00003-Marchesa-Bridal-Fall-20
00003-Marchesa-Bridal-Fall-20

Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu

Özgün dantel tasarımlı gelinlikleriyle imzasını belli eden Marchesa, romantik görünümlü serilerini bu yıl da devam ettiriyor. Organze, tül, saten gibi farklı kumaş ve stillerin bir araya geldiği Marchesa koleksiyonu 3 boyutlu çiçek, güpür, boncuk işlemeleri ve tül detayları ile öne çıkıyor. Dantel ve işleme detaylarını bir arada ustalıkla kullanan Marchesa ve yan markası Marchesa Notte sezonuna göre getirdiği farklılık ise gelinliklerde daha romantik ve Viktoryen bir tarza geçmiş olması. Bu senenin moda detayları olan cepli ve vatkalı modellere de koleksiyonda yer veriyor. New York temelli Amerikan markası olan Marchesa 2004 yılında Georgina Chapman ve Keren Craig tarafından kuruldu. Genellikle Scarlett Johansson, Jennifer Lopez, Cate Blanchettt, Anne Hathaway ve Penelope Cruz gibi ünlü oyuncuların kıyafet tasarımlarını yapıyor.  Ünlülerin tercihi olan Marchesa, gelinlik tasarımlarıyla da dünya çapında önde gelen markalar arasında yer alıyor. Bu yazımızda, Marchesa sonbahar - kış gelinlik koleksiyonunu sizler için inceledik.

Marchesa Sonbahar- Kış Gelinlik Modası Detayları

Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik KoleksiyonuMarchesa gelinlik

tasarımlarında sonbahar kış modası detaylarını sıkça kullanıyor. Bu senenin en çok ses getirecek olan puf kol tasarımlarını tüllerle yapan Marchesa, viktoryen döneme ait romantik bir görünüm sunuyor. Yarım balık bu model de görebileceğiniz gibi farklı kumaş türlerini bir arada kullanan tasarımcılar, tüllerden oluşan yaka ve kol detayıyla 1800’leri günümüze taşıyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu İri güpür işlemeler, 3D çiçek desenleri olarak A kesim ve düz kesim gelinliklerde ve balık kesim gelinliklerde sıkça kullanılmış. Gelinlik modasının kuyruklu fiyonk detayı tülden askılarla birleşerek muhteşem bir görüntü sunuyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Uzun kollu gelinliklerde pelerin imajı veren bu model ile Marchesa, 1800’lerin viktoryen döneminden çıkıp gelen masalsı bir görünüm veriyor. Pelerin kollar ve güpür işleme etek detayıyla tasarımcılar bu yılın gelinlerine tarihi bir zerafet vadediyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu 3 boyutlu boncuk desen işleme artık sadece kenar değil yaka iğnesi gibi bir desenin tümüyle boncuk işlemelerinden yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Tek fark ise bunun bütün gelinlik üstünde bolca yer alması. Transparan yaka ve vatkalı omuz detayıyla gelinlik modasına uyum sağlayan modeller olarak karşımıza çıkıyor. Yine 2019 tek parça uzun minimal tasarımları yerine romantik iki parçalı görünüm tercih ediliyor. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Tüller, Danteller ve Satenler: Kumaşların Zarif Birlikteliği!

Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu

Bu sene de tüller ve dantel kullanımlarıyla imzasını taşıyan Marchesa gelinlik modellerinde romantik görünümü gelin adayları ile buluşturuyor. Tüllerden yapılmış katmanlı kol detayları, eteklerde aralıklı olarak işlenen dantel ve katmanlı tüller ile bulutların arasından gelmiş gibi bir görünüm sunuyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Balık kesim gelinlik modelini tercih eden gelinler de unutulmamış. Dantel güpür ve İspanyol kolların kesim detayları ile taşınan sadelik, derin V yaka detayıyla birleşiyor. Zarafet kelimesini tarif edin deseler sanırım bu gelinliği göstermek yeterli! Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Eteğe doğru geçiş yapan ince fırfır detay sade bir gösteriş sunuyor. Adeta “Alice Harikalar Diyarında” kitabından fırlamış gibi duran bu gelinlik modeli romantik ve masum bir görünüm tercih eden gelin adayları için ideal. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Modern bir yaka viktoryen bir etek formuyla buluşacak ama muhteşem bir yırtmaçla da birleşecek deseler belki çoğumuz gözünde canlandıramaz. Ancak Marchesa gelinlik modellerinde bunu başarıyor. Tek kelimeyle gotik bir asalet sunan bu saten brokar kumaştan gelinlik modeli farklılığı ve sadeliği seven gelinler için muhteşem bir seçenek. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Kumun yüzeyde akışı gibi dantel işlemelerden tül kumaşa geçişleri ile ince akışkan bir görünüm sunuyor Marchesa. El işlemesi olduğu belli ince detaylı danteller omuzlardaki organze tülden düşük omuzlu kol modeliyle bu gelinliği giyenlerin prenses gibi hissedeceği bir gerçek. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Vatkalı gelinlikler önümüzdeki birkaç yıl farklı formlarda karşımıza çıkacak gibi duruyor. Marchesa ise tülden pelerinle tül vatka yapısını birleştirerek adeta bir şövalye gibi karşımızda duran ortaçağ prensesi havası yaratıyor. Apoletli bir görünüm sunan vatka yorumu gelinliğe asil bir hava katarken gelinlik üstündeki işlemeler bu tarihi havayı destekleyecek modellerle yer alıyor. Viktoryen tarzda bir düğün yapmak isteyenlerin kesinlikle denemesi gereken bir gelinlik modeli diyebiliriz.

Marchesa Detayları Ustalıkla Kullanıyor

Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu

Tek parça güpür işleme yarım balık gelinlikle derin V yaka formları Marchesa’nın bu yıl da çok tercih ettiği bir model olmuş. Zarif bir şekilde omuzlarda dantel detayıyla tasarlanmış bu gelinlik kum saati vücut tipindeki romantik gelinlerimiz için birebir. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Cepli gelinlik modasına Marchesa da katılıyor. Marchesa cepli gelinlik modelinde mikada kumaş kullanmayı tercih ederek modern minimalist bir görünüm sağlarken tabi ki tül detaylarını unutmuyor. Boncuk, dantel ve organze ile yapılmış iç yaka detayıyla tüm koleksiyona hakim olan romantik havayı vintage bir görünüm olarak sunuyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu 3 boyutlu çiçekler bu sene Marchesa koleksiyonunda sıklıkla kendine yer bulan detaylardan. Gelinin başından aşağıya çiçekler dökülmüş gibi duran bu modeli organze üstüne işlenmiş 3 boyutlu çiçeklerle ve bu yılın modası korse görünümlü formuyla göz dolduruyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Düşük omuz ve korse görünümlü üst beden ile deniz kızı gibi bir görünüm sunuyor Marchesa. Yarım balık bu gelinlik modelinde de yine 3 boyutlu çiçek işlemelerden yararlanıyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Tül dantel ve saten gelinlikte bir araya gelip bu muhteşem modeli oluşturmuş. Saten şerit askı ve kemer detayları ve güpür işleme modeli klasik kesimiyle bu gelinlik Marchesa’nın farklı kumaşları bir araya getirmesindeki ustalığı gözler önüne seriyor. Marchesa Sonbahar - Kış Gelinlik Koleksiyonu Mikado kumaştan tasarımıyla modern minimal gelinlik modeli sunan Marchesa, sırtta iri fiyonk uygulamasına  bu modelde yer vermiş. Minimal ancak görkemli bir görünüm isteyen gelinler için muhteşem bir seçenek olan bu tasarım, Marchesa’nın en minimalist modeli olarak karşımıza çıkıyor. Marchesa gelinlik fiyatları nedir diye soracak olursanmız luxury gelinlik modelleri arasında olduğu için bir hayli yüksek diyebiliriz. Marchesa gelinlik fiyatları 10.000 TL den başlıyor. Ancak çok birçok online sitede Marchesa gelinlik kiralama seçenekleri de bulunuyor. Bu yazımızda, Marchesa sonbahar-kış gelinlik modellerini inceledik. Gelinlik modasının her yıl nabzını tutan markalardan biri olarak son tasarımlarına yer verdik. Marchesa’nın imza gibi kullandığı tül, dantel ve organze kumaşları, bu yılın gelinlik modası detaylarıyla nasıl kullandığına dair sizlerin de yorumlarını bekliyoruz. Sizce en güzel Marchesa sonbahar-kış gelinliği hangisi? Yorumlarda belirterek diğer gelin adaylarının da seçim yapmasını kolaylaştırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%