gelin-yatak-ortusu-modelleri-9
gelin-yatak-ortusu-modelleri-9

Gelin Yatak Örtüsü

Gelin yatak örtüsü, çeyiz alınacaklar listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Dantelliden satene birbirinden farklı çeşitlerde yatak örtüsü modeli bulmanız mümkün. Günlük kullanıma uygun ve dekoratif birbirinden güzel örtü modellerini sizin için inceledik. Yazımızın devamında ayrıca kumaş seçenekleri, fiyatları ve çeyiz paket içerikleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

En Şık Gelin Yatak Örtüsü Modelleri

Yatak odasında kullanılacak mobilyaların başında yataklar geliyor. Yataklar için tercih edilecek aksesuarların başında ise yatak örtüleri. Gelinlerin odasında kullanacağı yatak örtüsünü istediği zaman değiştirme imkanı olmasına rağmen ilk alınan gelin yatak örtüsü seçimi her zaman önemli oluyor. Bu noktada bütçe açısından da evlilik hazırlıkları yapanlar için uygun fiyat imkanı sağlayan yatak örtüleri gelin çeyizlerinin baş tacı olarak biliniyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Gelin örtü modellerine birlikte göz atalım.

Saten Gelin Yatak Örtüsü Modelleri

Genel olarak yeni gelinler, gelin yatak örtülerini tercih ederken gösterişi elden bırakmamayı ister. Burada gösteriş deyince akla ilk gelen ise saten yatak örtüsü modelleri oluyor. Saten kumaş, parlak ve kaygan yapısı ile dikkat çekiyor. Yatak odanızın dekoru ve konseptine uygun olarak dilediğiniz desende örtü tercih edebilirsiniz. Siyah, bordo, leopar desenli ve çiçekli saten yatak örtüleri gelin adaylarından yoğun ilgi görüyor.

Saten gelin yatak örtüleri günlük kullanım için genelde pek tercih edilmiyor. Özellikle yaz aylarında yapısı sebebiyle terleten bir kumaşa sahip oluyor. Saten örtüleri dilerseniz kış aylarında tercih edebilir, ya da normal uyku setinizin üzerine dekor olarak kullanabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Düğün mekanınıza karar verdiniz mi?: Şehrinizdeki en güzel düğün salonları burada sizi bekliyor.

Kabarık Gelin Yatak Örtüsü Modelleri

Gelin yatak örtüsü modellerinde en çok tercih edilen tasarımlardan biri de kabarık ve tül detaylılar oluyor. Kabalık yatak örtüleri, ince tüller ve elyaflarla desteklenerek yumuşak bir görünüm oluşturuyor. Kabarık gelin yatak örtülerinde özellikle beyaz, açık pembe ve bebek mavisi gibi soft renkler tercih ediliyor. Etek uçlarında fırfır detayları bulunurken, set içinde alt çarşafı ve süs yastıklar da bulunuyor.

Kabarık örtüleri günlük kullanımda rahat edebilirsiniz. Eğer kirlenmesinden endişeleniyorsanız mor, lacivert ve bordo gibi renkleri de tercih edebilirsiniz. Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Fransız Güpürlü ve Dantelli Gelin Yatak Örtüsü Modelleri

Çeyiz sandıklarını vazgeçilmez detaylarından biri de dantelli yatak örtüsü modelleri oluyor. Yatakların daha şık ve gösterişli gözükmesini sağlayan dantelli örtü modelleri, romantik bir yatak odası dekorasyonu isteyen gelinler için ideal. Fransız güpürlü modeller biraz daha abiye kalabilirken, ince dantel işleme örtüleri günlük kullanabilirsiniz.

Çeşit olarak çok fazla model barındıran dantel yatak örtüsü modellerinde kumaşın kenar kısımlarına ya da yatak örtüsünün tümünde kullanılabiliyor. İster tek renk, isterseniz farklı renklerin harmanlandığı dantel çeşitleriyle yatak odanızı farklı bir havaya sokabilirsiniz.

Bunlara göz atmadan geçmeyin; Eksiksiz Mutfak Çeyiz Listesi

Modern Gelin Yatak Örtüsü Önerileri

Abartıdan hoşlanmayan gelin adayları için modern çizgiler son dönemin modası olarak yer almaya devam ediyor. Çift kişilik gelin yatak örtüsü modellerinde özelikle pembe, buz mavisi, kırık beyaz tonları yer alıyor. Geometrik şekiller, dijital baskılı modeller, çift taraflı farklı renkler taşıyan örtüleri değerlendirebilirsiniz.

Bu noktada Taç markası, pamuk, polyester, mikro fiber gibi kumaş türleriyle yeni gelin yatak örtülerinde zarif dokunuşlarla sizi karşılıyor. Taç modellerinde her yıl en çok tercih edilen modeller Hera Yatak Örtüsü ve Cora Yatak Örtüsü yer alıyor.

