sade-gelin-makyaji-19
sade-gelin-makyaji-19

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı

Düğün gününüzde sade gelin makyajı tercih edecekseniz oldukça şanslısınız. Çünkü sizler için sade makyaj modelleri ve gelin makyajı hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu muhteşem dosyamızda derledik. Sade göz makyajı yapımı, sade düğün makyajı ve önerilerini sizler için araştırdık. Sade makyaj nasıl yapılır? Grekli malzemeler nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Sade Gelin Makyajı

Düğün gününün sıradan günlerin aksine oldukça hareketli ve yoğun bir tempoda geçtiği aşikar. Düğün sabahının koşuşturmacasından fotoğraf çekimlerine, düğün mekanındaki eğlenceden after partye kadar oldukça hareketli bir gün sizleri bekliyor. Özellikle yaz aylarında düğün organizasyonu gerçekleştiren gelin adayları bu yoğunluk ve stresten fazlasıyla olumsuz etkileniyor. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Düğün gününüzde kendinizi ruhsal açıdan iyi hissedebilmeniz için içinde olduğunuz gelinliğin rahatlığı kadar makyaj uygulamanız da önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Ağır kapatıcı ve fondötenler kullanılarak uygulanan gelin makyajları yüzünüzde ağırlık yapacağı gibi derinizdeki gözeneklerinizi de tıkayarak cildinizi havasız bırakacaktır. Bu da yüzünüzün yoğun bir şekilde terlemesine ve saatlerce uğraşılan güzelim gelin makyajınızın bozulmasına sebep olacaktır.

Ama korkmayın! Sizi bu sorundan kurtaracak olan sade makyaj modellerini kolay uygulamaları ve doğal görünümleri ile harika bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Sade gelin makyajı günümüzde pek çok gelin adayı tarafından tercih ediliyor. Özellikle de böylesine yoğun bir günde ağır bir makyajın esareti altında kalmak istemeyen gelin adayları doğal ve sade gelin makyajı uygulamalarına yöneliyor.

Sade makyaj modelleri, doğal güzelliğini sergilemek isteyen ve natural bir görünüme kavuşmak isteyen gelin adaylarının ilk tercihleri arasında yer alıyor. Sade gelin makyajını farklı uygulama şekilleri sayesinde neredeyse tüm düğün mekanlarında tercih edebilirsiniz. Kır düğünü organizasyonları gibi doğanın öne çıktığı davetlerinizde hafif dokunuşlar ile uygulanmış bir sade makyaj uygulaması ile göz kamaştırabilirsiniz. Salon ve otel düğünlerinizde sade şık makyaj uygulamalarını değerlendirebilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Ten rengine uygun gelin makyajı modelleri burada.

Sade Makyaj Nasıl Yapılır?

Sade makyaj uygulamaları, diğer gelin makyajı modellerine göre hem uygulanması hem de kullanışı açısından çok daha rahat bir alternatif olarak öne çıkıyor. Diğer gelin makyajı modellerinde yüz ve boyun bölgesine uygulanan ağır kapatıcılıktaki fondötenler yüzünüze adeta bir maske takmışsınız gibi hissettirebilir. Kalın kapatıcı uygulamaları üzerine takma kirpikler, koyu göz makyajı ve kat kat sürülmüş rujlar yüzünüzü hem ağırlaştıracak hem de yüz mimiklerinizi engelleyecektir.

Doğal makyaj uygulamaları yüzünüz ve cildiniz ile sizi barıştırabilecek, yüzünüzün doğal güzelliklerini öne çıkararak sizi göz alıcı bir görünüme kavuşturabilecek uygulamalardır. Her kadın, doğuştan eşsiz bir güzelliğe sahip olarak doğar. Doğal gelin makyajı uygulamaları ise bu doğal güzelliği vurgulamak amacını esas alır. Öyle ki doğal makyaj uygulamaları için profesyonel destek almanıza gerek yoktur! Evde kendi imkanlarınızla sade makyaj modelinizi kendiniz uygulayabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Peki sade doğal makyaj uygulaması nasıl yapılır? Aşama aşama üzerinden geçelim!

Sade Ten Makyajı

Sade makyaj modellerini tercih edecekseniz cildinizi en az bir ay öncesinde büyük güne hazırlamanız gerekiyor. Düğününüzden bir ay önce cildinizin doğal ışıltısına kavuşması ve ten renginizin öne çıkması için doğal besinler, bol bol meyve ve su tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Meyvelerin içindeki doğal vitaminler ve suda bulunan mineraller ile bir ay gibi kısa bir sürede cilt tonunuzu dengeleyerek yüzünüze oldukça sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Düğün hazırlık sürecinin oldukça yoğun geçtiğini biliyoruz! Fakat sade gelin makyajı uygulamasının sağlıklı sonuç vermesi ve vücut direnciniz için uykunuzu kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Günde en az altı saatlik vakitli ve verimli bir uyku özellikle göz çevresindeki torbalar ve morluklardan şikayet eden gelin adaylarına oldukça iyi gelecektir. Tüm bunlara ek olarak cildinizin nem dengesinin orantılı olması oldukça önemlidir. Çok kuru veya çok yağlı ciltler doğal gelin makyajı uygulamasında cilt görünümünü sağlıksız gösterebilir. Bu durumda doğal içerikli cilt bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Yüz şekline göre gelin makyajı nasıl olmalı? Öğrenmek için buraya.

