl olur? Merak ettiğin tüm detayları senin için araştırdık.

Balık Gelinlik Modelleri Kime Yakışır?

"Balık model gelinlik hangi vücut tipine uygundur?" sorusunun cevabı ile yazımıza başlıyoruz. Balık kesim gelinlikler, ince vücut yapısına sahip gelin adaylarına çok yakışıyor. Bel oyuntusu ve kalça kısmını ortaya çıkaran bu kesimi kum saati vücut tipine sahipsen gönül rahatlığı ile tercih edebilirsin. Tam balık gelinliklerde vücut hatları daha çok belli olurken, yarım balık kalıplar özellikle kalın bacak yapısına sahip kadınlardan ilgi görüyor. Yarım balık model gelinliklerde etek açılması tam kalça bitişinden başlıyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Kısa Boylulara Balık Gelinlik Yakışır mı?

Bu kısımda bir diğer merak edilen konu ise "Kısa boylu kadınlara balık gelinlik yakışır mı?" oluyor. Aslında bu kesimin boydan ziyade vücut hatları ile daha çok ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kısa bir bacak boyuna sahipsen yarım balık tasarımlar sana daha uygun olacaktır. Burada dengeyi sağlamak adına yüksek topuklu gelin ayakkabısı tercih etmeni öneririz.

Peki balık gelinlik seçerken nelere dikkat etmelisin? Bu kısımda sana vereceğimiz tavsiye, düğün mekanını ve mevsim koşullarını göz önünde bulundurman olacaktır. Kapalı salonlarda organizasyon düşünüyorsan dantelli yarım balık model gelinlikleri tercih edebilirsin. Bu modeller sana daha fazla hareket özgürlüğü sağlayacaktır. Eğer nikah ve küçük kutlamalı bir davet planlıyorsan tam balık kalıpları tercih edebilirsin. Kış aylarında yağmur ihtimaline karşı çok uzun kuyruklar kullanmamanı öneririz.

En Şık Balık Gelinlik Modelleri

Her yıl gelin adaylarından yoğun ilgi gören balık gelinlik modellerinde bu yıl sadelik ön planda. Sade balık tasarımlar üzerinden danteller genelde daha aralıklı şekilde kullanılıyor. Kuyruklu balık kesim gelinlik tercih edenler için ise etek uçlarına doğru eklenen Fransız dantelli tasarımlar tavsiye ediliyor. Straplez kalp yakalar ve düşük omuzlu tasarımlar bu yıl yine revaçta. Eğer straplez modeller ile rahat edemeyeceğini düşünüyorsan gelinliğine ince dantel askılar da ekletebilirsin.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Bu yılın en şık gelinlik modellerini buradan inceleyebilirsin.

Yarım Balık Gelinlikler

Vücut hatlarının balık gelinlik için uygun olduğunu düşünüyor, ama gün boyu rahat etmek istiyorsan yarım balık gelinlik tercih edebilirsin. Yarım balık gelinlik modelleri vücudunu kalçanın bitimine kadar sımsıkı sarar. Tam balık gelinliklerden farkı dize kadar vücudu sarmıyor oluşundandır. Bu nedenle tam balık gelinlik modellerine göre daha kullanışlı bir gelinlik diyebiliriz.

Üst bedene sımsıkı oturan bu model, kalçanın bitiminden sonra genişleyerek hem oldukça şık bir görünüm sunar, hem de hareketli düğün gecesi boyunca bacaklarını yormaz. Yarım balık gelinlikleri özellikle kır düğünü konseptinde tercih edebilirsin. Hareket alanı konusunda oldukça rahat bir kalıp olan bu modelle dilediğince dans edebilirsin. 💃Enza Home - Terra

Tam Balık Gelinlik Tasarımları

Balık kesim gelinlik önerilerimizde sonraki durağımız tam kalıp modeller oluyor. Diz hizasına kadar dar kesim olan bu modeller, diz altından açılarak gerçek bir deniz kızı görünümü sergiliyor. Bu yıl özellikle diz altından sonra yapılan açılmalarda kat kat tüllerin sıkça kullanıldığını görüyoruz. Vücudu tam olarak saran ve tüm hatları ortaya çıkaran bu modelleri, daha çok nikah gibi kısa süreli davetlerde tercih etmeni öneriyoruz.

