nikah-sac-modelleri-7
nikah-sac-modelleri-7

En Güzel Nikah Saç Modelleri

Günümüzde pek çok gelin adayı, düğün organizasyonundan önce nikah merasimini organize ediyor. Nikah organizasyonu, düğünden önce genelde belediyeye bağlı salonlarda düzenlediği için gelin adayları daha sade saç ve elbise modellerine yöneliyor. Bu yazımızda sizler için en moda nikah saç modelleri ve trendlerini araştırdık. Sade saç modelleri, örgülü modeller, topuz, şapkalı nikah saçı, duvak modelleri ve çok daha fazlası yazımızda sizi bekliyor.

Nikah Saç Modelleri

Nikah kıyafetleri ve nikah için saç makyaj seçenekleri düğünden kısmen farklı olabiliyor. Nikah organizasyonlarında daha zarif ve sade tercihlerin öne çıktığını söyleyebiliriz. Ensede topuzlar, dağınık topuzlar, örgülü saç modelleri, sık tepeden topuzlar ve şık at kuyrukları saç modelleri arasında oldukça popüler. Ayrıca bu saç modelleri, şık aksesuarlar ile birleştiğinde harika görünüyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Gelin adayları, özellikle son zamanlarda şapkaları gelin saç modelleri için tercih ediyor. 1940’lı yılların muhteşem nostaljik esintisi ile tüm gözleri üzerinde toplamak isteyen gelin adayları için şapkalar oldukça doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca saç tokaları, fileli saç aksesuarları, boncuklar, inciler, cipsolar, doğal çiçekler, yapay çiçekler ve daha pek çok iddialı aksesuarlar nikah saç modelleri arasına eklenebiliyor.

Peki bunca model ve saç aksesuarları arasında sizin için en uygun olanı nasıl bulacaksınız? Yazımızın bu bölümünde en güzel nikah saçı modellerini inceleyerek seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Nikah İçin Salık Saç Modelleri

Kibar ve şık bir hava yaratan açık saçlar, pek çok gelin adayımız tarafından nikah törenlerinde tercih ediliyor. Dalgalı, düz, örgülü, yandan ayrılmış ve sık bukleli gibi pek çok açık saç modeli yapılabiliyor. Yumuşak ve iri dalgalar ile masum bir görüntü elde edebilirsiniz. Uzun ve düzleştirilmiş saçlar ile rustik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ya da salık saçlarınıza ekleyeceğiniz örgü detayları ile görünümünüze romantik bir hava katabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Saç yapınıza bağlı olarak düz saçın sönük kaldığını düşünüyorsanız kırık fön tam size göre olabilir. Kırık fönlü pürüzsüz saçlarınıza ekleyeceğiniz şapka aksesuarı ile havalı bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca incili tokalar, dantel saç bantları ve çiçekli taçlar da salık saçlarınıza ayrı bir hava katacaktır.

Salık saç modelleri, oval yüz şekline sahip gelin adaylarımızın düşünmeden tercih edebilecekleri saç modelleri arasındadır. Keskin yüz hatlarına sahip gelinlerimiz, sert yüz hatlarını yumuşatmak için ortadan ayrılmış salık saç modellerini tercih etmelidir. 

Düşük omuzlu, derin dekolteli ve transparan nikah elbiselerini tercih edecek gelin adaylarının salık saç modellerini mutlaka incelemelerini öneriyoruz. Böylece elbisenin verdiği derin dekolteleri yumuşatabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Saçınızı nerede yaptıracaksanız?: Şehrinizdeki en iyi kuaförler burada.

Topuz Nikah Saçı Modelleri

Nikah töreniniz için sıkı bir tepeden topuz tercih ederseniz yüzünüzü ön plana çıkartarak iddialı bir görünüm kazanabilirsiniz. Tepeden topuz modellerinde kendi saçınız ile yapılan şerit ya da örgü detaylarına da mümkün oldukça az yer vermenizi öneriyoruz. Sıkı, zarif bir tepeden topuz nikah töreniniz için yeterli olacağı gibi size de iddialı bir görünüm katacaktır. 

