monique-lhuillier-wedding-dresses-fall-2020-16-69206efc40e74bdfb367b16ed422e1d4
monique-lhuillier-wedding-dresses-fall-2020-16-69206efc40e74bdfb367b16ed422e1d4

Monique Lhuillier Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu

Monique Lhuillier, sonbahar-kış gelinlik koleksiyonunu tarif ederken bir hikayeden çıkmış gibi neşe ve romantizm üzerine bir koleksiyon kurduğunu ifade ediyor. Sıklıkla karşımıza çıkan lüks kumaş desenleri, uzun kuyruklar, düşük omuz kullanımı ve oversized gelinlikler Lhuillier'in tasarımlarında da dikkat çekiyor.

Monique Lhuillier Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu
Monique Lhuillier’in ilk tasarımı “Laura” Kaynak: Monique Lhuillier

"Peki bütün bu hikaye nasıl başladı?" diye merak ediyorsanız hemen başlayalım. Ünlü tasarımcı, 21 yaşında kendi düğünü için gelinlik ararken hayalini kurduğu gibi bir modeli bulana kadar çok zorlanıyor. O dönemin ünlü tasarımcılarından Ron LoVece’den bir gelinlik buluyor bulmasına ama artık aklına bir fikir de yerleşiyor. Gelinlik modellerinde çeşitlilik ve yeni tasarımlar fikri aklının bir köşesinde kalıyor. 1995 yılında çıkan “Laura” adlı uzun spagetti stili düz kesim minimalist gelinlik tasarımcının hala kült kabul edilen gelinliklerinden oluyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Monique Lhuillier Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu
Tasarımcı Monique Lhuillier ve eşi Tom Bugbee gelinlik tasarımı için ortak oluyor.

Lhuillier’in gelinlik tasarımcısı olma fikrini destekleyen eşi Tom burada da ona partnerlik ederek gelinlik işini kurmasına destek oluyor. Eşinin hayaline destek olmak için çalışmaya başlayan Tom Bugbee ve yenilikçi tasarımlarıyla Monique Lhuillier ele ele verip Monique Lhuillier Gelinlik markasını kuruyor. Tasarımcı Katty Perry, Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Kristen Stewart gibi bir çok ünlü ismin gelinliklerini de tasarlayarak rakiplerinden bir adım öne geçiyor.

Lhuillier sonbahar-kış gelinlik koleksiyonu fotoğrafları, tasarımcının muhteşem gelinlikleriyle bizi adeta bir hikayenin içine davet ediyor. Fotoğraf çekimlerinin İtalya Como Gölü’nde yapıldığı bu 17 yaratıcı gelinlik modeli ile sonbahar-kış kreasyonunu sunan Moniquie Lhuiller’in tasarımlarını gelin birlikte inceleyelim.

Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

En Şık Monique Lhuillier Gelinlik Modelleri

Sadelik ve minimalizm tercih eden ancak detaylarla gözleri üstünde tutmak isteyen gelin adaylarının beğenisini kazanacak bir diğer gelinlik modellerinden oluyor. Venüs düşük omuzlu, uzun puf kolların derin yaka dekoltesiyle birleştiği bu gelinlik zarafetiyle herkesi etkiliyor. Dökümlü etek modeli ve salaşlığıyla vintage gelinlerin de tercihi olacak bu gelinlik modeli, sonbaharda kır düğünü planlayanlar için ideal.

Tüy detaylar bu sene çarpıcı bir geri dönüş yapıyor. Zuhair Murad gibi birçok tasarımcının koleksiyonlarında da yer verdiği tüy detaylı gelinliklere bir örnek de Lhuillier’den geliyor. Ancak Monique Lhuillier 3 boyutlu çiçek detaylarıyla tüy detayını bir araya getirerek son derece yaratıcı ve eğlenceli bir model ortaya çıkarıyor.

Kışın bitimine yazın başına yetişecek bu model ise büyük dökümlü puf kol modasından oversize gelinlik modasına kadar hepsini içeriyor. Uçuş uçuş bir model hissi veren bu gelinlik modeli kış sonu gelinlerinin ilk tercihi oluyor.Enza Home - Terra

Romantik ve Sıra Dışı Tasarımlar

Lhuiller’in çiçek sevgisi bu gelinlik koleksiyonuna da bir hayli yansımış. Bu sene birçok tasarımcının koleksiyonunda yer alan çiçek deseni Lhuiller’in yorumuyla son derece romantik bir ifade alıyor. 3 boyutlu çiçek işlemeleri, pastel yeşil ve soft renklerin kullanıldığı sıra dışı bir gelinliklerle karşımıza çıkıyor. 17. Yüzyılın klasik görünümü romantik dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor.

