gelin-taci-aksesuar-23
gelin-taci-aksesuar-23

Gelin Tacı Modelleri ve Saç Aksesuarları

Gelin tacı modelleri, düğün günlerinde gelin adaylarının şıklığını tamamlayan en önemli detaylardan biri. Çiçekli gelin taçları, prenses modeller, gümüş yapraklı taçlar ve tokalar gibi onlarca çeşit arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için en şık gelin tacı modellerini yakından inceledik. Hazırsanız başlıyoruz. :)

En Güzel Gelin Tacı ve Aksesuar Modelleri

Gelin Tacı Modelleri ve Saç Aksesuarları

Her tarzdan gelin adayına hitap edebilen birbirinden şık taç modelleri bulunuyor. Taç denilince akıllara ilk olarak prenses tasarımlar gelse de, düğün konsepti ve gelinliğe uygun farklı model seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Örneğin kır düğünü davetlerinde canlı veya yapay çiçeklerle hazırlanmış taçlar oldukça şık görünecektir. Otelde veya balo salonlarında düzenlenen organizasyonlarda prenses model taşlı taçlar dikkat çekecektir.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Kendinize en uygun taç modelini bulabilmeniz için tüm bu tasarımlara yakından göz atalım.

Çiçekli Gelin Tacı Modelleri

Gelin tacı modelleri önerilerimize çiçekli tasarımlarla başlıyoruz. Çiçekli gelin taçlarının tarihi oldukça eskilere dayanıyor. Orta Çağ'dan beri süre gelen çiçekli taçlar, döneminde canlı çiçeklerle hazırlanıyordu ve geline şans getireceğine inanılıyordu. Düğün sonuna gelin çiçekli tacı arkasını dönerek bekar arkadaşlarına atıyordu ve tacı yakalayan kadının yakın zamanda gelin olacağına işaret olarak gösteriliyordu.

Çiçekli gelin taçları kır ve kumsal düğünü gibi organizasyonlarda daha çok tercih ediliyor. Düğünün yapıldığı mevsime uygun olarak seçilen çiçeklerle hazırlanan taçlar, doğal bir saç ve makyaj modeli ile şıklığını tamamlıyor. Çiçekli taçlar ayrıca hasır iplerin üzerinde saç bandı olarak da hazırlanabiliyor. Kullanımı daha kolay olan bu saç bantlarını tel tokalar ile gelin başınıza sabitleyebilirsiniz. Salık modellerde oldukça şık görünecektir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Şehrinizdeki en şık kır düğünü mekanları burada.

Prenses Model Gelin Tacı

En sevilen taç modellerinden biri ile devam ediyoruz. Prenses model gelin taçları, başta kabarık ve A kesim gelinlik modelleri olmak üzere hemen hemen her tarzdan gelinliğe çok yakışıyor. Sıkı prenses topuzlar, örgülü gelin saçı modelleri ve at kuyruğu gibi gelin başlarında bu modelleri tercih edebilirsiniz. Prenses gelin saçları, özellikle gümüş renkte daha çok tercih ediliyor.

Prenses taçlar, parlak swarovski taşlarla süslenebiliyor. Bazı modellerde ince zincir sarkıtlar kullanılıyor. Ayrıca ince yapraklı veya gümüş çiçekli taçlar da sıklıkla tercih ediliyor. Tacınızın saçınıza tam oturmasını isterseniz kendinden taraklı tokalara sahip modelleri seçmenizi öneriyoruz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Gelin Saç Bantları

Gelin başının tamamlayıcısı olan bir diğer aksesuar modeli ise saç bantları oluyor. Gelin saç bantları oldukça farklı çeşit ve model seçeneği sunuyor. Retro ve vintage tarzı seven gelin adayları için incili saç bantları bulunuyor. Şerit halinde dizilen incilere ek olarak 3 sıralı parlak taşlı bant modelleri de bulunuyor. 1920'lerin tarzını beğeniyorsanız tüylü ve küçük çiçekli saç bantlarını değerlendirebilirsiniz.

