header-3-scaled
header-3-scaled

En Güzel Alyans Modelleri ve Fiyatları

Aşkın ve bağlılığın sembolü alyanslar evliliğin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Altın alyans, gümüş modeller, sade ve çifte özel derken onlarca tasarım arasında gelin ve damat adayları seçim yapmakta zorlanabiliyor. Bu yazımızda en şık alyans modellerini sizin için inceledik. Alyans fiyatları ne kadar? Alyans ne zaman takılır? Hangi yüzük hangi ele takılır? Bu soruların yanıtlarını da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım. :)Enza Home - BertaEnza Home - Berta

En Şık Alyans Modelleri

En Güzel Alyans Modelleri ve Fiyatları

Alyanslar, evlilik sembolü olarak sol elin yüzük parmağına takılıyor. Alyans yüzükler genel olarak madenlerine göre değerlendiriliyor. Altın, gümüş, beyaz altın, rose gold ve bakır gibi madenlerde evlilik yüzükleri üretilebiliyor. Çiftler genel olarak canlı sarı rengiyle öne çıkan altın alyansları tercih etse de; son yıllarda kadınlar için rose gold, erkekler için beyaz altın alyanslar moda olmuş durumda.

İncelememize ilk olarak en çok tercih altın alyanslarla başlayalım.

Altın Alyans Modelleri

Altın alyanslar, gerek dayanıklı olması gerekse maddi manevi değer taşıması ile en çok tercih edilen modeller arasında başı çekiyor. Yapısı gereği kararma ve deformasyonlara karşı dayanıklı olan altın madeni rahatça şekillendirilebildiği için her tarzdan yüzüğe dönüşebiliyor. Altın alyansların içine dilerseniz isim ve tarih de yazılabiliyor. Atasay, Altınbaş ve Koçak Gold gibi markalarda birbirinden şık altın evlilik yüzüğü bulmanız mümkün.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Altın alyansların beyaz ve rose gold renklerinde işlendiği yüzük modelleri de bulunuyor. Çiftler burada sıklıkla beyaz ve rose gold altın değerinin sarı altınla aynı olup olmadığını merak ediyor. Altının değeri saflık üzerinden 14 ayar, 18 ayar, 22 ayar ve 24 ayar olarak değerlendiriliyor. Beyaz altın ve rose gold altınlarda genelde saf altın miktarı %80 olarak ayarlanıyor. Farklı metaller ile birleştirerek beyaz ve pembe renkler yakalanıyor. Yani özünde bu iki model de içinde altın içeriyor.

Şehrinizin en iyi nikah salonları ve indirimli fiyatları burada.

Gümüş Alyans Modelleri

Uygun fiyatlı olması ile çiftlerin gönlünde taht kuran gümüş alyans modelleri ile devam ediyoruz. Gümüş alyanslar daha çok söz ve nişan organizasyonları için tercih edilse de bazı çiftler evlilikleri için de gümüş modelleri tercih edebiliyor. Nadir bir rahatsızlık olan altın alerjisine sahip insanlar da tercihlerini gümüş yüzük modellerinden yana kullanıyor. Uzun süreli kullanımlar için pek uygun olmayan gümüş yüzükler zamanla kararma yapabiliyor. Ama çok ufak müdahalelerle yüzükler parlatılabiliyor.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Gümüş alyans modellerinde 800, 900 ve 925 ayar seçenekleri bulunuyor. Bunların arasında çok saf gümüş oranına sahip modeller 925 ayar yüzükler oluyor. Bu yüzüklerin içine de isim ve tarih eklenebildiği gibi, zirkon taşlarla yüzük üzerine işleme yapılabiliyor. Yani düz ve sade bir gümüş yüzük yerine taşlı modelleri tercih edebilirsiniz.

Uygun fiyatlı nişan mekanlarını hemen inceleyin.

Erkek Alyans Modelleri

Erkek alyans modelleri, altın yada gümüş fark etmeden daha düz ve sade tasarımlarda hazırlanıyor. Çoğu zaman desensiz olarak hazırlanan modellerin iç kısmına tarih, isim veya not ekleniyor. İnce yüzük modelleri olduğu gibi kalın yüzükler de erkekler tarafından tercih ediliyor. Kalın yüzük modelleri köşeli veya bombeli şekilde tasarlanabiliyor. Çoğu nikah yüzüğü kadın ve erkek için takım satılsa da bazı çiftler ayrı ayrı almayı tercih edebiliyor. Siz de böyle düşünüyorsanız değerlendirebileceğiniz pek çok model var.

Erkekler için gümüş ve altın madenlerinde yüzükler hazırlanabiliyor. Ayrıca son yıllarda moda olan siyah alyanslar da oldukça şık görünüyor. Siyah alyansların temelinde genelde gümüş kullanılıyor. Gümüş siyah boyaya batırılarak alyanslar hazırlanıyor. Tüm bu alternatiflere ek olarak sol yüzük parmağının üzerine eşinin ismini yazdıran beyler de var. :)

Smokin damatlık modelleri burada sizi bekliyor.

Kadın Alyans Modelleri

Kadın alyans modellerinin erkekler için tasarlananlara göre çok daha zengin çeşitleri bulunuyor. Taşlı, işlemeli, çiçekli ve tamtur gibi alyans modellerini gümüş veya altın seçenekleri ile tercih edebilirsiniz. Özellikle beyaz altın ile hazırlanan alyanslar son yıllarda oldukça moda. Eğer ince ve uzun bir parmak yapısına sahipseniz tombul ve bombeli alyansları tercih edebilirsiniz. Kısa parmak yapısına sahipseniz ince yüzükler sizde çok daha şık görünecektir.

