gelin-arabasi-susleme-14
gelin-arabasi-susleme-14

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri ve Önerileri

Gelin arabası süsleme için onlarca fikir arasında kararsız kalmış olabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için en çok tercih edilen gelin arabası modellerini tanıtarak süslemeler hakkında fikirler sunacağız. Ayrıca gelin arabası yazıları önerilerini de yazımızın devamında bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

Gelin Arabası Seçimini Nasıl Yapacağım?

Gelin arabası seçimi ile başlayalım. Seçiminizi düğün konseptinize veya mekanınıza uygun şekilde yapabilirsiniz. Kır düğünü ve kumsal düğünü gibi daha rustik bir davet planlıyorsanız vosvos gelin arabası size uygun olacaktır. Deniz kenarı veya otelde düğün gibi tercihlerde spor veya vito gelin arabası doğru seçim olabilir. Eğer retro tarzdan hoşlanıyorsanız Cadillac, Mustang ve Impala gibi araçların 60'lı 70'li yıllarda ürettiği modelleri kiralayabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Peki gelin arabası hangi renk olur? Son yıllarda çiftlerin en çok tercih ettiği renkler arasında siyah, kırmızı, beyaz ve gümüş araçlar öne çıkıyor. Lüks araç kiralamalarında siyah ve beyaz renk daha çok tercih ediliyor. Klasik arabalarda ise kırmızı öne çıkan renk oluyor. Eğer vosvos kiralamayı düşünürseniz burada da pembe ve kırmızı renklerin öne çıktığını belirtmek isteriz.

Modern Gelin Arabası

Modern gelin arabaları, düğün mekanına gösterişli bir giriş yapmak isteyen çiftler için idealdir. Modern gelin arabaları arasında en çok tercih edilenlerin başında üstü açık arabalar yer alır. Bu tarz arabalarda kullanılacak süsler de son moda ve trend süsler olacaktır. Yani klasikten uzak bir süslemeden bahsediyoruz.

Bu durumda da bu tarz bir arabanın süslemesinde çok fazla tül süslemesi olmaması gerekiyor. Daha modern bir duruş yakalaması açısından aracın arka plakasının üstüne eşinizle adınızı yazdırabilirsiniz. Aracın kaportasının üstüne minik ve sade bir gelin damat figürü ekletebilirsiniz. Yine aracınızda tül süsleme olsun isterseniz, arabanın rengiyle uyumlu seçim yaparak dikiz aynalarına fiyonk yaptırabilirsiniz.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Klasik Gelin Arabası

Klasik gelin arabaları özellikle de nostaljiyi sevenler ve düğünlerinde bu tarz bir konsept belirleyenler için oldukça uygun bir seçim olabilir. Özellikle kır düğünü yapacak adaylarımız için oldukça uygun diyebiliriz. Klasik gelin arabaları da kendi içlerinde birçok çeşide sahiptirler. Klasik sedan arabalardan tutun, vosvoslara, limuzinlerden tutun üstü açık gelin arabası modellerine kadar pek çok alternatifle karşılaşabilirsiniz.

Klasiğin modası hiç geçmez denir ya, gerçekten de klasik arabalar gelin arabası modelleri arasındaki en popüler olanlardandır. Hem şık ve elit bir görünüme sahiptirler. Kendi ihtişamları zaten yeterince belirgin olduğu için süslenmesi konusunda da zorluk çekmezsiniz. Zarif canlı çiçekler ve yaratıcı yazılar ile klasik gelin arabası süslemesini çok şık bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Vosvos Gelin Arabası

Siz de vosvos fanı çiftlerden biri iseniz belki de gelin arabası için daha fazla düşünmenize hiç gerek yoktur. Vosvos gelin arabası tam size göre! Vosvos, özellikle de sahil ya da kır düğünü yapacaklar için oldukça uygun bir tercih olarak öne çıkıyor. Canlı çiçeklerden tutun tenekelere, balonlardan ponponlara kadar pek çok değişik süsleme yöntemini seçeceğiniz vosvos için uygulayabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Burada dikkat etmeniz gereken kısım renk uyumu olacaktır. Gelin arabası süsleme işini seçeceğiniz vosvosun rengine göre yapmanız, arabanızın çok daha güzel görünmesinde büyük rol oynayacaktır. Ama vosvos, genelde çok renk çeşidine sahip bir araba olduğundan ötürü bu konu ile ilgili bir sorun yaşayacağınızı sanmıyoruz. Renk faktörünün yanı sıra süsleme ve yazı ögelerinin birbiri ile uyumlu olmasını dikkate alabilirsiniz.

Gelin Arabası Süslemesini Kendim Yapabilir miyim?

"Bu gün benim günüm, gelin arabamı da kendi ellerimle tasarlayacağım" diye düşünüyorsanız sizlere cevabımız "Neden olmasın?" şeklinde olacaktır. Ama şimdi de gelin arabası nasıl süslenir ki diye telaşlanmanıza gerek yok.

Her konuda olduğu gibi gelin arabası süslemesini kendiniz yapmanızda da hem artı ve eksi yanları bulunuyor. Eksilerin en başında zaman sorunu gelebiliyor. Zira birçok gelin arabası genelde düğün günü süslenir. Bunun en büyük sebeplerinden biri de çiçek gibi canlı süslerin tazeliğini koruması gerektiği ile ilgilidir. Yani eğer gelin arabasında çiçekli bir süsleme düşünüyorsanız bunu düğün günü sizin yapmanız bir stres kaynağı olabilir.

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri ve Önerileri

Tahmin edersiniz ki o gün sizin kendi kişisel hazırlıklarınızla ilgili sayısız koşuşturmaca olacaktır zaten.  Fakat yaratacağınız alternatif süsleme fikirlerine bağlı olarak gelin arabanızı düğün gününden önce süsleme fırsatınız da olabilir. Bu durumda zaman sorununu ekarte etmiş olursunuz.

