adim-adim-dugun-planlama-1
adim-adim-dugun-planlama-1

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Uzun zamandır beklediğiniz teklifi aldınız ve şimdi sıra düğün hazırlıklarına geldi. Tatlı telaşlar içinde önemli detayları atlamak istemeyeceğinize eminiz. Peki ya düğün hazırlıkları nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı yazımızda yer alıyor. Hazırsanız başlayalım. :)

Düğün Hazırlıkları İçin Nereden Başlanır?

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün ve kına gecesi hazırlıkları için bir düğün hazırlıkları ajandası hazırlayıp düğününüzü ayrıntılı bir şekilde planlayabilirsiniz. Öncelik verdiğiniz konuları yazarak ve gruplandırarak başlamak en sağlıklı adım olacaktır. Sizin için düğün hazırlık aşamalarını listeledik siz de bu şekilde gruplandırabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Düğün hazırlık aşamaları;

  1. Düğün Mekanı Belirleme
  2. Davetiye Hazırlığı
  3. Fotoğrafçı Seçimi
  4. Balayı Planı
  5. Gelinlik ve Damatlık Seçimi
  6. Nikah Şekeri ve Hediyelikler
  7. Dans Kursu
  8. Takı Seçimi
  9. Düğün Pastası
  10. Cilt Bakımı
  11. Gelin Saçı ve Makyajı
  12. Gelin Arabası

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün PlanlamaEnza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Buradan düğün hazırlıkları listesini PDF olarak indirip çıktı alabilirsin.

Tüm organizasyonlarda olduğu gibi düğün etkinliğiniz için de planlamanın çok önemli olduğunu unutmayın. İyi bir planlama ile kusursuz bir şekilde gerçekleştirilemeyecek bir organizasyon yoktur. Düğün hazırlık rehberiniz olacak bu yazımızın da yardımı ile kendinize bir düğün hazırlık defteri oluşturabilirsiniz. Böylelikle düğününüz için yapılması gerekenler ile ilgili tüm maddeler elinizin altında olacak ve planlamalarınız daha kolay bir hal alacak.

1. Düğün Mekanı Belirleme

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün hazırlıkları listesinin başında tahmin edeceğiniz üzere düğün mekanı belirlemek geliyor. Sitemizin bünyesindeki düğün mekanları arasında dilediğiniz gibi bir seçim yapmak çok kolay. Bunun için öncelikle eş adayınız ve aileler ile birlikte düğün bütçesi hakkında konuşup bir karara varmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra davetli sayısı ile ilgili bir liste yaparsanız düğün mekanlarından daha net bir fiyat teklifi almanız mümkün olabilir. Düğün hazırlık defteri ilk sayfasına düğün mekanınız ile ilgili notlar düşmeye başlayabilirsiniz.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Mekanın yemekli, kokteyl menü seçenekleri de düşünmeniz gereken noktalardan. Menü seçimleriniz de mekan fiyatlarını etkileyebiliyor. Konuk listenizden hemen sonra mekan bakmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

En popüler düğün mekanları burada!

2. Davetiye Seçimi

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün mekanınızı belirlediniz ve nikah için gün aldınız. O zaman düğün hazırlıkları listesi için ikinci sıraya geldiniz; davetiye hazırlığı. Sevdiklerinizi o en önemli gününüze çağırmak için hazırlayacağınız davetiyeler, planlama aşamasında önemli bir yere sahip. Davetiye seçimi için yeterli vakti ayırarak en özel modeli seçme fırsatınız olacaktır.

Düğün için hazırlık listesi ikinci sırada yer alan davetiye seçiminin yanına düğün teması belirlemeyi de not edebilirsiniz. Düğün temasını ne kadar erken belirlerseniz sizin için o kadar iyi olacaktır. Neredeyse tüm düğün hazırlıklarınızı bu tema üzerinden gerçekleştireceksiniz. Bunların başında da şüphesiz davetiyeleriniz gelecek.

En şık davetiye seçenekleri burada!

3. Fotoğrafçı Seçimi

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğünlerin vazgeçilmezlerinden birisi de fotoğraf ve video çekimleridir. Herkes bu özel gününe dair kaliteli ve güzel kayıtlarının olmasını ister. Zira düğün günü sona erip gidince geriye kalan hatıralar fotoğraflar olacaktır. Bu sebepten fotoğrafçı seçimini iyi yapmak düğün hazırlıkları listesi içinde önemli yerlerden birine sahiptir.

