1
1

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı Tasarımları

En az gelinlik seçimi kadar önemli olan duvak seçimi, sizin için seçtiğimiz en güzel gelin duvağı modelleri sayesinde çok kolay olacak.

Uzun duvak modellerinden kısa duvak modellerine, beyaz gelin duvağından renkli gelin duvağı seçeneklerine kadar en şık gelin duvağı modellerini sizler için derledik. Öncelikle duvak seçiminizi gelinliğinizin tarzına uygun bir şekilde yapmalısınız. Gelinliğinize ihtilam katacak olan en uygun gelin duvağı modelini seçmelisiniz. Tıpkı gelinlik gibi gelin duvağı da bir gelinin olmazsa olmazlarındandır. Öyle ki tarihi gelinlikten dahi eskidir. Gelin duvağının Asur Dönemi’nden beri kullanıldığını biliyor muydunuz? Tarihin tozlu sayfalarında kaybolmamış, değerini korumuş bu gelenek günümüzde müstakbel gelin adaylarının özenle seçtiği bir aksesuara dönüşmüş durumda. Çeşitli seçenekler ile zenginleşiyor ve yeni tasarımlarla da kendini yenilemeye devam ediyor. Gelin duvağı modellerine bir de beraber bakalım:

  • Uzun Duvak 
  • Rahibe Duvak
  • Şapel Duvak 
  • Katedral Duvak 
  • Kısa Duvak 
  • Kafes Duvak 
  • Tesettür Duvak 
  • Patlayan Duvak 
  • Renkli Duvak 

Uzun Duvak Modelleri

En Güzel Gelin Duvağı ModelleriBirçok gelin adayının severek kullandığı uzun duvak modelleri aslında kendi içinde çeşitli kategorilere ayrılmakta.

Örneğin; parmak ucu duvak modeli, şapel duvak modeli, katedral duvak modeli ve rahibe duvak modeli uzun duvak tasarımlarının içinde yer almakta. Bunlardan en çok tercih edilenleri ise rahibe duvak modeli ile parmak ucu duvak modeli. Oldukça uzun bir boya sahip rahibe, şapel ve katedral gelinlik modellerine ise yazımızın devamında ayrıca değineceğiz. Vücudu saran dar gelinlik modelleri ile harika bir uyum içinde olan uzun duvak tasarımları gelinliğin ihtişamını tam anlamıyla tamamlıyor. “Telli duvaklı gelin olmak” sözünün vücut bulmuş hali olan uzun gelin duvağı hem geleneksel hem de modern çizgide buluşuyor ve ortaya harika tasarımlar çıkıyor. Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Rahibe Duvak Modeli

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı Tasarımlarıİspanyol kökenli olan bu duvak modeli takılış biçimi ile alakalı olarak rahibe duvak modeli ismini almış.

Tıpkı rahibe örtüsü gibi yüzün iki yanından sarkacak şekilde gevşekçe gelinin başına bırakılır. Asıl ismi matilla duvaktır. Rahibe duvak modelinin uzunluğu gelinin el parmak ucuna kadar inecek şekilde tasarlanmış. Her tip gelinlik ile rahatlıkla kullanılabilen bu model oldukça sık tercih edilen gelin duvak modelleri arasında yer almakta. Hem natürel konseptli bir kır düğününde hem de şık bir otel düğününde kullanabileceğiniz bu gelin duvağı modeli son zamanlarda gelin adaylarının göz bebeği konumuna yerleşmiş durumda. Sade ve zarif modellerin tamamlayıcısı olarak çok hoş bir görsel şölen sunan rahibe duvak modeli oldukça da rahat bir kullanıma sahip.

Şapel Duvak Modeli

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı TasarımlarıGelinliğine romantik bir hava katmak isteyen gelin adayları için ideal bir model olan şapel duvak modeli oldukça uzun tasarımı ile dikkat çekmekte.