Sade Gelin Makyajı Yüz Yapılışı

Bir aylık cilt detoksunuzu uyguladıysanız artık sade makyaj uygulamasının ilk aşaması olan ten makyajına geçebiliriz! Düğün gününüzün sabahına dinlenmiş bir vücut ve sağlıklı bir ten ile uyandığınızda aslında fondöten uygulamasına hiç gerek kalmadığını fark edeceksiniz. Yine de cilt lekelerinizden veya yüz kızarıklıklarınızdan şikayet ediyorsanız ten renginize en uygun hafif içerikli BB kremlerden yararlanabilirsiniz.

BB krem uygulamasından önce uzun süre kalıcı bir makyaj için ince bir tabaka makyaj bazı kullanabilirsiniz. BB kreminizi uyguladıktan sonra yüzünüzde aydınlatmak istediğiniz bölgeleri ten renginizden birkaç ton açık pudra uygulaması ile öne çıkarabilirsiniz. Örneğin yuvarlak yüzlü gelin adayları elmacık kemikleri, burun ucu ve kaş kemiklerine bu uygulamayı yaparak yüzünü daha keskin hatlara kavuşturabilir.

Elbette bu kontrası tamamlaması açısından cilt renginizden birkaç ton koyu pudra ile hafif bir kontürleme yapabilirsiniz. Bu sayede yüz hatlarınızı belirginleştirerek sade ama dikkat çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Sade makyaj ten uygulamasında vücut renginize en yakın kapatıcı ve BB kremlerden yararlanmanız oldukça önemli. Eğer fondöten kullanıyorsanız da tanınmış markaların hafif ve doğal içerikli, nefes alan fondötenlerini tercih edebilirsiniz. Cilt renginize uygun bir allık uygulaması ile ten makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Dekolteli bir gelinlik tercih ettiyseniz hafif pudra dokunuşlarını göğüs ve omuz bölgenize de uygulamayı ihmal etmeyin!

Sade Göz Makyajı

Sade makyaj uygulamasında gelin adaylarının en çok çıkmazda kaldığı konulardan biri de göz makyajı uygulaması olarak öne çıkıyor. Sade göz makyajı uygulamasında öncelikle gözün yapısını ve rengine göre hareket etmek gerekiyor. Sade gelin makyajının en önemli aşamalarından olan göz makyajında bakışlara dikkat çekmek oldukça önemli. Yüz ifademizin en önemli belirleyicilerinden olan kaşlar da sade göz makyajı uygulamasında ekstra üstünde durmamız gereken konulardan birisi.

Son yılların en büyük trendlerinden olan sade ve doğal kaşlar, sade gelin makyajı uygulamasının en önemli adımını oluşturuyor. Sade bir makyaj tercih edecekseniz şekilli alınmış aşırı kavisli kaşlardan ziyade doğal kaş şeklinizi öne çıkarmalısınız. Kendi doğal yapısını koruyacak şekilde fazlalıkları alınmış bir kaş modeli yüz ifadenizi ve doğal güzelliğinizi eşsiz bir şekilde ortaya koyacaktır. Eğer az ve seyrek kaş yapısına sahipseniz, saç renginizle uygun bir kaş farı kullanarak kaşınızın doğal çizgisinde boşluklarını doldurabilirsiniz.

Şehrinizdeki en iyi kuaförler ve makyaj sanatçıları burada.

Sade Göz Makyajı Yapılışı

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı

Gelelim sade göz makyajı uygulamasına. Sade makyaj uygulamasında asıl amacın yüzün doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak olduğunu söylemiştik. Burada da göz şekliniz üzerinden hareket ederek bakışlarınızı ön plana çıkarabilecek dokunuşları uygulamanız gerekiyor. Badem göz şekline sahipseniz, göz kapaklarınız ile kaş kemiğiniz arasında kalan bölgeye hafif bir kahverengi far ile kontürleme yapabilirsiniz. Göz kapağı üzerine uygulayacağınız pudra ya da krem rengi bir far bakışlarınızda hafif buğulu bir etki yaratacaktır.