Düğün hazırlıkları ihtiyaç listesi dahilindeki “fotoğrafçı ile anlaşma yapma” görevini tamamlamak istiyorsanız sitemize göz atabilirsiniz. En güzel düğün fotoğraflarına en uygun kampanyalar ile sahip olmak DüğünBuketi.com ile çok kolay. Sitemiz bünyesindeki birbirinden yetkin bu fotoğraf sanatçıları ile en uygun fiyatlar ve en yüksek kalite ile harika fotoğrafların sahibi olabilirsiniz.

En başarılı dış çekim ve düğün fotoğrafçıları burada!

4. Balayı Seyahatinizin Planlanması

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Balayı planlamasını düğün öncesi hazırlık listesi için çok erken bir sıraya koyduğumuzu mu düşünüyorsunuz? Yanıldığınızı söyleyebiliriz. Balayınız düğün hazırlıkları arasında en erkenden ayarlanması gereken maddelerden birisidir. Özellikle de balayı için yurt dışına gitmeyi planlayan çiftlerimiz için balayı hazırlıklarına erkenden başlamak kaçınılmazdır.

Nerede tatil yapacağınıza, bütçenizin ve beklentilerinizin ne olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Balayı tatilinizi daha kolay planlamak istiyorsanız DüğünBuketi.com danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Balayı tatilinizi planlamadan önce buraya göz atabilirsiniz.

5. Gelinlik ve Damatlık Seçimi

Gelinlik ve damatlık seçiminin sizi de heyecanlandırdığını biliyoruz. Uzun zamandır hayalini kurduğunuz gelinlik seçimi için hemen provalara başlamak istiyor olabilirsiniz. Öncelikle vücut tipinize uygun gelinlik modellerini tarayabilirsiniz. En favori gelinlik modellerinizi belirledikten sonra seçiminizi yapabilirsiniz.

Gelinlik kararınızı verdikten sonra da sıra ayakkabınıza ve diğer aksesuarlara gelecektir. Düğün hazırlıkları ihtiyaç listesi notlarınıza bunları da ekleyebilirsiniz. Hayalinizdeki gelinlik için forma girmeniz gerektiğini düşünüyorsanız da bunun için çalışmalara başlamanın tam zamanı!

Gelinlik modellerine dair her şey burada! 

"Peki ya damatlık seçimi nasıl olmalı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Damat adaylarımız da o gece en rahat edecekleri kesime karar vererek favori renklerini seçebilirler. Papyon ve kravat seçimleri, yaka çiçeği detayları ile şık bir kombin oluşturmak mümkün.

En şık damatlık modelleri burada!

6. Nikah Şekeri ve Hediyelikler

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Nikah şekeri ya da isteğinize göre vereceğiniz hediyelere karar vermenin de zamanı geldi. Bu aşamada belirlediğiniz düğün temasını baz almanızı öneriyoruz. Tıpkı davetiye seçiminizde yaptığınız gibi nikah şekeri seçiminde de düğün temanızı göz önünde bulundurmalısınız. Son zamanlarda popüler olan tohum kalemler, sukulentlere de listenizde yer verebilirsiniz.

En güzel nikah şekeri ve hediyelik seçenekleri burada.

7. Dans Kursu

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Hayatınızın en önemli dansı olacak olan düğün dansınızı dört dörtlük bir şekilde gerçekleştirmeye ne dersiniz? Öyleyse eşinizle birlikte bir dans kursuna yazılmanın tam zamanı. Böylelikle hem kendiniz yapacağınız danstan daha büyük bir zevk alabilir hem de davetlilerinize bir görsel şölen yaşatabilirsiniz. Bu unutulmaz anı hafızalara kazımak sizin elinizde.

Uygun fiyat seçenekleri ile dans kursları burada!

8. Takıların Seçimi

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün hazırlıkları ihtiyaç listesi kapsamında unutulmayacakların başında takılar yer alıyor. Düğünde takılacak takıları alıp bir köşeye koymak üzerinizden bir yükün daha kalkmasına yardımcı olabilir. Eğer alyanslarınız düğünde takılacaksa seçiminizi hemen yapmalısınız. Tektaş ve yüzük seçimlerinizi son ana bırakmamanızı tavsiye ederiz.