En az 2.5 metre uzunluğunda olan bu gelin duvağı modeli hem sade hem de işlemeli frapan tasarım gelinlik modelleri ile birlikte rahatlıkla kullanılabiliyor. Size büyülü bir hava katacak olan şapel duvak modelini uzun nikah yolu yürüyüşünüz boyunca asaletle taşıyabilirsiniz. Sade tül ya da tül üzerine dantel işleme tasarımları ile kullanılabilen şapel duvak modeli son dönemin şık kreasyonları arasında yer alıyor. Özellikle balo salonu ve havuz başı düğün konseptlerinde sıklıkla tercih edilen şapel duvak modeli romantik şıklıktan hoşlanan gelin adayları için ideal.

Katedral Duvak Modeli

En Güzel Gelin Duvağı ModelleriEn uzun duvak modeli olan katedral duvak modeli Meghan Markle’nin duvak modeli ile özdeşleşmiş durumda.

En az 3 metre olan bu gelin duvağı modeli size tam anlamıyla prensesler gibi hissettirecek. Tül ve dantel işlemeler ile süslenen katedral duvak modeli tarihi mekanlarda yapılacak fotoğraf çekimleri için ideal özellikler taşıyor. Luxury düğün organizasyonlarında sıklıkla tercih edilen katedral duvak modeli neredeyse tüm gelin adaylarının tatlı rüyası. Uzun ve gösterişli bu gelin duvağı modeli frapan tarzı seven gelin adayları için oldukça şık bir seçenek. Dantelli duvak modelleri arasında en çok tercih edilen gelin duvağı modeli olan katedral duvak modeli köşk ve kasr düğünlerinin de vazgeçilmezi. Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Kısa Duvak Modelleri

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı TasarımlarıOmuz hizasında duvak modelleri ile dirsek hizasında duvak tasarımlarını kapsayan kısa gelin duvağı modelleri nostaljik tasarımları ile ön plana çıkıyor.

En çok kabarık ve prenses gelinlik modelleri yakışan kısa gelin duvağı kır düğünlerinde ise daha sade gelinlik modelleriyle de kombinlenebiliyor. Özellikle sırt dekolteli gelinlik modelleri ile birlikte kullanılan omuz hizasında duvak tasarımları sıklıkla tercih ediliyor. Vintage tarz gelinliklerle de oldukça sık kullanılan kısa duvak tasarımları çiçek ya da dantel süsleme ile oldukça şık bir tarz oluşturuyor. Hem kullanımı rahat hem de şık kısa duvak tasarımları ile gece boyunca rahatlıkla hareket edebilir, eğlenebilir ve düğününüzün keyfini çıkartabilirsiniz. Şık ve rahat bir tercih olan kısa duvak tasarımları yeni nesil gelin adayları tarafından beğeniyle kullanılıyor.

Kafes Duvak Modelleri

En Güzel Gelin Duvağı ModelleriNikah şapkası veya gelin şapkası olarak da isimlendirilen kafes duvak modelleri gelinliklere Retro bir hava katıyor.

File ya da tül tasarım modelleri ile kullanılan kuş kafesi duvaklar en kısa duvak modeli. Yüzün yarısını örten tarzda tasarlanan gelin şapkası modelleri tarihi düğün mekanları için oldukça ideal. Midi boy vintage gelinlik modelleri ile file model nikah şapkası oldukça yakışmakta. Nikah kokteyl ya da butik bir düğün organizasyonunda kullanabileceğiniz bu duvak modeli hemen hemen her saç tipinde hoş durmakta. Kafes duvak modeliniz natürel bir makyaj ile birleştiğinde ortaya harika bir stil çıkacağından emin olabilirsiniz. 1940’ların efsane modası kafes gelin duvağı günümüzde de birçok gelin adayı tarafından sevilerek kullanılıyor.

Tesettür Duvak Modelleri

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı TasarımlarıÖzel el becerisi ile harika bir tasarım örneği olan tesettür duvak modelleri günümüzde çokça tercih edilmekte.

