sunnet-annesi-kiyafetleri-5-1
sunnet-annesi-kiyafetleri-5-1

Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet annesi olmak zaten zorken bir de sünnet annesi kıyafeti bulmak işleri de daha da sarpa sarıyor. Ama bizler, siz değerli annelerimizi yormamak adına küçük ipuçlarını derledik bile. Eğer bir erkek evladına sahip iseniz çocuğunuzun doğduğu ilk andan itibaren hayatınızdaki ikinci düğünün varlığı aklınızı karıştırmaya başlamıştır bile. Genelde erkek çocuğa sahip aileler, kendi düğünlerinde duydukları heyecandan daha çok sünnet düğünlerinde heyecanlanırlar ve daha çok emek harcarlar. Çünkü bu noktada daha olgun ve deneyimli bireyler olarak ne istediklerine karar verme ve uygulama özgürlüğüne sahiptirler. Tek bir ailenin karar verme ve uygulama yetkisi olunca da işler daha sorunsuz ilerler. Hal böyle olunca sünnet düğünü organizasyonuna gösterilen özen aynı şekilde düğünde giyilecek kıyafetlere de gösterilmektedir. Özellikle sünnet anneleri bu konu da sünnet çocuğundan bile ayrılarak adeta ikinci gelinliği olacak kıyafet için itinalı arayışlara girmektedirler. Gelin hep beraber sünnet annesi trendlerini birlikte inceleyelim! Sünnet Annesi Kıyafetleri

Tesettürlü Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet Annesi KıyafetleriEnza Home - BertaEnza Home - Berta

Tesettürlü sünnet annelerimiz için birçok firma tarafından yaz veya kış her mevsim için tasarlanmış sünnet annesi abiyeleri bulunmaktadır. Genelde tesettürlü anneler için abiyeler tül veya şifondan tercih edilmektedir. Tesettürün sadeliğine kıyafet üzerindeki pul, parlak taşlar ve sim ahenk katmaktadır. Sünnet annesi elbisesi için daha çok beyaz tercih edilse de, tesettür abiyelerde canlı renkler de kullanılmış. Bizce düğünün konseptine uygun bir şekilde, sünnet annesi kıyafeti ve diğer tüm aile fertleri ile beraber renk kombini yakalanarak misafirlere görsel bir şölen sunulabilir. Tesettürlü sünnet annesi kıyafetlerinde, genel olarak vücut hatlarını belli etmekten kaçınılmış ve A kesim ya da kasnaklı olarak tasarlanmışlardır. Böylece daha görkemli bir görünüm sağlamaktadırlar.

Bir başka tesettürlü sünnet annesi kıyafeti ise, pelerinli modellerdir. Kollardan ayak bileklerine kadar sarkan ve yürüdüğünde geriye doğru salınan pelerin, sünnet annesine adeta gerçek bir kraliçe edasını tattırmaktadır. Genelde A kesim elbiselere uygulanmasının sebebi daha sade olan sünnet annesi kıyafetine ufak ama görkemli bir detay olarak yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Tesettürlü sünnet annesi kıyafetlerinin önemli detaylarından bir başkası, elbiselerin bellerinde kullanılan kemer detaylarıdır. Parlak taşlarla ya da kumaşlarla kullanıldığında kıyafete şık bir hava katmaktadır.

Beyaz Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet Annesi KıyafetleriEnza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Saflığın ve duruluğun simgesi beyaz… Her kadın büyük olasılıkla hayatında bir kez beyaz bir gelinlik giyme şansına sahip olacaktır. Peki ya ikinci bir şansı kimler hak ediyor?  Beyaz renk iddialı olmasından dolayı ve gelinin giydiği renk olmasından dolayı diğer misafirler açısından pek tercih edilmiyor. Hatta hiç tercih edilmiyor diyebiliriz. Çünkü gelin beyaz gelinlik içinde süzülürken başka hiçbir kadın beyaz bir abiye ile onun güzelliğine gölge düşürmek istemez. Bu yüzden beyaz abiye düğün, sünnet gibi törenlerde misafirler tarafından tercih edilmez. Kadınların beyaz rengi tercih ettikleri organizasyonlar genelde kendi düğünleri olur.

