nisan-cicegi-03
nisan-cicegi-03

En Güzel 30 Nişan Çiçeği Modeli

Evlilik yolunda atılan ilk ciddi adımın resmi olan nişan törenleri son dönemlerde yapılan hazırlıklar ve yeni trendlerle düğünleri aratmaz oldu. Nişan çiçeği, nişan buketi, nişan masası, nişan çikolatası derken, organizasyon boyutunda ise gelin ve damat adaylarının giyeceği kıyafete kadar uyum arayışı içerisine girildi. Nişan Çiçeği Peki, bu özel gününüzde nişan çiçeğiniz nasıl olmalı? Nişan çiçeği fiyatları nelerdir? Nişan masası nasıl süslenmeli? Yapay çiçek mi canlı çiçek mi kullanılmalı? sorularının içinden çıkamayanlar ne yapmalı, nelere dikkat etmeli? En uygun ve trendlere uygun nişan çiçeklerine nasıl ulaşılır? İşte bu sorularınızın cevabını makalemizde sizler için tüm detayları ele alacağız. Gelinlik Çiçeği Modelleri ve Fiyatlarını Keşfetmek İçin Tıklayın

Nişan Konseptinize Karar Vererek Hazırlıklara Başlayın

Nişan Çiçeği

Nişan çiçeği seçerken ilk olarak törenin gerçekleşeceği alana uygun bir aranjman seçmelisiniz. Eğer nişan töreni evde gerçekleşecek ise sadece nişan masası çiçeği yeterli olacaktır. Nişan masası çiçeği modelleriyle ilgili seçeneklere daha sonra değineceğiz. Nişan törenini dışarıda bir mekânda gerçekleştirecek iseniz sadece nişan masası çiçeği değil, nişan buketi de hazırlamanız gerekiyor. Bu noktada da önemli olan nişan kıyafetiniz ile el buketinizin uyumu. Nişan el çiçeği alırken, kıyafetinize uygun bir buket tercih etmelisiniz. Burada tercih yaparken nişan çiçeğini sadece elbise renginize değil modeli ile de uyumlu hale getirmelisiniz. Eğer nişan töreninizde düz bir elbise tercih edecekseniz nişan çiçek buketinizde gösterişli buketler kullanabilirsiniz. Nişan Çiçeği Fakat gösterişli ve parıltılı bir kıyafet tercih etmek isterseniz nişan buketinizin de bir o kadar sade olmasına özen göstermelisiniz. Bu şekilde dengeyi sağlayarak zarifliğinizi tamamlayabilirsiniz. Nişan çiçeği buketinizi seçerken aynı zamanda damat yaka çiçeğinin de ona uyumlu olmasına dikkat edin. Partnerinizin yakasına takacağınız yaka çiçeğini de kendi el buketinizden hazırlamak çiftler arasındaki uyumu da tamamlayacaktır. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Nişan Çiçeği Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli? Hangi Çiçekler Tercih Edilmelidir?