Sade ve zarif süslemeli örnekler tercih edilebildiği gibi pullu payetli ve krapeli örnekler de sıklıkla tercih edilmekte. Tesettür duvak tasarımlarında Osmanlı esintisi ise yüzün iki yanını sarkan tül veya dantel işlemelerden oluşan uzun tesettür gelin duvağı ile yakalanıyor. Sade ve asil şıklı seven gelin adayları bu tarz tesettür duvak tasarımlarını daha çok tercih ediyor. Kabarık veya prenses model saray tarzı gelinlik modellerine ise inci ve parlak taş süslemeli tesettür gelinlik modelleri daha çok yakışmakta. Zengin tasarım örneklerine sahip tesettür duvak tasarımlarının hepsi birbirinden güzel görünümler sergiliyor. Enza Home - Terra

Patlayan Duvak Modelleri

En Güzel Gelin Duvağı ModelleriTakılış biçimi sebebiyle patlayan duvak modeli olarak adlandırılan duvak modelleri frapan bir görünüm yaratmakta.

Eğer gelinliğim sade olsun ama biraz da gösterişli bir tarzım olsun diyorsanız patlayan gelin duvağı tam size göre. Tarak toka ile gelin başının üst kısmına monte edilen duvak enfes bir görünüm yaratarak aşağı doğru kabararak dökülür. Genellikle sade tül modelleri tercih edilen patlayan duvak tasarımlarının çiçek desenli tasarımları da oldukça hoş durmakta. Özellikle inci süslemeli tarak toka ile desteklenen çiçekli duvak tasarımları çok hoş bir stil yaratıyor. Simli ve ışıltılı patlayan duvak tasarımları günümüzde sevilerek kullanılıyor. Tarak kısmı pastel tonlarda çiçeklerden oluşan patlayan duvak tasarımları ise vintage bir hava yaratıyor. Hem sade hem frapan hem de vintage stile yakışan patlayan duvak tasarımları oldukça da kullanışlı; Hem gelinin başında ağırlık yapmıyor hem de gösterişli bir çizgi yaratıyor.

Bonus! Renkli Duvak Modelleri

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı TasarımlarıEnerjisi yüksek ve cesur gelin adaylarının sıklıkla tercih ettiği renkli duvak modelleri oldukça enfes tasarımla ile karşımıza çıkıyor.

Renkli duvak tasarımlarından en çok tercih edilenleri ise bordo ve kırmızı duvak. Kullanım şekline göre nostaljik veya vamp bir görünüm elde edebileceğiniz bordo ve kırmızı duvak tasarımları ile tarzınızı yansıtabilirsiniz. Bordo ve kırmızı gelin duvağından sonra en çok tercih edilen renkli duvak tasarımları ise pembe ve mor duvak tasarımları. Pastel renkler olan pembe ve mor tonlardaki duvak modelinizi natürel bir makyaj ile kullanabilirsiniz. İçinizdeki renkleri dışa vurmaktan korkmayın! Siz tüm renklerinizle güzelsiniz. Örneğin bir kır düğünü yapacaksanız baharın enerjisini yansıtan canlı ve yumuşak renkler tercih edebilirsiniz. Tarihi düğün mekanları için ise duvağınızı hafif vintage süslemeler ile taçlandırabilirsiniz. Sizin için en çok kullanılan renkli duvak tasarımlarının ilk üçünü derledik:

1. Bordo ve Kırmızı Duvak Modelleri

En Güzel Gelin Duvağı Modelleri

Antik çağlarda gelini kötü ruhlardan koruduğuna inanılan kırmızı duvak düğün boyunca gelinin başında kalırmış. Günümüz geleneklerinde ise kırmızı duvak önemli bir yere sahip. Gelininin baba ocağından çıkarken başına takılan kırmızı duvak sevinç ve muradına erme anlamına gelmekte.

2. Mor Duvak Modelleri

Duvak Modelleri: En Güzel Gelin Duvağı Tasarımları

Cesur gelin adaylarının tercihi olan mor gelin duvağı enfes tasarımlara sahip!

3. Pembe Duvak Modelleri

En Güzel Gelin Duvağı Modelleri

Natürel gelin makyajı ile harika bir uyum yakalayan pembe gelin duvağı oldukça sık tercih ediliyor!

İlgili Makaleler

0
%