masa-duzeni-3
masa-duzeni-3

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma planı, genellikle düğünün yapıldığı salonun veya mekanın özelliklerine göre değişir. Davetli oturma düzeni için eğlence sahnesinden yemek servisine kadar bazı faktörler etkilidir. Düğün salonu oturma planı hazırlamak için öncelikle düğün oturma düzeni çizelgesi oluşturmak gerekiyor. Düğünlerde oturma düzeni için gelin ve damadın ailesi birinci derece yakınları da dikkate alınır.

Kimi kiminle oturtmalıyım, oturma düzenleri şablonu nasıl hazırlanır, kır düğünü oturma düzeni nasıl olmalıdır gibi sorularla ilgili bazı bilgileri derledik. Düğünlerde oturma planı veya düğünlerde oturma düzeni bilgileri ile davetlilerinizi uygun bir şekilde ağırlayabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Aileler ve Birinci Derece Yakınların Masası Nerede Olmalı?

Düğünlerde oturma planı yapılırken öncelikli konuların başında aile ve birinci derece yakınların oturacağı yerler geliyor. Gelin ve damadın annesi, babası ve kardeşleri için ayrı veya aynı masa planlanabilir. Ancak düğünlerde oturma düzenleri planlarında genellikle her aile için farklı masa ayarlanır.

Düğün davetli oturma düzeni içinde aileler ve yakınların oturacağı masalar, piste veya eğlence alanına hakim bir yerde olmalıdır. Gelin ve damadın oturduğu masayı görebilmelidir. Anne ve babalar, kardeşler, halalar, teyzeler, dayılar ve aile büyükleri için en ideal masa oturma planı yapılmalıdır. Yemekli davetlere göre masa planı değişebilir.

Düğünlerde Oturma Düzeni Şablonu Nasıl Olmalıdır?

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Hangi düğün salonu oturma planını seçerseniz seçin; gelin ve damada en yakın iki veya üç masası aileleri, yakınları ve en sevdikleri arkadaşları için ayrılmış olmalıdır. Düğünlerde oturma planı, bu büyük güne kendini hazırlayan gelin ve damadın en yakınları için bazen hayati bir konu olabilir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Gelin ve damat masasına yakın bir yerdeki VIP masalar, düğünün en müstesna davetlilerinin kendilerini özel hissetmelerine yol açacaktır. Aile içi bir düğün veya etkinlikte böyle bir ayrım yapmaya gerek olmayabilir. Ancak salon veya kır düğünü oturma düzeni içinde ailelerin oturacağı masalar veya oturdukları yerler çok önemlidir.

Şehrinizdeki en iyi kır düğünü mekanlarını burada bulabilirsiniz.

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma planı hazırlarken aile büyükleri için de özel yerler düşünülmelidir. Düğünlerde oturma düzenleri içinde gruplaşmaları önlemek için konukların masaları karışık ayarlanabilir. Ayrıca, benzer ilgi alanlarına sahip insanlar bir arada toplanabilir. Bu sayede düğün davetli oturma düzeni davetlilerin aralarındaki etkileşimin gelişmesine yol açacaktır.Enza Home - TerraEnza Home - Terra

Bununla birlikte düğün oturma düzenleri çizelgesi içinde yaşlara veya aile büyüklerine özel bir yer ayrılmalıdır. Yaşlıların bütünleştirici veya birleştirici düğün salonu oturma planı, onlara sohbet imkanı verecektir. Bunun gibi çeşitli kategorilerde oturma düzeni şablonu birbirlerini tanımayan insanların aynı masada olmasını da önlemelidir. Düğünlerde oturma planı için çiftin yakınları arasındaki ilişkiler de gözetilmelidir.

Kapalı düğün salonları ve fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Düğünlerde Masa Oturma Planı Nasıl Hazırlanır?

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma planı damat tarafı ile gelin tarafının yakınları için ayrı masalar olacak şekilde yapılmalıdır. Böylelikle düğüne gelen akrabalar ve dostlar birbirine yabancı kalmayacaktır. Düğünlerde oturma düzeni arkadaş grupları için de önemlidir. Onlar için de aynı masada yer ayarlanabilir.