Bir diğer saç bandı modeli ise ince dal ve yapraklarla hazırlanan sarmaşık modeller oluyor. Özellikle dağınık topuz gibi modellerde, topuzun etrafını bu saç bantları ile çevreleyebilirsiniz. Eğer salık ve yarım toplu bir model tercih ettiyseniz başınızın üst kısmına bu bandı ekletebilirsiniz. Saçlarınız kahküllüyse bu bantlar çok şık görünecektir.

Bu yılın en moda gelin saç modellerini hemen inceleyin.

Gelin Saç Tokaları

Gelin tacı modelleri yerine daha sadece ve modern bir alternatif arıyorsanız saç tokalarına yönelebilirsiniz. Nikah merasimlerinde sıklıkla kullanılan tokalar, sade saç modellerini en iyi şekilde tamamlıyor. Düz veya dalgalı fön saç modelini yaptırdıysanız saçınızın bir veya iki yanına kare incili tokalar takabilirsiniz. Kısa saç modellerinde de bu tokaları tercih edebilirsiniz. Kendi saçınız ile örgülü bant yaptırırsanız, yine örgülü tutması için incili tokaları tercih edebilirsiniz.

Saç tokaları denilince aklınıza sadece küçük modeller gelmesin. Nostaljik taraklı tokalar da vintage konseptli düğünler için ideal. Dağınık topuz yaptırdığınız saçlarınızda topuzun üstüne taraklı ve taşlı tokanızı tutturabilirsiniz. Bunlara ek olarak parlak taşlı veya tek incili tel tokaları da topuz aralarında kullanabilirsiniz.

Tesettür Gelin Başı Aksesuarları

Tesettür gelin başında da kullanabileceğiniz pek çok aksesuar seçeneği bulunuyor. Bunlarda ilki elbette prenses model taçlar oluyor. Gelin başınızın üstüne tel toka ve iğnelerle taçları sabitleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, tacın örtünüzün modelini bozmayacak ve sizi rahatsız etmeyecek şekilde hafif olması. Yarım gelin taçları bu modeller için ideal olacaktır. Dilerseniz çiçekli, dilerseniz parlak taşlı modelleri tercih edebilirsiniz.

Tesettür gelin başına ekleyebileceğiniz bir diğer aksesuar ise saç bantları. İnce gümüş saç bantlarını yine iğne yardımı ile örtünüzün üzerine tutturabilirsiniz. Nostaljik bir model denemek isterseniz şapkalı modellere yönelebilirsiniz.

En yeni tesettür gelin başı modelleri burada.

Elf Gelin Tacı

Klasik modellerden uzaklaşmak isteyen gelin adayları için önerimiz elf tarzı gelin taçları oluyor. Özellikle Orta Dünya hayranı bir gelin adayıysanız, Galadriel ve Arwen gibi dişi elflerin kullandığı tarzda taçları tercih edebilirsiniz. Son yıllarda sıklıkla tercih edilen bu modeller, fantastik görünümleri ile göz kamaştırıyor. Bu taçların üzerinde genelde zincir sarkıtlar bulunuyor. Diğer taç modellerinden farklı olarak üzerinde ametist, safir ve ay taşı kullanılıyor. Otantik bir görünüm ve konsept bir davet için bu modelleri değerlendirebilirsiniz.

Şapkalı Gelin Başı

Gelin tacı modelleri ve aksesuar önerilerimizde son durağımız şapkalar oluyor. Gelin şapkaları, nikah merasimlerinden kır düğünlerine kadar oldukça geniş bir alanda kullanılabiliyor. 1920'li yılların meşhur gelin kepleri, kısa file duvaklarla birleştiğinde çok şık görünüyor. Sahil düğün konseptlerinde geniş ve beyaz hasır şapkalar tercih ediliyor. Rustik ve bohem konseptlerde beyaz kovboy şapkaları da tercih edilebiliyor.

Şapkalı bir gelin başı modeli düşünüyorsanız saçlarınızı salık bıraktırmanızı öneriyoruz. Eğer davetin ilerleyen saatlerinde şapkanızı çıkaracaksanız salık hazırlanmış bir modelle daha rahat edebilirsiniz. Eğer topuz veya toplu model istiyorsanız gelin kepi tarzı küçük tasarımlara yönelmenizi öneriyoruz.

Gelin tacı ve aksesuarları önerileri sunduğumuz yazımızın sonuna geldik. Sizin favoriniz hangisi oldu? Yorumlara yazmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%