En şık alyans ve tektaş yüzükler burada!

9. Düğün Pastası

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün hazırlıkları listesindeki en tatlı aşamaya geldik; düğün pastası seçimi. Düğün pastanızı seçerken her şeyden önce pastanın kalitesine dikkat etmelisiniz. Dış görünüşü kadar lezzeti de güzel olmalı. Bu noktada DüğünBuketi.com'un anlaşmalı ve son derece güvenilir pasta firmalarını gözden geçirebilirsiniz. Kalite unsurunu cebe koyduktan sonra firmalara estetik taleplerinizi sunabilirsiniz. Düğün temanıza uygun ya da farklı görünümde pasta seçimleri yapabilirsiniz. Konuk sayınızı verirken sürpriz misafirleri de unutmayın. :)

En başarılı düğün pastası firmaları burada.

10. Cilt Bakımı

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün hazırlıkları koşuşturmacasında kendinizi ihmal etmemelisiniz. Düğün hazırlıkları sizin için çok önemli bir yer tutuyor fakat bu aşamanın üzerinizde stres yaratmasına izin vermemelisiniz. Cilt sağlığı stres ve ruh hali ile çok yakından bağlantılı olduğu için düğün hazırlıkları aşamasına kendinize bol bol vakit ayırmanızı öneriyoruz.

Peeling gibi cilt bakımı ürünleri uygulamanın yanı sıra papatya çayı gibi stres atıcı bitkisel çaylarla da sağlığınıza dikkat edebilirsiniz. Tüm bu saydıklarımızı yerine getirmeniz halinde düğün gününüz için kusursuz bir gelin makyajı uygulaması için önünüzde hiçbir engel kalmamış oluyor.

11. Gelin Saçı ve Gelin Makyajı

Gelin makyajı ve gelin saçı, tüm gelin adaylarının kusursuz olmasını arzuladığı unsurlardan birisidir. Düğün hazırlıkları listesine unutmadan eklemeniz gerekenler arasında makyaj artisti ve gelin saçınız için bir kuaförle anlaşmak da yer almalı.

Düğün gecesinde tüm güzelliğinizi en doğru şekilde yansıtacak bir gelin saçı ve makyajına sahip olmayı kim istemez ki? Bunun için esas almanız gereken şartlardan birisi kendinizi deneyimli ve profesyonel ellere teslim etmeniz. Böylesine güvenilir ve sizi pişman etmeyecek makyaj artistine ve kuaföre ulaşmak hayal gibi geliyor olabilir size. Ama aslında yapmanız gereken şey çok kolay. DüğünBuketi.com'un makyaj artistleri ve kuaförler listesini incelemek. Böylelikle alanındaki deneyimli makyaj artistleri ile en uygun fiyatlara anlaşma fırsatı yakalayacaksınız.

Gelin saçı için en popüler kuaförler burada.

12. Gelin Arabası

Evlilik Hazırlıkları Listesi - Adım Adım Düğün Planlama

Düğün hazırlıkları listesini tamamlamak için son aşama gelin arabası seçimi oluyor. Gelin arabası düğün günü hazırlanır fakat ilgili firma ile anlaşmayı erkenden yapmayı unutmayın. Gelin arabası seçimi ve süsleme konusunu netleştirerek her detayı planlamış olacaksınız.

Gelin arabası modelleri arasından kendinize en uygununu seçerken düğün temanızı göz önünde bulundurmalısınız. Düğününüzün ögeleri hem kendi içlerinde hem de birbirleri arasında ne kadar uyumlu olurlarsa düğününüz o kadar kusursuz olacaktır.

En şık gelin arabası seçenekleri burada.

DüğünBuketi.com ailesi olarak sizler için hazırladığımız düğün hazırlıkları rehberi niteliğindeki bu yazı ile aklınızdaki soru işaretlerinin aydınlandığını düşünüyoruz. Adım adım düğün hazırlıkları ile ilgili anlattıklarımız yardımıyla düğün öncesi hazırlık listesi oluşturdunuz. Bu sayede düğün hazırlıkları ile ilgili hiçbir detayı atlamamış olacak ve kusursuz bir düğün için bir adım daha yaklaşacaksınız. Düğün hazırlıkları için önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz. :)

İlgili Makaleler

0
%