Tam balık gelinlik tercih ediyorsan ayrıca saten kumaşın bu yıl oldukça moda olduğunu ekleyelim. Tercihini yine klasik dantel modellerden kullanacaksan o zaman uzun kuyruklu tasarımlar tam sana göre.

Sade Balık Gelinlik Modelleri

Sade balık gelinlikler düğün, nikah ve hatta after party organizasyonlarında tercih edilebiliyor. Kumaş olarak genelde atlas ve saten tercih edilen sade balık kesim gelinlikler, ince askılı ve madonna yaka seçenekleri ile çok şık görünüyor. Bu şekilde sade bir gelinlik tercih edeceksen, ışıltılı takılar kullanarak harika bir görünüme sahip olabilirsin. Ayrıca at kuyruğu, salık veya topuz gelin saçı bu modelin tamamlayıcısı olacaktır.

En güzel sade gelinlik modellerini burada bulabilirsin.

Transparan Balık Gelinlikler

Gelelim iddialı gelin adaylarının tercihi transparan modellere. Transparan kısımlar genelde gelinliğin bel, bacak veya göğüs kısımlarında kullanılıyor. Transparan balık gelinliklerde daha çok ekru, ten veya kırık beyaz tüller tercih ediliyor. Bu model vücudu oldukça ön plana çıkardığı için içine korse ve çamaşır kullanılması tavsiye edilmiyor. Bu sebeple göğüs bandı ile veya çamaşırsız olarak bu gelinlikleri tercih edebilirsin. Ayrıca katlı ten rengi tülden yapılan transparan illüzyonlu modelleri de değerlendirebilirsin.

Uzun Kuyruklu Balık Kesim Gelinlik

Balık gelinlik denilince ilk akla gelenlerden biri de uzun kuyruklar oluyor elbette. Yarım balıklarda kalça bitiminden, tam balıklarda diz altından başlayıp uzayan kuyruklar, giyene oldukça asil bir görünüm kazandırıyor. Kuyruklar tül ile yapılabildiği gibi, uzun saten kumaşlar ve Fransız dantelli olarak da tasarlanabiliyor. Bu gelinlikler kapalı düğün mekanlarında kullanmaya daha uygun oluyor. Dilersen çıkarılabilir kuyruklu modelleri tercih edebilirsin. Böylece girişten sonra dans için daha fazla hareket özgürlüğüne sahip olabilirsin.

Sırt Dekolteli Balık Gelinlik

Deniz kızı gelinlik modellerinde cesur bir tasarım tercih etmek istiyorsan sırt dekoltelerini değerlendirebilirsin. U veya V şeklinde tasarlanan dekolteler bazen bel hizasına bazen de kuyruk sokumuna kadar uzayabiliyor. Sırt kısmında genelde nude tül üzerine dantel işlemeler yapılıyor. Gelinliğin danteli ile uyumlu eklemeler yapılabildiği gibi, sırtı ipli gelinlik modelleri de tasarlanabiliyor. Tam balık modellerde derin dekolte tercih edebilirsin. Yarım balıklarda ise sırta kadar inen dekolte uygun olacaktır.

Daha fazla sırt dekolteli gelinlik için seni böyle alalım.

Balık Tesettür Gelinlik Modelleri

Tesettürlü bir gelin adayıysan da balık gelinlik modellerini tercih edebilirsin. Tasarımcıların tesettürlü gelin adayları için özel dokunuşlar yaptığı tesettür balık gelinlik modellerini değerlendirebilirsin. Fiziğinin bu modele uygun olduğunu düşünüyorsan uzun kollu balık kesim modeller tam sana göre. Burada aslında dar kalıp olarak tabir edilen modeller tercih ediliyor. Kapalı gelinlik modellerine ekstra tül veya belin iki yanından tarlatan eklenerek vücut hatlarının fazla belli olması engelleniyor.