Nikah saç modelleri arasında sıkça tercih edilen bir diğer saç modeli de ensede topuz oluyor. Kendi içerisinde pek çok alt gruba ayrılabilen ensede topuz modelleri gelin adaylarının zevkine göre kişiselleştirilebiliyor. Ensede sade topuz isteyen gelin adayları topuzun bittiği üst noktaya şık saç aksesuarları takarak zarif görüntülerini tamamlayabilirler. Özellikle inci boncuklar ya da saç tokaları ile kusursuz bir ense topuzu görüntüsü yakalayabilirsiniz. Ensede sade topuzunu dilerseniz oldukça sıkı yaparak pürüzsüz bir saç görünümü elde edebilirsiniz.

"Bombeli ya da kabarık bir görünüm istiyorum" diyen gelin adayları, ensede kabarıklık görünümü tercih edebilirler. Ensede yaratılan bu kabarık görüntüde yoğun aksesuar kullanımını önermemekteyiz. Ensede topuz modellerine çok yakın olan, yine ense bölgesinde fakat sağa ya da sola meyilli topuzlar da mevcut. Dilediğiniz yöne meyilli topuzunuzu yine iri çiçek aksesuarları ile süsleyerek bohem bir görüntü elde edebilirsiniz.

Topuz modeli tercih ederken yüz hatlarınıza ve boyun uzunluğunuza dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Küçük yüzlü gelin adaylarımız yüzünü ortaya çıkaracak topuz modelleri tercih edebilirler. Eğer yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz yüzünüzün iki yanından perçem ayırarak hatlarınızı gizleyebilirsiniz.

Şapkalı Nikah Saçı Modelleri

Nostaljik tasarımlara ilgi duyuyorsanız nikah şapkalı saç modelleri tam size göre bir tercih! Nikahınızda şapkalı bir saç modeli istiyorsanız, modelin elbiseniz ile olan uyumuna dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca şapkanıza ek olarak duvak kullanacaksanız daha kısa ve file şeklinde tasarlanan modelleri değerlendirebilirsiniz.

Tesettür şapkalı nikah saç modellerinin de günden güne yelpazesini genişlettiğini görüyoruz. Şapkalı tesettür nikah başı modellerinde kumaş kullanımı sade detayları ile öne çıkıyor. Hazır olarak alabileceğiniz bu modelleri, dilerseniz gelin aksesuarı satan mağazalardan ayrı olarak da temin edebilirsiniz. Elbise modelinize uygun desen ve işlemeleri şapka üzerine yaptırabilirsiniz. 

En güzel tesettür gelin başı modelleri burada.

At Kuyruğu Nikah Saçı Modelleri

At kuyruğu saç modeli, özellikle uzun saçlara sahip olan gelin adaylarımızın nikah törenleri için en fazla tercih ettiği modellerden biri. At kuyruğu saç modelleri, modern havası ve rahat kullanımı ile nikah saç modelleri arasında öne çıkıyor. Sıkı tepeden at kuyruğu modelleri, salaş enseden at kuyruğu ve su dalgalı modeller gibi pek çok alternatifiniz bulunuyor.

Özellikle sırt dekolteli nikah elbisesi tercih ederseniz at kuyruğu saç modelleriniz ile daha iddialı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. At kuyruğu modeli diğer saç modellerine göre biraz daha modern bir havaya sahip olduğundan, gösterişli nikah elbiseleri ile rahatlıkla kullanılabiliyor. Böylece özellikle gündüz nikahı organizasyonlarında elbisenizin ağırlığını saçınız ile dengeleyebilirsiniz.