Birincisi nikah ve düğünleri, ikincisi ise erkek çocukları var ise sünnet düğünleridir. Ve genelde hiçbir kadın, ikinci gelinliğini giyeceğini düşündüğü bu organizasyonda farklı bir renk düşünmez. İkinci gelinlik diyoruz çünkü kadınlar kendi düğünlerinde giydikleri beyaz gelinliklerinin büyüsünden hiçbir zaman çıkamazlar ve hayatlarında mutlaka bir kez daha o gelinliği giymeyi hayal ederler! Ama bir erkek çocukları varsa da… Hayallerini gerçekleştirmekten geri planda kalmazlar. Böylece ikinci şansı hak eden kadınlarımız sünnet anneleridir. Bu yüzden sevgili sünnet anneleri! Eğer hala düğününüzde giydiğiniz gelinliğin büyüsündeyseniz bu fırsat sizin için… Oğlunuzun sünnet düğününde ikinci kez beyazlara bürünüp göz kamaştırabilirisiniz. Çocuğunuzun sünnet kıyafeti ile uyum içerisinde anne-oğul asil ve şık bir şekilde dans ederken herkesin hayranlıkla sizi izleyeceğinden şüphemiz yok! Beyaz sünnet annesi kıyafeti her tarzda abiye için tercih edilmektedir. A kesim, tül, balık, kasnaklı, saten, güpürlü abiyelerde tamamen çok şık durmaktadır. Herhangi bir modelde ayrım yapılamayacak kadar her tarza kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir. Bir nevi gelinlik gibi düşünüldüğü için renk dışında üstünüze yakışan model daha fazla önem taşımaktadır.

Dantelli Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet Annesi KıyafetleriEnza Home - TerraEnza Home - Terra

Dantelli sünnet annesi kıyafetleri, düğünlerde ya da sünnet mevlütlerinde en çok tercih edilen elbiseler arasında gelmektedir. Uzun abiye olarak tasarlanmış dantelli kıyafetler daha çok baloda tercih edilirken, düz elbisenin üzerine yelek veya hırka olarak tasarlanmış danteller gündüz mevlütlerinde tercih edilmektedirler. Eğer siz tek bir gece sünnet düğünü yapacaksanız ve sade, kısa bir sünnet annesi kıyafeti tercih etmek istiyorsanız dantelin şıklığından yararlanabilirsiniz. İki parça olan,  düz elbise ve dantel ceketten oluşan takım size iki ayrı hava katacaktır. Ayrıca sünnet düğününüz dışında da kolayca kullanabileceğinizi düşünüyoruz. Dantel detayları uzun abiyelerde yine elbisenin tamamında kullanılıyorken; dekolte, kol kısımlarında Fransız danteli olarak da kullanılmaktadır.

Danteli görmek istediğiniz yere bağlı olarak rengi, dokusu ve deseni değişiklik göstermektedir. Eğer elbisenin tamamı dantelle kaplı olacaksa ve rengi de açıksa büyük desenlerin kullanıldığı sünnet annesi kıyafeti seçmeniz daha doğru olacaktır. Ama sadece belirli bölgelerde ufak parçalar halinde dantel detayı bulunacaksa daha küçük desenlere sahip danteller tercih edilmelidir. Tabi ki de sünnet annesi kıyafetinin bütününe bakıldığı zaman kişinin de kendi isteklerine bağlı fikirleri değişecektir. Dantel aynı beyaz rengin sahip olduğu asilliğe sahip olan bir kumaş türüdür. İçerisinde hem vintage bir hava hem de modern bir hava barındırarak iki geleneği birbirine bağlamaktadır. Eğer farklı yorumları bir arada görmeyi seviyorsanız ve dantelin şıklığından etkileniyorsanız kesinlikle sünnet annesi kıyafeti tercihleriniz arasında bulunmalı!