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı

Kirpik çizginiz üzerinden uyguladığınız ince bir eyeliner ile göz renginiz ne olursa olsun vurucu bakışlara sahip olabilirsiniz. Gözlerini büyük göstermek isteyen çekik gözlü gelin adayları sade makyaj uygulamasında gözlerinin altına beyaz göz kalemi uygulayabilirler. Böylece gözleri olduğundan çok daha büyük görünecektir. Sade göz makyajında takma kirpik kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Fakat ince bir kirpik yapınız varsa doğal görünen taneli takma kirpiklerden yararlanabilirsiniz.

Sade Dudak Makyajı

Gelelim doğal makyaj uygulamalarının en son adımına! Tercihinizi sade düğün makyajından yana kullandıysanız dudaklarınızın göz makyajınız ile uyumuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Gözlerinizi kontürlü bir makyaj ile ortaya çıkardıysanız dudaklarınızda daha hafif dokunuşlarda bulunmanız gerekiyor. Doğal dengenin sağlanabilmesi adına göz makyajını daha ön planda tutan gelin adayları nude veya ten rengine uygun açık tonlarda rujlar kullanarak oldukça şık bir görünüme kavuşabilirler.

Açık bir ten rengine sahipseniz şeftali tonlarında ruj uygulaması oldukça şık ve doğal görünecektir. Buğday ve esmer tenli gelin adayları açık kahve ve açık pembe tonlarında rujlar tercih edebilirler. Doğal makyajı en güzel ortaya çıkaran rujlar mat özellikte olanlar arasından çıkıyor. Aşırı parlak ve simli ruj uygulamaları makyajınızın doğal görünümüne bozacağı gibi yapışkan yapıları sebebiyle düğün gününüzde sizi rahatsız edebilir. Kremsi mat özellik taşıyan rujları değerlendirebilirsiniz.

Sade Makyaj Malzemeleri

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı

Sade makyaj uygulamasında ihtiyaç duyacağınız malzemeler aslında düşündüğünüz kadar fazla değil! Sadece bu malzemeleri seçerken içeriklerini ve kalıcılık sürelerini incelemek gerekiyor. Yalnızca düğün makyajınızda değil, günlük yaşamınızda da satın aldığınız kozmetik ürünlerinin içeriklerini oldukça dikkatli incelemeniz gerekiyor. İçinde bulunan herhangi bir madde cildinizde alerjik tepkimeler oluşturabilir ve bu da düğün gününüzden önce sizin için oldukça büyük bir probleme dönüşebilir.

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı

İçerik incelemesine ek olarak kullandığınız ürünlerin kalıcılıkları ve suya dayanıklılıkları oldukça önemlidir. Yüzünüzde ağırlık yapmayacak ürünleri tercih etmek sizin için her zaman ilk koşul olmalıdır. Sade makyajınızın gece boyu doğallığını koruyabilmesi için kullandığınız ürünlerin doğal içerikli ve kalıcı olması gerekmektedir. Peki sade gelin makyajı uygulamanız için nelere ihtiyacınız var?

Sade makyaj için gerekli malzemeler:

Sade Gelin Makyajı Modelleri ve Yapımı
  • Doğal içerikli makyaj bazı.
  • Ten rengi ile uyumlu BB krem (Ten renginiz ile en uyumlu fondöten veya BB kremi belirlemek için deneme esnasında boyun bölgenize ince bir uygulama yapmanız yeterli olacaktır.)
  • Kontürleme işlemi için cilt renginizden birkaç ton açık ve birkaç ton koyu iki adet pudra.
  • Yanaklarda ve elmacık kemiklerinde doğal bir renk için cilt tonunuz ile uyumlu mat allık.
  • Göz kontürü belirleme ve öne çıkarma için natürel tonlarda bir far paleti.
  • Bakışlarınızı öne çıkaracak ve belirginleştirici bir dokunuş için eyeliner veya dipliner.
  • Doğal kaş görünümü için saç renginiz ile uyumlu bir kaş farı.
  • Dudaklarınızda sade ve doğal bir görünüm için light tonlarda mat rujlar.
  • Elmacık kemiği, dudak çatısı ve burun ucuna uygulayarak doğal bir ışıltı yakalayabileceğiniz highlighter.

Bu malzemeler sade makyaj uygulamanız için yeterli olacaktır. Eğer sade gelin makyajınızın kalıcılığından emin olmak istiyorsanız yüzünüzde ağırlık yapmayan ve doğal içerikli makyaj sabitleyicilerinden yararlanabilirsiniz.

Sade makyaj ve gelin makyajı yapımı üzerine hazırladığımız kapsamlı dosyamızın sonuna geldik. Peki sizce gelin makyajı uygulaması nasıl olmalı? Siz sade bir makyaj mı, yoksa porselen gelin makyajını mı tercih ederdiniz? Yorumlarınız diğer gelin adaylarına ilham vermesi açısından oldukça önemlidir. Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden mutluluklar dileriz!

İlgili Makaleler

0
%