Gelinliklerde tül ve 3 boyutlu desen kullanımı bu sene de moda olmaya devam ediyor. Lhuillier de koleksiyonunda 3 boyutlu renkli yaprak ve çiçek desenleri hakim. Bu dokunuşlarla sanatsal ve hoş bir görüntü sunuyor. Güpür dantel Lhuiller’in koleksiyonunun olmazsa olmazları arasında yer alıyor. İşlemeli yarım balık bu modelde de güpür danteli kullanarak son derece şık bir kış gelinliği sunuluyor. Uzun kol ucu ve yakadaki dantel detaylarıyla da kış gelinlerine muhteşem bir tarz vadediyor. Taş desen veya mermer deseni diyebileceğimiz baskı deseni son yıllarda kıyafetten dekorasyona, pastalardan davetiyelere kadar her yerde karşımıza çıkıyor.

En şık 3 boyutlu çiçekli gelinlikler burada!

Çiçeklerin Zarafeti

Uzun kolları ve göz alıcı desenleri ile herkesi kendine hayran bırakacağınıza emin olduğumuz diğer modellerde çiçek zarafetiyle birleşiyor.

Dantelin güzelliğine mi yoksa kollardaki desenlerin verdiği havaya mı tutulsak bilemedik. Monique Lhuillier aynı anda hem son derece klasik hem de bir o kadar hareketli bir hava yakalamış görünüyor. Kadının ruhunu yansıtan bu tasarımlarla gecenin yıldızı olabilirsiniz.

3 boyutlu kumaşlardan oluşmuş bu dantel gelinlik, transparan üst parçası ve yaka modeliyle dikkat çekiyor. Derin V yaka dekolteli gelinlik uzun kollu tül kaplama ile gizemli bir havaya bürünüyor. Etekteki 3 boyutlu dantel çiçekler Lhuiller’in çiçek sevgisini bir kere daha nasıl yansıttığını görmemizi sağlıyor.

Monique Lhuillier, derin yırtmacı ve dökümlü etek yapısı ile tek parça minimalist bir modeli de koleksiyonuna eklemiş. Ancak yine tüm modellerindeki o meydan okumayı burada da görebiliyoruz. Derin V yaka dekoltesiyle ortada buluşan derin yırtmaçlı gelinlik seçimleri son derece iddialı.

Pembe Gelinlik Modelleri

Lhuiller’in pembe renk seçimi ile gelinliğe dair tüm tabular yıkılıyor. Rengarenk bir gelinlik hayal ediyorsanız artık çok da uçuk bir fikir değil. Büyük 3 boyutlu çiçek desenleri gelinliğin duvağına yerleştirildiğini görüyoruz. Gelinliğin eteğinde ise mendil etek görümünün en yoğun şekilde kullanıldığı bir tasarım var. Vitrinlere yansıyan trendlerinde pembe gelinlik modasına bu model ile katılan tasarımcı abartıyı ihtişama dönüştürerek son derece güzel bir ürün sunuyor.

Soft pembe, şeftali ve krem renklerini gelinliklerde artık sıklıkla görmeye başlayacağımız yıllara girdik. Masalsı bir hava katan bu model ile Lhuillier fantastik zamanlardan günümüze yolculuk eden bu tasarımı akıllardan uzun süre çıkmıyor. Salon düğün tercih eden gelinlerin mutlaka denemesi gereken modellerden biri olan bu mendil etek tasarımdaki gelinlik düşük omuz kolları, katlı tüllerden oluşmuş eteğiyle bir hayli beğeni topluyor.

En güzel pembe gelinlik modelleri burada!

Bu yazımızda Monique Lhuiller’in Sonbahar - Kış koleksiyonunu detayları ile inceledik. Sizce Lhuiller’in en güzel tasarımı hangisi? Oversized gelinlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Peki ya çan kollar ve çiçek desenli gelinlik modası sizin de ilginizi çekti mi? Yorumlarınızla düğünü için gelinlik seçmeye çalışan gelin adaylarımıza yardımcı olabilirsin.

Şehrinizin en iyi moda evlerinin birbirinden şık gelinlik modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsin! 

İlgili Makaleler

0
%