Düğün oturma düzeni çizelgesi hazırlamak oldukça kolay. Bunun için bir Excel dosyası içinde oturma düzeni şablonu oluşturulmalıdır. En soldan itibaren kendinize kimi kiminle oturtmalıyım sorusunu sorarak, önem sırasına göre yakınlarınızı ve arkadaşlarınızı yerleştirebilirsiniz. Excel tablosunda ebeveynler, aile bireyleri ve yakınlar en yakında olacak şekilde sırayla düğün salonu oturma planı yapılabilir. Genellikle iş arkadaşları ve daha uzak misafirlerin son masalarda oturması sağlanabilir.

Düğünlerde Masa Oturma Düzeni Çeşitleri

Düğün günü için yapılan hazırlıklarda masa düzenine verilen önem çiftler tarafından bilinir. Mekanların kendine ait düzenlemeleri olduğu gibi sizin talepleriniz doğrultusunda yaptığı farklı planlamalar da bulunur. Aşağıda sıraladığımız seçenekler arasından isteğinize göre en doğru seçimi yapabilirsiniz.

1- Yuvarlak Masa Tipi

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma planı çeşitli masa düzenlerine göre hazırlanır. Özellikle yemekli düğünlerde banket düzeni idealdir. Yuvarlak masalar pistin çevresinde konumlandırılır. Düğünlerde oturma düzeni için eğlence alanının mümkün olduğunca iyi göründüğü düzenlerden biridir. Kulüp tipi oturma planında ise, düğünde çeşitli gösteriler veya dans grupları olacak ideal bir oturma planı olabilir.

Bu tipteki düğün salonu oturma planı genellikle pist alanının masalardan daha yüksekte olduğu salonlarda kullanılır. Masaların açılı olarak yerleştirildiği düzende ise açık büfe masa düzenidir. Masaların arasında geniş bir eğlence alanı kalır. Düğünlerde oturma planı içinde kalabalık düğünlerde en elverişli planlardan biridir. Düğün oturma düzenleri çizelgesi hazırlanırken eğlence alanı da dikkate alınmalıdır.

2- U Masa Tipi

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma düzeni içinde özellikle mütevazı düğünler için elverişli olanlardan biri “U” tipi masa düzenidir. Bu tür oturma düzeni şablonu masaların pistin çevresinde “U” şeklinde sıralanması ile oluşur. Bu oturma planında eğlence alanı veya canlı müzik sahnesi her masanın kolaylıkla görebileceği bir konumdadır.

Az sayıda davetlinin olacağı düğünlerde oturma planı için kare tipi oturma planı düşünülebilir. Genellikle birbirini iyi tanıyan arkadaş veya aile gruplarının yer aldığı davetler için idealdir. Sohbet ortamında bir davet yapmaya olanak sağlar. Aile arasında davetler için de kraliyet masası düzeni uygundur. Masa oturma planı oval veya dikdörtgen masa çevresinde oluşturulur. Yemekli davetlerde kolay servis yapılmayı sağlar.

3- T Masa Tipi

Düğün Davetlerinde Oturma Düzeni Nasıl Planlanır?

Düğünlerde oturma planı kalabalık bir davetli grubu için hazırlanacaksa kantin tipi masa düzeni düşünülebilir. Düğünlerde oturma düzeni olarak fazla sayıda kişileri ağırlamaya olanak verir. Yuvarlak masalar için yapılıyorsa banket tipi masa düzeni seçilebilir. Bu masalarda 6 - 10 kişilik davetli grupları yer alır. Düğünlerde oturma düzeni için “T” tipi masa düzeni de daha samimi bir ortamda yapılan davetler için uygundur. Baş masa düzeninde ise gelin ve damat ile aile bireyleri aynı masadadır.

Düzen hazırlarken kimi kiminle oturtmalıyım? Masa oturma planı nasıl hazırlanır veya nasıl olmalıdır? Bu soruları yazımızda sizler için cevapladık. Daha birçok soruya cevap bulabilmek isterseniz DüğünBuketi.com danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

0
%