Sade bir alyans modeli düşünmüyorsanız ince yapraklı ve çiçek dalları şeklinde tasarlanan yüzüklerin son yıllarda trend olduğunu belirtmek isteriz. Oldukça kibar duran bu alyanslarda ayrıca renkli zirkon taşlar da kullanılabiliyor. Modası asla geçmeyen tamtur, yarım tur ve su yolu gibi alyanslar da kadınlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Eğer evlilik teklifinizi tektaş yüzük ile aldıysanız alyansınızı sade bir modelden seçmenizi tavsiye ediyoruz.

En Güzel Çift Alyanslar

Çift alyansları, birbirini tamamlayan tasarımları ile romantik çiftlerin ilk tercihlerinden oluyor. Çiftler için özel tasarlanan alyanslarda birbirini tamamlayan parmak izi, kalp, evlilik tarihi ve sonsuzluk işareti gibi simgeler bulunuyor. Çift alyanslarında birbirinin içinden çıkmış gibi tasarlanan modeller de bulunuyor. Bu modeller çiftin birbirinin birer parçası olduğunu ve asla ayrılmayacaklarını temsil ediyor.

Çift alyanslarında birbirini tamamlayan yapboz parçaları da sıklıkla kullanılıyor. Erkek alyansları daha sade şekilde hazırlanırken, kadın alyansları pırlanta taşlarla ve daha ince işçilikle hazırlanmış tasarımları ile öne çıkıyor. Çift alyanslarda gümüş veya altın kullanılabiliyor. Ayrıca bu alyanslar yalnızca nikahta değil, nişan ve söz organizasyonlarında da takılabiliyor.

Klasik ve Sade Alyans Tasarımları

Son olarak tercihini sadelikten yana kullananlara özel klasik alyanslara göz atalım. Yüzüklerin manevi değerine daha fazla önem veriyor ve çok şatafattan hoşlanmıyorsanız klasik modeller tam size göre. Farklı ayarlarda ince altın yüzükleri evliliğiniz sembolü olarak tercih edebilirsiniz. Eğer evlilik teklifinizi pırlanta bir yüzükle aldıysanız birlikte kullanıma daha uygun olması için klasik sade alyansları tercih edebilirsiniz.

Sade alyansların fiyatları diğer işlemeli modellere göre daha uygun aralıklarda seyrediyor. Özellikle gümüş alyanslar altın modellere göre çok daha uygun seçenekler sunuyor. Atasay, Zen, Altınbaş ve Koçak markalarının sade alyans modellerini değerlendirebilirsiniz.

Buraya tıklayarak nişan organizasyon firmalarından ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Alyans Fiyatları Ne Kadar?

Alyans modelleri fiyatları oldukça değişkendir. Tasarımına, malzemesine, çift alyans olup olmaması gibi durumlara göre değişir. Beğendiğiniz alyansın fiyatını öğrenmek için yapabileceğiniz en doğru şey kuyumculara danışmak ve internetten araştırmaktır.

Altının günlük borsasına göre fiyatlar belirlendiği için net bir rakam vermek doğru olmaz. Ama ortalama olarak alyans fiyatları çift yüzüklerinde 7.500 TL'den başlıyor. Bu fiyat 14 ayar üzerinden ortalama rakam olup, altının ayarı arttıkça yükselebiliyor. Gümüş çift alyans fiyatları ise ortalama 450 TL'den başlıyor. Yüzüğün tasarımı ve ayarına göre fiyatlar artıyor.

Bonus 1: Alyans Ne Zaman Takılır?

Alyanslar söz ve nişan organizasyonu ile nikah merasimlerinde takılır. Çoğu çift, nişanında taktığı yüzükleri evliliklerinde de kullanmaya devam eder. Nişan yüzüğünüz ve nikah yüzüğünüz farklı olsun isterseniz, nişanınızda daha uygun fiyatlı bir modeli tercih edebilirsiniz. Böylece nikahınızda daha gösterişli bir alyans alabilirsiniz.

Bonus 2: Hangi Yüzük Hangi Ele Takılır?

Alyans modelleri seçiminden sonra akıllara en çok takılan sorulardan birisi de yüzüğün hangi parmağa takılacağı konusudur. Söz ve nişan yüzükleri sağ ele takılmakla birlikte eğer sevgiliniz size bir de tek taş aldıysa bu yüzüğü de aynı parmağınıza takmanız gerekir. Eğer bu şekilde çift yüzük takacaksanız önce alyansınızı sonra yüzüğünüzü takabilirsiniz.

Nişan alyans modelleri ise söz alyansları ile aynı. Dilerseniz nişanınızda da aynı yüzüğü kullanabilirsiniz. İsterseniz yeni bir yüzük de alabilirsiniz. Bu tamamen çiftlerin tercihine kalmış bir durum. İçinde isim ve tarih yazılı olan alyansları eğer evliliğinizde de kullanmaya devam etmek istiyorsanız direkt olarak evlilik tarihinizi yazdırmanızda fayda var. Evlilik yüzükleri ise sol elin yüzük parmağına takılır.

Alyans modelleri ile ilgili detayları derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Dileriz size yüzük seçiminizde ilham kaynağı olabilmişizdir. Yazımıza yorum yapmayı ve bizi Instagram'da takip etmeyi unutmayın. :)

İlgili Makaleler

0
%