Balık tesettür gelinliklerde ayrıca kuyruk da kullanabilirsin. Bu sayede gelinliğin kesimi yumuşayacak ve kalçaların çok fazla ortaya çıkmayacaktır. Bu tarz bir gelinlik tercih ettiğinde sade tesettür gelin başı ve orta boy duvaklarla şıklığını tamamlayabilirsin.

Daha fazla tesettür gelinlik modeli için buraya tıklayabilirsin.

Fransız Dantelli Balık Gelinlikler

Fransız dantelinin gelinliklere kattığı şıklık tartışılmaz. Modası hiçbir zaman geçmeyen Fransız dantelinin kullanılması, farklı stillerle buluştuğunda oldukça etkili olabiliyor. Beyaz balık gelinlik modellerinde kullanılacak Fransız güpür dantel dokunuşları şıklığı zarafet ile buluşturuyor. Güpürlü balık gelinlik modelleri arasında yer alan bu tasarımlar, dar kesim olduğundan dantelin şıklığını daha da öne çıkarıyor. Bu danteller aynı zamanda gelinliklerin kollarında da kullanılabiliyor.

Saten balık gelinlik tercihinde sadeliği kırmak için Fransız dantelli pelerinler kullanılıyor. Bohem bir hava yaratmak istiyorsan fırfır dantel kollar ile balık gelinliğini özgün bir hale getirebilirsin. Kısacası duvaktan eteğe her detayda bu şık dokunuşu değerlendirebilirsin.

Balık Gelinliğe Uygun Saç Modelleri

Balık kesim gelinliklerle genelde salaş örgülü saç modelleri tercih ediliyor. Ense hizasında yapılan bol örgüler, gelinliğin tasarımına göre cipso çiçekler veya taşlı tokalarla hareketlendiriliyor. Özellikle sırt dekolteli bir gelinlik seçtiysen ek saç taktırarak beline kadar uzanan örgüler yaptırabilirsin. Eğer gelinliğinin sırtı açık değilse örgünü omuzunun üzerinde yaptırabilirsin.

İnce bir vücut yapısı ve uzun bir boyuna sahipsen enseden dağınık topuz modellerini tercih edebilirsin. İlk olarak maşa ile hareketlendirilen saçlar ense altından toparlanarak seçtiğin tokalarla tutturuluyor. Toka olarak ise yine gelinliğinin işlemesine bağlı çiçekli veya incili tasarımları tercih edebilirsin. Böylesine salaş saç modelleri balık gelinliğinin güzelliğini daha çok ortaya çıkaracaktır.

Kuaförünü buldun mu?: En iyi gelin saçı yapan kuaförler burada.

Balık Model Gelinlik Fiyatları

Peki balık gelinlik fiyatları ortalama ne kadardan başlıyor? Sade ve düz olarak tasarlanan gelinliklerin fiyatları ortalama 5.000 TL'den başlıyor. Üzerindeki işleme ve işçilik oranı arttıkça elbette fiyatlar da artabiliyor. Fransız dantelli gelinlikler 7.000 TL'den açılıyor. Tamamen sana özel dikilmiş bir gelinlik arıyorsan en az 7.500 TL'yi gözden çıkarman gerektiğini ekleyelim. Bunlara ek olarak gelinlik kiralama opsiyonunu da değerlendirebilirsin. Kiralama fiyatları ise ortalama 2.500 TL'den başlıyor.

Hayalindeki gelinliği bul: Şehrindeki en iyi gelinlikçiler burada.

Deniz kızı model gelinlikleri incelediğimiz yazımızın burada sonuna geldik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınların en çok tercih ettiği tasarımlarından olan balık tarzı hakkında bilmen gereken tüm detayları senin için derledik. Sen balık kesim gelinlik tercih eder miydin? Bize yorum yazmayı ve takip etmeyi unutma. 😉 

İlgili Makaleler

0
%