Şehrinizdeki gelin arabası kiralama firmaları burada.

Gelin Arabası Süsleme Malzemeleri

Gelin arabasını kendiniz süslemeye karar verdiyseniz, başrolü oynayacak olan süsleme malzemeleri sizi en düşündürecek kısım olabilir. Öncelikle konseptinizi belirlerseniz ilerlemek ve malzeme teminini gerçekleştirmek çok kolay olacaktır.

Aklınızdaki konsepte göre ihtiyacınız olan malzemelerin bir listesini çıkarmak işinize yarayacaktır. Sonraki aşamada da bu listeye göre gidip gerekli yerlerden malzemeleri temin etmek kalacaktır ki bu da oldukça kolay bir iştir. Örneğin kırda gerçekleşecek düğününüz için canlı çiçek araba süsleme yöntemi ile süsleme yapacaksanız. Bu durumda çiçekleri temin edecek yer önerileri arasına çiçek toptancılarını koyabiliriz. Böylelikle çok sayıda ihtiyacınız olan çiçekleri çok daha uygun rakamlara mal etmiş olursunuz.

Değerlendirebileceğiniz gelin arabası süsleme malzemeleri ise şunlar;

  • Tül kumaş
  • Balonlar
  • Yapay - canlı çiçekler
  • Gelin damat figürlü biblo
  • Gelinlik damatlık giydirilmiş oyuncak bebekler
  • Yapay sarmaşıklar
  • Gül yaprakları
  • Saten kurdeleler
  • İsimlikler.

Gelin Arabası Yazıları

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri ve Önerileri

Peki gelin arabasına ne yazılır? Son yıllarda sosyal medyada fenomen olan içeriklerden yola çıkarak hazırlanan gelin arabası yazıları oldukça moda. Eğlenceli ve esprili gelin arabası yazılarını tercih edebilirsiniz. Klasik yazılardan hoşlanıyorsanız "Evlendik, mutluyuz." gibi sade cümlelere yönelebilirsiniz.

İlham alabileceğiniz gelin arabası yazıları önerileri ise şöyle;

  • Diyorum, evet doğdu güneşim.
  • Bir tane vardı onu da ben aldım.
  • Evlendik, mutluyuz. 100 Bin TL borçluyuz.
  • Hanımcılık kazandı.
  • Bir dileğim vardı o da kabul oldu.
  • Nazar etme ne olur, sabret senin de olur.
  • 1000 kişi istedi 1 kişi aldı.
  • Rüyalar gerçek oldu.
  • Elveda tavuk dürüm.
  • Dünyalar sizin olsun, dünya güzeli benim oldu.
  • Ben bilmem eşim bilir.
  • Seyirlik değil ömürlük.
  • Evlenelim dedik.
  • Aldık başa tatlı bir bela.
  • Prensesi kurtardım, şatomuza gidiyoruz.
  • Elveda Whatsapp grubum.
  • Son durak mutluluk.
  • Laf olsun diye değil, aşk olsun diye.
  • Melekler seni bana yazmış.
  • Bugün nazarlara kapalıyız.
  • En güzel günüm gecem seninle.
  • Ben güzelden anlarım.
  • Üzülmeyin kızlar kuzenler hala bekar.
  • Verilen takılar not ediliyor, bilginize!
  • Prens prensesi buldu.
  • Alın size mutlu son.
  • Çölüme yağmur oldun.

Fotoğrafçınızı seçtiniz mi?: Şehrinizdeki en iyi dış çekim ve düğün fotoğrafçılarını burada bulabilirsiniz.

Gelin Arabası Süslemesi Ne Zaman Yapılır?

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri ve Önerileri

Gelin arabası süsleme işi genel olarak düğün günü yapılır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de süslemede kullanılan canlı çiçeklerin bozulmamasıdır. Bu yüzden gelin arabası süsleme firmaları ile daha önceden anlaşıp gün almanız sizin için çok faydalı olabilir. Böylelikle istediğiniz süsleme şeklini gelin arabası süsleme firması ile detaylı bir şekilde konuşacak vaktiniz olacaktır. Ayrıca size verilen randevuya tam saatinde gitmeniz oldukça önemli.

Gelin Arabası Konvoy Süsleme

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri ve Önerileri

Gelin arabası süslemesi deyince akıllarınıza ilk başta sadece sizin kullanacağınız araba geliyor haliyle. Ama unutmayın ki düğün konvoyundaki diğer arabaları da dekore etmek gelin damat arabasını daha çok ön plana çıkaracaktır. Bu noktada yine kendi yarattığınız konsept çerçevesinde diğer arabalar için objeler hazırlayabilirsiniz. Geleneksel olanda genelde konvoy arabalarında aynalara havlular bağlanır. Ama siz yine tüm yaratıcılığınızı kullanarak esprili ya da orijinal fikirler bulabilirsiniz.

Konvoyun diğer arabaları için tasarlayacağınız süsler, kendi gelin arabanızda kullandığınız süslerden birer detay niteliğini taşıyacaktır. Böylelikle konvoy arabaları ile gelin arabası arasındaki konsept bütünlüğü ve uyum da korunmuş olur. Örneğin eğer kendi gelin arabanızda canlı çiçekler kullandıysanız konvoy arabalarına da canlı çiçeklerden birer buket dağıtabilirsiniz. Çiçeklerin aynı renk olmasına dikkat etmeniz bütünlüğü bozmamak adına iyi bir fikir olabilir.

Gelin ve düğün arabası süsleme fikirlerini sunduğumuz yazımızın sonuna geldik. Siz aracınızın arkasına hangi yazıyı yazdırmayı düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

0
%