Sünnet Annesi Saç Modelleri

Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet annesi kıyafetine göre değişiklik gösterecek olan saç modelleri haliyle sünnet annesi ağırlığına sahip olacaktır. Kişinin saç tipine, abiye rengine, mevsime göre değişiklik gösteren saç modellerinde en çok tercih edilen her zamanki gibi dağınık topuzlardır. Her tarz elbiseye uyum sağlayan dağınık topuzlar, düğün sahiplerinde ayriyeten çiçek, taş ve taçlarla da süslenebilir. Böylece hem sade hem de şık bir görünüm sağlanacaktır. Toplu saçların tercih edilmesinden yana olmamızın başka bir nedeni aksesuar kullanımının daha kolay olduğunu düşünmemizdir. Genelde abiyelerde küpe veya kolye muhakkak kullanılır. Fakat hem dağınık bir saç hem de yüksek yaka bir kıyafet tercih edilirse kullanılan aksesuar çok fazla duracaktır. Bu yüzden sade yüksek topuzlar daha şık ve derli toplu bir görünüm kazandırmakla beraber mücevherlerinizi sergilemenize de olanak sağlayacaktır.

Eğer sünnet annesi kıyafetinde fazla detay (taş, sim, pul vs.) yok ise, bu sadeliği saçlarda kullanılan aksesuarla tamamlayabilirsiniz. Saçlarımı toplamak istemiyorum da diyebilirsiniz! Gerçekten salık saçı seviyor olabilirsiniz ama bu tarz özel günlerde kıyafetinizin uygunluğuna göre saç tercihinizi yapmalısınız. Saçını salıyorsanız da mutlaka bir kısmını kulağınızın arkasına doğru tarayarak ufak bir çekicilik katmalısınız! Ya da saldığınız saçınıza iddialı bir taç takarak sünnet annesi olduğunuzu daha da belli edebilirsiniz. Ne de olsa bir tanecik oğlunuz var ve sadece bir kere sünnet düğünü yapıyorsunuz! Bu tarz özel günlerde istediğiniz ölçüde, dengeli bir şekilde abartıya gidebilirsiniz.

Sünnet Annesi Türban Modelleri

Sünnet Annesi Kıyafetleri

Tesettürlü sünnet annesi kıyafetinde, abiye ne kadar önemliyse kullanılan şal ve modeli de o kadar önemlidir. Günlük kullanılan şal veya eşarplardan ziyade daha gösterişli modeller bu özel günlerde kullanılmaktadır. Modelli eşarplar genelde saten eşarplardan elde edilmektedirler. Ve birden fazla eşarbın birbirine dikilmesiyle desenler ortaya konmaktadır. Oldukça zor olan eşarp bağlama sanatı profesyonel kuaförlerce uygulanmaktadır. Eğer sizde eşarp kullanıyorsanız kesinlikle bu özel günde farklı ve görkemli modelleri tercih etmelisiniz! Kesinlikle kıyafetinizin aynı renginde eşarp rengini tercih etmelisiniz.

Bazı eşarpların kendinden desenleri ve aksesuarları (boncuk, simli tel, taş, pul vs.) bulunmaktadır eğer siz bu tarz bir eşarba ulaşamadıysanız normal saç aksesuarlarını eşarbınızın üzerinde kullanarak ışıltı katabilirsiniz. Ayrıca saç taçları yine eşarbın üzerinde çok şık duracaktır! Ya da bir başka önerimiz farklı olmayı seven sünnet anneleri için geliyor! Eşarp bağlamada model oluşturabilmek için birden fazla şal kullanıldığını biliyoruz… Birbirine yakın renklerde ama aynı olmayan tonlarda eşarpları bir arada kullanarak farklılık yaratabilirsiniz! Fakat sakın unutmayın eğer iki renk kullanacaksanız kesinlikle bir tanesi abiyenizin renginde olmalı ki bütünlük bozulmasın!

