12
12

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Gelinlik seçiminden sonra kuşkusuz en çok zaman harcadığımız şey gelin saçı ve gelin makyajı. İnternette bulunan birçok farklı modelden hangisinin yüzünüze uygun olacağını kestiremiyor olabilirsiniz. Düğününüzde göz alıcı görünebilmek için yüz tipinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Bu yazımızda yuvarlak yüzlü gelin adaylarımız için saç ve makyaj önerileri sunacağız.

Yuvarlak Yüz Nedir?

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Yuvarlak yüz genel hatlarıyla daire şekline benzemektedir. Yani yüzünüzün boyu ve genişliği hemen hemen aynı ölçülere sahipse yüzünüz yuvarlak tiptedir. Yuvarlak yüz hattına sahip kadınlar dolgun yanakları ile öne çıkar. Eğer yüzünüzün daha ince görünmesini istiyorsanız yapılacak saç ve makyaj ile yüzünüzü daha oval göstermeye çalışmalısınız.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Yuvarlak yüz hatları, büyük beden kadınlarda gıdı ve boyun bölgesindeki yuvarlak hatlarla da öne çıkar. Alın çizgileri oval gelirken, kaşlarda fazla kavis görülmez. Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar, yüz şekli itibariyle daha masum ve yumuşak görünürler.

Yuvarlak Yüze Nasıl Makyaj Yakışır?

Yuvarlak yüz tipini oval yüz tipine çevirmek için kullanabileceğiniz birkaç makyaj stili bulunmakta. Yaptığınız makyaja göre dilerseniz kadınsı dilerseniz de sevimli görünebilirsiniz. Makyaj tüyolarından ilki daha önce bahsettiğimiz allık konusu ile alakalı. Allığınızı burnunuza olabildiğince az yaklaştırmanız yüzünüzün daha uzun görünmesini sağlayacaktır. 

Yuvarlak yüz tipine sahip kadınlar çene ve elmacık kemiklerini belirginleştirerek yanakları daha çökük gösterebilir. Bunu kontür makyaj ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Daha sonrasında ise hoş bir göz makyajı ve ruj seçimi ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Aydınlatıcı ve kontür işlemi ile yüzünüzü inceltmeniz mümkün. Kontür makyaj bittikten sonra dudaklarınızı ve gözlerinizi ön plana çıkaracak bir makyaj ile son noktayı koyabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Şehrinizden en iyi kuaför ve makyaj sanatçılarını burada bulabilirsiniz.

Yuvarlak Yüze Göz Makyajı ve Ruj Seçimi Önerileri

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar dikkatleri göz ve dudaklara çekerek yüzlerini daha ince gösterebilirler. Dilerseniz doğal dilerseniz de daha ağır bir makyaj tercih edebilirsiniz. Yuvarlak yüz hattına sahip kadınların en sık başvurduğu yöntem ise eyeliner ve ruj ikilisi. Yukarı çekik eyeliner ile gözlerinizi büyük gösterebilirsiniz. 

Ruj seçimi ise göz makyajınıza göre olmalı. Eğer koyu bir göz makyajı yaptıysanız daha doğal bir ruj seçebilirsiniz. Ama sadece eyeliner çekerek göz makyajınızı yaptıysanız koyu renk rujlar ya da canlı renk rujlar tercih edebilirsiniz. Elbette bunlar kesinlikle uyulması gereken kurallar değil. Kendi zevkinize göre eyeliner ve doğal ruj, koyu göz makyajı ve kırmızı ruj da tercih edebilirsiniz. Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Makyajınızda dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise renk seçimi. Cilt tonunuza uygun renk seçimi bu noktada çok önemli. Yanlış seçimler sizi olduğunuzdan daha solgun gösterme riskine sahiptir.

Yuvarlak Yüze Uygun Saç Modelleri

Yuvarlak Yüz Şekline Uygun Gelin Saçı ve Makyajı

Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar yüzlerini oval yüz tipine yaklaştırmak istiyorsa ona göre saç kesimi ve modeli kullanmalı. Gelin saçı için saçınızı topuz yaptırmak isterseniz saçınızın uzun olması ya da ekler ile uzatılması gerekir. Bu yüz tipine sahip kadınlara genellikle dağınık ya da üstü kabarık modeller yakıştığı için düğün öncesinde saçınızı uzatmanızda fayda var. 

Yine de düğün gününüzde saçınızı topuz yaptırmak isterseniz balerin topuzu gibi saçların yapışık durduğu modellerden uzak durmanız gerekir. 

Dağınık Topuz

Dağınık topuz modelleri hemen hemen her yüz tipine uymakta. Fakat yuvarlak yüz hattına da ayrı bir yakıştığını söylemek gerek. Yaptırdığınız dağınık topuzun perçem kısmından birer tutam saç çıkartabilirsiniz. Aynı şekilde saçınızın diğer taraflarından da bu şekilde tutamları çıkararak topuzunuzu daha salaş bir modele sokabilirsiniz.