Nişan Çiçeği

Nişan çiçeği seçerken içinde bulunduğunuz mevsimlere dikkat etmelisiniz. Sonbaharda gerçekleşen bir nişan töreninde pastel tonlar, yaz mevsiminde gerçekleşen bir törende ise sıcak tonlar seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra mevsimlere ve aylara göre çiçek türlerinde aranjman hazırlatabilirsiniz. Her aya ait farklı çiçek türleri vardır. Bu çiçeklerin ve aylara dağılımı ise şu şekildedir: Nişan Çiçeği Ocak ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Yıldız Çiçeği, Liatris, Lale, Ranunculus, Gerbera, Lisyantus, Gül. Şubat ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Kala Zambağı, Alstroemeria, Delphinium, Hazeran Çiçeği, Manolya, Lisyantus, Gerbera, Lilyum, Manolya, Ortanca. Mart ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Lale, Peygamber Çiçeği, Erezya, Ortanca, Süsen, Delphinium, Uyuz Otu (Scabiosa) Gerbera, Süsen, Ranunculus. Nişan Çiçeği Nisan ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Aslanağzı, Orkide, gül, ayçiçeği, sarı aster çiçeği, lale, gerbera, ranunculus, şakayık, Mayıs ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Lale, lisyantus, gerbera, şakayık, aslanağzı, pembe dalya çiçeği, freyza, Haziran ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Şakayık, ayçiçeği, nergis, zambak, aster çiçeği, kala zambağı, gül, gerbera. Nişan Çiçeği Temmuz ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Aster çiçeği, zinya çiçeği, kırmızı güller, gerbera, kasımpatı, karanfil, ayçiçeği, kılıç çiçeği, dalya. Ağustos ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Aslanağzı, gerbara, zinya çiçeği, ayçiçeği, zanbak krizantem, karanfil ve sarı gül. Eylül ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Zinya, sümbül, nergis, aslanağzı, gül, ortanca, frezya, pembe sümbül, süsen ve orkide. Nişan Çiçeği Ekim ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Manolya, inci çiçeği, orkide, beyaz gül, karanfil, kala zambağı, beyaz aslanağzı, ortanca ve havuç çiçeği. Kasım ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Dalya, delphinium, şakayık, matthiola, gül, aster çiçeği, aslanağzı ve ortanca çiçeği. Aralık ayında nişan buketlerinde tercih edilebilecek çiçek türleri: Matthiola, gerbera, gardenya, gelincik, yasemin, gül, anemon, disbud ve kala zambağı.

Canlı Nişan Çiçeği Buketleri Modelleri?

Nişan Çiçeği

Nişan çiçeği buketi seçerken kıyafetinize uygun modeller seçmeniz gerektiğini daha önce de belirtmiştik. Nişan buketlerinde canlı ve doğal modelleri tercih etmek her zaman daha iyi bir seçenektir. Bu nişan buketinde de görüldüğü gibi kullanılan lila ve pembe renk güller ve araya serpiştirilen kullanılan lavantalar sadeliğiyle kıyafetinize uyum sağlayacaktır. Türkiye’nin her yerinden sipariş edebileceğiniz bu çiçek modeliyle en özel gününüzü tamamlayacaksınız.

Kır Konseptlerinin Ayrılmaz İkilisi

Nişan Çiçeği

Son dönemlerde nişan törenlerinde büyük organizasyonlarından ziyade kır konseptleri trend olmaya başladı. Bu konseptlerde canlı ve renkli çiçek kullanımlarının yanında dikkat çeken bir diğer faktör gelin taçları. Bu konseptlerde taç ve nişan buketinde kullanılan çiçekler aynı renk ve türde tercih ediliyor. Kır konsepti için kozalaklarla süslenen bu nişan buketi ve gelin taçları son dönemlerin en çok tercih edilen modelleri. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Gösterişten Uzak Zarafet

Nişan Çiçeği

Nişan buketlerinde bir diğer seçenek ise tek renk kır çiçekleri. Sade, gösterişten uzak bu modellerde hasır kurdelelerle tamamlanıyor. Bu sade nişan buketleri kır konseptlerine hazırlanan gelin adayları için ilk seçenek olmaya aday buketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Nişan Çiçeği

Güz Renkleriyle Sıcaklığı Yakalayın

Nişan ÇiçeğiNişan buketlerinde tercih edilen bir diğer model ise beyaz çiçeklerin arasındaki koyu renklerle aranjman edilen buketlerdir.

Bu modeller özellikle düz nişan elbiselerinin tamamlayıcısı olarak karşınıza çıkar. Güz renkleriyle sonbahar mevsiminde yapılan nişan törenlerinde sadelik ve zarafetinizin tamamlayıcısı olan bu nişan buketleri en özel gününüzde şıklığınızı ön plana çıkaracak.

Kokusu Ve Sadeliğiyle Günün Yıldızı

Nişan Çiçeği

Nişan buketlerinde tercih edilen bir diğer çiçek ise lavanta. Lavanta buketleri hem rengi hem kokusu hem de zarafetiyle nişan buketleri arasında son zamanlarda trendi yükselen modeller arasında yer almaya başladı. Özellikle beyaz nişan kıyafetlerinde tercih edilen lavanta nişan buketlerinin sizin de en özel gününüzü süsleyeceğinden emin olarak, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Enza Home - Terra

Yapay Nişan Çiçeği Modellerinde Nasıl Tercih Yapılmalı?