Su Dalgası Nikah Saçı

Su dalgası özellikle vintage nikah elbisesi seçen gelin adayları için ideal. Küçük şapkalar ve kısa duvaklarla nostaljik bir hava yakalayabilirsiniz. Eğer saçlarınız uzunsa su dalgalarını daha aralıklı yaptırabilirsiniz. Kısa saç modeline sahipseniz, ıslak görünüme sahip ve daha sıkı su dalgaları yaptırabilirsiniz. Ayrıca küçük inci tokalarla da bu saç modelini tamamlayabilirsiniz.

Örgülü Nikah Saçı Modelleri

Görünümüne örgü ile romantiklik katmak isteyen gelin adaylarımız için pek çok saç modeli mevcut. Nikah saçını salık kullanmak isteyen gelin adaylarımız, salık saçlarının arasına ince ve zarif örgüler iliştirilebilir. Özellikle ince cipsolar ile süslendiği zaman salık saçınıza şık bir hareket katabilirsiniz. Salık saçlara ayrıca örgü ile bant da yapılabiliyor.

Salık saç modellerinin yanı sıra tercih edebileceğiniz örgü topuz modelleri de elbette mevcut. Dilerseniz alttan dilerseniz tepeden tercih edebileceğiniz topuzunuza harika örgüler ekleyebilirsiniz. Uzun saçlı gelin adayları için dağınık örgülü saç modeli de oldukça göz alıcı bir tercih oluyor. Saçların aralarına iliştirilecek boncuk, kurdele ya da taze çiçekler ile masalsı bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

İnce ve zayıf yüz hatlarına sahip gelin adaylarımız için yüzünüzü ön plana çıkaracak daha zarif örgü modelleri önerebiliriz. Bu zarif örgü modeline bir örnek olarak Hollanda örgüsünü verebiliriz. Yandan yapılacak ince bir saç örgüsü ya da bant görünümü ile dilediğiniz saç modellerine ulaşabilirsiniz. Özellikle açık renkte ve uzun saçlara sahip olan gelin adaylarımızın nikah saçı modelleri arayışlarında mutlaka örgü saç modellerini incelemelerini öneriyoruz. 

En güzel nikah elbisesi modelleri burada.

Nikah İçin Saç Aksesuarları

Nikah elbisesi, saç ve makyaj tercihlerinde gelin adaylarının sadelikten yana olduklarını görüyoruz. Fakat bu özel günlerinde gelin adaylarının seçimlerine küçük dokunuşlar katmaları gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin zarif enseden topuz saç modelinize taze cipsolar ekleyerek görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Özellikle topuz modellerini tercih edecek gelin adaylarımıza şık saç broşlarını göz ardı etmemelerini öneriyoruz. Vintage bir görünüm yakalamak isteyen gelin adaylarımız ise dantel saç bantlarını değerlendirebilir.

Daha modern tercihler yapan gelin adaylarımıza da boncuklu taçlar, kurdeleler, inciler ve çiçekli taçları öneriyoruz. Ayrıca son yıllarda trend olan 90lı yılların modası geometrik şekilli taşlı tokaları da kullanabilirsiniz.

Nikah salonu mu arıyorsunuz?: Şehrinizdeki en iyi nikah salonu ve evlendirme daireleri burada.

BONUS: Nikaha Uygun Duvak Modelleri

Nikahınız için seçeceğiniz saç modelinizde dilerseniz duvak da kullanabilirsiniz. Burada sade bir görünüm isteyen gelin adaylarımıza önerimiz kısa veya orta boy duvak kullanmaları yönünde olacak. 1940'lı yılların retro havasını yakalamak isterseniz fileli olarak hazırlanan ve yüzü dudaklara kadar örten duvakları kullanabilirsiniz. Ayrıca omuz hizasına kadar gelen katlı duvaklar da oldukça şık görünecektir. 

Nikaha uygun en güzel saç modellerini incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Dileriz hayalinizdeki modeli bizimle bulabilmişsinizdir. Beğendiğiniz modeli yorumlarda paylaşmayı ve bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%