Dağınık topuz saç modelleri genellikle örgüler ve saç aksesuarları ile özdeşleşmiş durumda. Dağınık topuzunuzda bıraktığınız tutamlar ve perçemler ile yanaklarınızı kamufle edebilirsiniz. Bu tarz gelin saç modelleri özellikle bohem gelinlik tercih eden gelinler tarafından tercih edilebilir. Dökümlü ve salaş gelinlikler ile uyum sağlayan dağınık topuz saç modelleri ile hem rahat hem de şık görünebilirsiniz. 

Düğün mekanınıza karar verdiniz mi?: Şehrinizin en şık düğün mekanları burada.

Yandan Toplu Saç Modelleri

Yanda toplu saç modelleri yuvarlak yüz hattına sahip kadınlar için biraz riskli olabilir. Çünkü yanlış konumlanan yanda topuz, dikkati yanaklara çekebilir. Eğer yanda topuz istiyorsanız saçınızın üst bölgesinin hacimli durduğundan emin olmalısınız. Salaş topuzda olduğu gibi perçemler ve tutamlardan da yararlanmanız mümkün. 

Eğer saçlarınız kahküllü ise kahkülünüzü yana doğru tarayabilirsiniz. Uzun perçemleriniz varsa göz makyajı yerine ruj kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede dikkatler sadece yüzünüzün üst kısmına değil, aynı zamanda dudaklarınıza da çekilecektir. Yanda topuz gelin saç modelleri her tür gelinliğe yakışabilecek modellerdendir. Dilerseniz dağınık topuz gibi bohem, kır ya da bahçe düğünlerinde bu saçı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz de prenses model bir gelinlik ile birlikte salon düğünlerinde kullanabilirsiniz.

Salık Saç Modelleri

Salık saç modelleri doğallıktan yana olan gelinlerin hayallerini süslüyor. Yuvarlak yüz hatları olan gelinler ise bu tarz modeller ile mükemmel bir gelin saçı sahibi oluyor. Tepesi kabarık, arkadan küçük bir toka ile toplanan ve duvak ile tamamlanan bu saç modelleri saç aksesuarları ile de bir arada büyüleyici görünmekte. 

Salık saç modeli tercihinizde saçınız kesimi de oldukça önemli. Düz kesim saçlara sahipseniz saçlarınızı ortadan ayırarak yanaklarınızı gizleyebilirsiniz. Kahküllü saç modellerinde ise saçlarınızı maşa ile dalgalandırmak yanaklarınızı ince gösterecektir.

Yuvarlak Yüz Tesettür Gelin Başı Modeli

Yuvarlak yüz hattına sahip kadınlar tesettür gelin başı modelleri için de benzer şeylere dikkat etmeli. Yuvarlak hatlara sahip kadınlar tesettür gelin başı modelleri arasından dökümlü modelleri tercih edebilir. Bu sayede yanaklarını kamufle etmeleri daha kolay olacaktır. Aynı topuzlarda olduğu gibi yüzünüzü daha uzun göstermek için yukarıya doğru uzanan modelleri tercih edebilirsiniz. 

Kullanacağınız aksesuarlar da örtü modelinize göre şekillenecektir. Sıkı bağlanan başörtüleri ile yüzünüz daha çok ön plana çıkacağı için yanaklarınızı kamufle etmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden ince ve yumuşak dokulu kumaşları tercih ederek daha gevşek bir bağlama stili kullanabilirsiniz. Makyaj tüyolarında da aynı şeylere dikkat etmelisiniz. Dilerseniz doğal dilerseniz de gösterişli bir gelin olabilirsiniz. Hepsi sizin elinizde.

Daha fazla tesettür gelin başı modelini burada bulabilirsiniz.

Bonus: Yuvarlak Yüzlü Ünlüler

Yuvarlak yüz hattına sahip olan ünlüler saymakla bitmiyor. Selena Gomez, Emma Stone, Ginnifer Goodwin, Sarah Hyland, Mindy Kaling, Mila Kunis, Drew Barrymoore, Hayden Panettiere en ünlülerinden. Ayrıca manken Chrissy Teigen gibi ünlüler de yuvarlak yüz tipine sahip ünlülerden. Sizler de hem özel günlerinizde hem de günlük hayatınızda yapabileceğiniz saç ve makyaj türlerini bu ünlülerin fotoğraflarına bakarak şekillendirebilirsiniz.

Saç kesiminize ya da stilinize karar verirken yüz tipinize uygun modelleri seçmeniz önemli. Bu nedenle fotoğraflara bakarken beğendiğiniz saç modelinin sizinle aynı tip yüz hatlarına sahip kişiler olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Elbette saçınızın düz, kıvırcık ya da dalgalı olması, ince ya da kalın telli olması da bu modeli belirleyen durumlardandır. Yine de detaylı bir arama sonucunda size en uygun modeli ve makyajı bulacağınıza eminiz.

Sizler ile bu yazımızda yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınların kullanabileceği saçlar ve makyajlar hakkında bilgiler paylaştık. Eğer siz de yuvarlak yüz hattına sahip bir kadınsanız düğününüzde yaptırdığınız saçı ve makyajı bizler ile paylaşmayı ihmal etmeyin. Mutluluklar dileriz!

İlgili Makaleler

0
%