Sünnet Annesi Kıyafetleri Fiyatları

Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet annesi kıyafetleri modeline, kumaşına göre fiyatlarında da değişimler gözlenecektir. Eğer tasarım bir sünnet annesi abiyesi giymek istiyorsanız tamamen size özel bir dikim gerçekleşecekse bu sünnet annesi elbisesinin fiyatını yüksek oranda etkileyecektir. Elbisenizde kullanılan taşların değeri ve sayısı yine fiyatı etkileyen unsurlardan olacaktır. Eğer ben çok uğraşmadan hazır giyimden sünnet annesi abiyemi almak istiyorum derseniz yine aşağı yukarı standartlaşmış fiyatlara tabii tutulacaksınız.

Genel olarak abiyelerde kullanılan kumaşların çokluğu ve diğer elbiselere oranla gösterilen emeğin fazlalığından dolayı abiye fiyatları diğer elbiselerden daha fazladır. Zaten bu tarz elbiselerde her zaman her yerde giyilemedikleri için ve nadir alındıkları için kadınlar tarafından kalitelisi tercih edilmektedir. Sizde sünnet annesi konumunda olduğunuz için oğlunuzun ilk düğününde ve sizin ikinci düğününüzde en şık ve en güzel olmak hakkınız! Bu yüzden önemli bir bütçe ayırmanızı tavsiye ediyoruz ve ne istediğinizi detaylıca düşünüp araştırıp karar vermenizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Düğün Buketi ailesi olarak bu önemli kararları verme aşamanızda her zaman yanınızdayız ve sünnet annesi elbisesi fikirleri, fiyatları için desteğimiz hep sizinle!

En Güzel Sünnet Annesi Kıyafetleri

Sünnet Annesi Kıyafetleri

Annelerinin biricik oğulları en kıymetlileridir. Anneler çocukları istese dünyayı önlerine serebilme gücüne sahiplerdir. Belki de bu güzel annelere hayatlarında ikinci bir düğüne sahip olabilme şansını biz çocuklar sağlayabiliyoruz. İlk evlendiklerinde heyecan, telaş, kararlara karışma potansiyeli yüksek aile fertleri ve maddi özgürlüğün kısıtlılığı gibi etkenler gündemdedir. Saydığımız bütün nedenlerin etkileri,  çekirdek ailemizin gerçekleştireceği ikinci düğünde daha etkisiz olacaktır. Çünkü zaten çocuk yapmaya karar verdikleri anda, ileride gerçekleşebilecek olasılıklar için sorumluluk almışlardır ve ona göre bir yaşam tarzı üstlenmişlerdir. Bu yüzden biricik oğulları için yapacak oldukları sünnet düğünü tamamen eğlence amacı gütmektedir.

Sünnet çocuğunun anne ve babaları ilk düğünlerinde bir hata yaptılar ise bu hatayı tekrarlamamak amacıyla itinayla planlama yapacaklardır. Bu yazımızda ise sünnet annesinin hayatında ikinci kez gelinlik giyebilme ve ikinci kez en önemli kişi olup göz kamaştırabilme ihtimali üzerine konuştuk. İlk evlendiği yaştaki toyluğunda giymiş olduğu gelinliği, olgunluğunda farklı taşıyacağını düşündüğümüz için ve beyaz abiyeyi geri kalan hayatında sıkça tercih edebileceğini düşünmediğimiz için bu yazıyı okuyan sünnet annesi adaylarına tavsiyelerimiz beyaz sünnet annesi kıyafeti yönünde oldu. Tabi ki de renk tercihi zevklerinize bağlı olacaktır. Ama günün ikinci yıldızının sünnet çocuğundan sonra sünnet annesi olduğu değişmez bir gerçek! Bu yüzden tüm uğraşları ve güzellikleri hak ettiğiniz bir araştırma yapmaktan kaçınmayın ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! En güzel sünnet annesi kıyafeti, kendinize en çok yakıştırdığınızdır.

İlgili Makaleler

0
%