Kanaviçe Gelin Yatak Örtüleri

Eski dönemlerde gelin yatak örtüleri denilince akla ilk gelen kanaviçeler günümüzde de çok fazla tercih ediliyor. El emeği ile hazırlanan kanaviçe örtüler yatak odanıza muhteşem bir hava katacaktır. Hatta dilerseniz hazır bir sade yatak örtüsü olarak üst kumaşını kendiniz kanaviçe işleyebilirsiniz.

Günümüzde seri üretim olmasa da zarif ve farklı yatak örtüsü kullanmak isteyen gelinler için tercih edilebilir bir ürün olarak öne çıkıyor. Son dönemlerde retro ruhunu evinin her köşesine taşımak isteyen gelin adayları kanaviçe gelin yatak örtülerini tercih ediyor. Seri üretimi yapılmayan, özel ürünler olduğu için fiyat aralığı desene göre değişebiliyor.

Çeyizlik Yatak Örtüsü Setinde Ne Olur?

Gelin çeyizi için yatak örtüsü setleri içinde genelde üst örtü, 2 büyük yastık kılıfı, 2 küçük yastık kılıfı ve yatağın etek kısmına takılacak parçalar bulunuyor. Bazı lüks setlerde ise kalp gibi farklı şekillerde dikilen süs yastıkları da yer alıyor.

Bazı markalar yatak örtüsü setlerini günlük setler ile birleştiriyor. Günlük yatak örtüsü setleri ise daha çok uyku seti şeklinde hazırlanıyor. Bu paketlerin içinde 2 adet yastık kılıfı, 1 adet alt çarşaf ve 1 adet çift kişilik pike yer alıyor.

Gelin Yatak Örtüsü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çeyizlik yatak örtüsü seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı sizlerle paylaşacağız. İlk olarak yatak örtüsünden önce yatak karyolası seçimini doğru yapmanız gerekiyor. Aldığınız ya da alacağınız yatak karyolasının yüksekliği ve genişliğini tam olarak bilmeniz de oldukça önemli.

Eğer yatağınızı king size olarak tabir edilen geniş modellerden seçtiyseniz yatak örtünüzü de buna göre almanız gerekiyor. Markaların büyük yataklara uygun olarak hazırladığı modeller de bulunuyor. Yatağınızın ölçüsünü almak için ise bir metreye sahip olmanız gerekiyor. Yatağınızın önce enini ve boyunu ölçmelisiniz. Ardından yatağın genişliğinin kaç cm olduğunu da ölçerek en doğru örtüyü alabilirsiniz.

Yatak örtünüzü günlük olarak kullanacak ve üzerinde uyuyacaksanız pamuklu kumaşları tercih etmenizi öneriyoruz. Gelin yatak örtüleri genelde daha abiye modeller olsa da bazı gelin adayları küçük kestirmeler için sade tasarımlar tercih ederek günlük de kullanabiliyor.

Gelin Yatak Örtüsü Hangi Kumaştan Olmalı?

Gelin yatak örtünüzde gösterişli bir tasarım arıyorsanız kendinden simli kumaşları tercih edebilirsiniz. Yumuşak ve havalı bir görünüm için tüllü kabarık kumaşlar daha uygun olacaktır. Romantik konsepte uygun saten gelin yatak örtülerini değerlendirebilirsiniz. Günlük kullanıma uygun isterseniz elyaf kabartmalı ve pamuklu kumaşları tercih edebilirsiniz.

Gelin çeyiz listesinin tamamını burada bulabilirsiniz.

Gelin Yatak Örtüsü Fiyatları Ne Kadar?

Yatak örtülerinin fiyatları ortalama 750 - 1.000 TL'den başlıyor. Abiye ve saten modellerde fiyatları 1.500 TL ve üzerine çıkabiliyor. Eğer ünlü markalardan alışveriş yapmak isterseniz fiyatların artabileceğini eklemek isteriz. Günlük kullanıma uygun yatak örtüleri ise abiye modellere göre daha uygun aralıklarda seyrediyor.

Bonus: Gelin Yatak Örtüsünü Kim Alır?

Düğün sürecinde çeyiz hazırlığı yapılırken damadın ve gelinin alması gereken eşyalar öncelik kazanıyor. En önemli parçalardan biri olan gelin yatak örtüsü de kız tarafına ait eşyalar arasında yer alıyor. Bununla birlikte nevresim takımı, bornoz, perde, havlu ve halı da kız tarafına ait.

Düğünde kız tarafı ve erkek tarafı ne alır? Detaylı bilgi burada.

Gelin yatak örtülerini incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Sizin favori modeliniz hangisi oldu? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

0
%