Nişan ÇiçeğiEvliliğin ilk adımı isteme töreninde alınan çiçekler, canlı ve daha küçük boyutlarda tercih edilen demet çiçeklerdir.

Ancak, nişan çiçeklerinde bu durum biraz daha farklı. Nişan çiçeklerinde genellikle doğal ve canlı çiçekler tercih edilmez. Bozulma ihtimalinden dolayı nişan törenlerinde yapay çiçekler daha sık tercih edilir. Bu çiçek demetlerinde genellikle sim, sprey ve ışıltılı aksesuarlar kullanılır. Burada yapay çiçek kullanacağınız zaman nişan konseptine uygun çiçekler tercih etmelisiniz. Çiçek tercihinizde mutlaka yapay ve parlak çiçeklerden seçmelisiniz. Çiçeklerin üstünde parlak, simli detayların yer almasına özen gösterin. Bu çiçeklerin boyutunda ise ebat olarak büyük modelleri tercih edin.

Şamdan Modeli Nişan Çiçeği

Nişan Çiçeği

Nişan törenlerinde kullanılan bir başka yapay nişan çiçeği ise şamdan nişan çiçeği modelidir. Bu modelde genellikle iki şamdan modeli kullanılır. Yapay olarak tercih edilen çiçekler spreyle canlı görünümüne kavuşur. Bu model de nişan masanız için ey uygun seçenekler arasında yerini alabilir.

En Özel Gününüzde Yaz Sıcaklığını Yaşayın

Nişan ÇiçeğiEğer bir yaz töreni gerçekleştiriyorsanız nişan masanızda yer alan nişan çiçeğinin renk seçimine de dikkat etmelisiniz.

Yaz mevsiminde özellikle sıcak renklerden yana tercihinizi kullananlardansınız internet üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu nişan çiçeği, renkleri ve uyumuyla ilk tercihiniz olmaya aday. Burada kullanılan sarı, turuncu ve beyaz renkler yaz mevsimini yansıtırken, kullanılan koyu renkler ise dengeyi sağlayacaktır.

Nişan Masası Nasıl Olmalı?

Nişan Çiçeği

Nişan töreni yapılacağı zaman ilk karar verilmesi gerekenin nişan törenini nerede yapacağınıza karar vermeniz gerektiği olduğunu makalemizin başında dile getirmiştik. Nişanınızı evde mi yoksa dışarı da mı yapacağınıza karar verdiyseniz nişan masası konseptlerine birlikte göz atalım. Nişan Çiçeği Nişan töreni için ilk adım konsepti belirlemektir. Bu konsepte göre renk seçimlerini yapıp nişan elbisesi, masa dekorasyonu, aksesuarlar ve nişan çiçeği ile uyum yakalayabilirsiniz. Son zamanlarda nişan organizasyonlarında en çok kullanılan renkler, lila, somon, altın ve pudra renkler olarak karşımıza çıkmaya başladı. Bu renkler sadece masa süslemelerinde değil nişan çiçeklerinde de ön planda yerini alırken, gelin adaylarının da gözdesi oldu. Nişan Çiçeği Nişan organizasyonunuzu bir profesyonel ekiple gerçekleştirmek isterseniz bunun için İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük illerde şehir dışına konsept tasarımı yapan organizasyon firmalarıyla çalışabilirsiniz. Eğer, bu özel gününüzü tamamen kendiniz tamamlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken önemli noktalar olduğunu unutmayın. Burada masanızın tarzı, kullanacağınız masa örtüsü, şamdan, aksesuarlara kadar bir uyum içinde olmalısınız.

Seçeceğiniz Mekâna Göre Nişan Masa Süslemesi Nasıl Yapılır?

Nişan Çiçeği

Nişan töreninizi gerçekleştirmeye karar verdiğiniz mekânın konsepti ve süslemeleri nişan masanız hakkında sizlere ip ucu verecektir. Eğer nişan töreninizi evde gerçekleştirecekseniz nişan masanız için aksesuarlarda tercihinizi minimal aksesuarlardan yana kullanmalısınız. Burada ilk tercihiniz masanızın üzerinde kullanacağınız süslü ve küçük boncuklar olabilir. Bu küçük aksesuarlar masaya renk ve hareket katacaktır. Nişan Çiçeği Bunun yanı sıra mevsim çiçekleri de nişan masanız için kullanabileceğiniz aksesuarların başında yer alır. Özel gününüzü sıradanlıktan farklı bir konseptte hazırlamayı düşünüyorsanız metalik renklerde konsept düşünebilirsiniz. Burada altın, gümüş ve bronz renklerde kullanılan vazolarla nişan masanıza hareketlilik getirebilirsiniz.

Son Dönemin Trendi: Vintage Konseptler

Nişan Çiçeği

Nişan törenizi büyük bir mekânda gerçekleştiriyorsanız nişan masanızda dev ve ışıltılı şamdanlar ve büyük fanusları da tercih edebilirsiniz. Tabi organizasyonunuzu sadece masayla sınırlı tutmamanızı da öneriyoruz. Burada nişan masanızın etrafına mumlar ya da nostalji konseptiyle eski eşyaların içlerine çiçekler doldurarak vintage bir konsept yaratabilirsiniz. Nişan Çiçeği Nişan töreniniz için kır konsepti tercih edecekseniz ilk tercihiniz ise doğanın renkleri olmalı. Burada minimal saksılarla aranjman edilen kır çiçekleriyle nişan masanızda şık ve doğal bir hava yakalayabilirsiniz.

Nişan Masası Aksesuarları Nelerdir?

Nişan Çiçeği

Şık ve kaliteli bir nişan töreni için detaylar çok önemlidir. Nişan masanızın tarzı, kullanacağınız örtü, nişan tepsiniz ve davetlilerinize sunacağınız ikramlıklara kadar her şey sizi ve tarzınızı yansıtacak şekilde seçilmeli. Bu yüzden en özel gününüzde nişan masanızın detayları arasındaki uyuma dikkat etmelisiniz.

Peki bu uyumu yakalamak için neler yapılmalı?

Nişan Çiçeği

İlk olarak nişan masa örtünüzü, törenin gerçekleşeceği mekânın konseptine göre seçin. Masa örtüsü deyip geçme hatasına asla düşmeyin. Burada nişan masanızı gösterecek ilk detayın masa örtüsü olduğunu unutmayın. Masa örtüsü seçeneklerinde şifon, dantel, saten, organze gibi kumaşları seçebilirsiniz. Bunların yanı sıra parlak, pul işlemeli simli kumaşları da tercihleriniz arasına alabilirsiniz. Nişan Çiçeği Burada ışıltılı ve süslü örtüler kullanmak istemezseniz doğal masa örtülerini de tercih edebilirsiniz. Özellikle püsküllü, el örgüsü ve runnerlar da nişan masa örtüsü olarak seçilebilir. Ayrıca hiç örtü kullanmayıp eskitme, vintage bir masa da nişan töreninize ayrı bir hava yaratabilirsiniz. Nişan Çiçeği Nişan masa örtüsünden sonra aksesuar seçimlerinde de mekâna göre tercih yapın. Eğer bir otel ya da büyük bir mekânda nişan töreni gerçekleştirecekseniz şamdan tercihinizi en iyi şekilde kullanın. Gösterişli şamdanlar, mumlarla masanızı şık bir konsepte giydirebilirsiniz. Nişan Çiçeği Nişan masasının bir diğer olmazsa olmazı ise nişan çiçekleridir. Masa örtüsü ve aksesuarlara uygun bir nişan çiçeği ile ortamda farklı bir hava yaratabilirsiniz. Nişan töreninizin gerçekleşeceği alan açık hava ise mevsimin taze çiçekleri, kapalı bir alanda yapılacaksa yapay çiçekleri tercih edebilirsiniz. Nişan Çiçeği Nişan masalarının son parçası ise nişan pastasıdır. Nişan törenlerinde davetli sayısı az olduğundan genellikle tek katlı ya da iki katlı pastalar seçilir. Bu pasta seçiminde de nişan konseptinize uygun pastaları tercih ederek, nişan masanızı tamamlayabilirsiniz.

Nişan Çikolatası Nasıl Olmalı?

Nişan ÇiçeğiNişan çikolatası, kıyafetiniz, nişan çiçeğiniz ve nişan masanız kadar önemlidir.

Burada bir kutu çikolata da alabilirsiniz. Paketleme kısmında seçeceğiniz kutu, paketlemeyle nişan çikolatasını uygun bir fiyata tamamlayabilirsiniz. Bu aşamada ilk yapacağınız şey çikolatanıza karar vermek. Seçeceğiniz çikolatanın kalitesi ve tadı önemlidir. Nişan çikolatanızın içinde sadece çikolata türleri mi yoksa badem şekeri ve farklı şeker türleri de olmasını tercih edeceğiniz tamamen sizin isteğinize göre şekillenecektir. Tüm bu aşamaları geçtiyseniz hazırladığınız çikolataları paketlere yerleştirmeyi de kendiniz yapabilirsiniz. Nişan Çiçeği Çikolata seçimlerini tamamladıktan sonraki aşama ise paketleme. Eğer ikamet yeriniz İstanbul ise Eminönü ilçesinde Tahtakale’ye gidebilirsiniz. Burada farklı ve sayısız çeşitteki paketlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çikolatalarınızı ister tek tek yerleştireceğiniz paketler, isterseniz hepsini bir yere yerleşeceğiniz paketleri seçebilirsiniz. Nişan Çiçeği Paketlerinize çikolatalarınızı yerleştirdikten sonra sıra geldi süslemeye. Bu süslemede kullanacağınız kurdelelerde simli, parlak, altın ve gümüş renkler seçebilirsiniz. Klasik nişan çikolatalarının yanı sıra son dönemlerde moda olan isme özel nişan çikolatalarını da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu nişan çikolatalarında, partnerinizle özel gün tarihlerinizi ya da sizin için önemli olan söz, yer gibi detaylara da yer vererek, gelecekte mutlulukla bakacağınız bir anı yaratabilirsiniz.

Nişan Çiçeği Fiyatları Nelerdir?

Nişan ÇiçeğiNişan töreni organizasyonları gelin ve damat adayları için maddi olarak yüksek faturalar demektir.

Burada eğer bir organizasyon şirketi ile çalışacaksanız, organizasyon sürecinde ilgileneceğiniz tek madde kendiniz ve kıyafet seçimlerinizdir. Geri kalan tüm aksesuar, masa, nişan çiçeği seçimleri organizasyon şirketinin sorumluluğundadır. Ancak burada ödeyeceğiniz fiyat da hizmete göre artacaktır. Evde yapılacak bir nişan organizasyonu için en az 3 bin lira, mekânda yapılacak bir organizasyon için ise 6-10 bin lira arasında fiyatlar bulabilirsiniz. Sadece nişan çiçeği yaptıracaksanız, 150 ila 1500 arasında fiyatlar değişmektedir. Eğer canlı ve tasarım çiçeklerden bir nişan çiçeği hazırlatacaksanız bu fiyatlar 2 bin 500 lira ile 3 bin liraya ulaşabilir. Evde nişan organizasyonu yapacaksanız, nişan masası hakkında her şey için buraya tıklayabilirsiniz.

  • User default avatar

    Melek

    Merhabalar buradaki çiçekleri nasıl alabilirim

  • User default avatar

    DüğünBuketi.com Editörü

    Merhabalar Melek Hanım, Sitemizin alt kısmında yer alan "Bize Ulaşın" bölümündeki iletişim formunu doldurmanız dahilinde Wedding Planner ekibimiz sizinle iletişime geçerek gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Teşekkür ederiz, şimdiden mutluluklar dileriz. :)

İlgili Makaleler

0
%