6-ay-kinasi-kiyafetleri-1
6-ay-kinasi-kiyafetleri-1

Bebekler İçin 6 Ay Kınası ve Değişik Fikirler

Son zamanlarda popüler olan 6 ay kınası sizin de aklınıza yattıysa ve araştırmalara başladıysanız doğru yerdesiniz. 6 ay kınası nedir, nasıl yapılır, ne kadara mal olur tüm bu soruların cevapları içeriğimizde yer alıyor. Detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

6 Ay Kınası Nedir?

Kına yakılması uzun yılardır toplumumuzda şans ve bereket anlamına gelmektedir. Ege’de uzun zamandır yazılan kına yakılması son dönemlerde daha popüler hale gelmiştir. 6 aylık bebeklere kına yakılarak şans getireceğine inanılıyor. Yakın çevre ve aile ile bir kutlama yaparak bebeğe hatıra bırakacağınız özel anlardan biri olacaktır. Sıklıkla evde yapılan bu etkinlik sadece kız çocuklarına özel olarak bilinse de erkek çocuğunuzun 6. Ayında kına ve sünnet törenini bir arada yapabilirsiniz.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

6 Ay Kınası Hazırlıkları

Kırkı çıkan bebeğin, bebek mevlüdü ile yakın çevreye ve topluma ilk katılımı sağlanır. Ancak kız çocukları için daha özel bir kutlama olan 6 ay kınası yakılır. Kız çocuğunun doğumunu duyurmak, kötü enerjilerden korumak için kınasını yakarak bebeğinizin doğumunu kutlamak amacıyla bu ritüeli siz de yapabilirsiniz. Bu etkinlik için detaylara aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Bebek mevlüdünden farkları için “Bebek mevlüdü nasıl yapılır?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

6 Ay Kınası Nasıl Yapılır?

6 ay kınasında neler yapılacağını aşamalarıyla sizin için hazırladık. Adımlar şu şekildedir;Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

  • Önce bir kına annesi seçilir.
  • Kına annesi bir sepet içerisine bebeğin ihtiyaçlarını hazırlar ve aileye teslim eder. Aile karşılık olarak kına annesine hediyeler sunar.
  • Kız bebek banyo yaptırılır ve o güne özel kıyafetler giydirilir.
  • Kına tepsisi hazırlanır; etrafına lokum, kuruyemiş ve kurabiyeler yerleştirilir.
  • Kına annesi bebeğin sağ eline kına yakar, kırmızı bir örtüyle örter. Sonra sol ayağına kına yakar ve beyaz bir örtüyle örter.
  • Konuklar kına tepsisi içine dik bir şekilde madeni para koyar, böylece "kına işlemek" tamamlanmış olur.
  • Kına yakma işleminden sonra ikram servisleri yapılır.
  • Bebeğin kına yakılan sağ eli ile babasının cebinden para alması sağlanır. Böylece bebeğin bolluğu bereketi eksik olmaz.

6 Ay Kınası Organizasyonu

6 Ay kınası organizasyonu için öncelikle güvenli ve temiz bir mekan belirlemek gerekli. Mekanın ferah olması bebeğiniz ve gelen konuklarınızın keyifli bir kutlama geçirmelerini sağlayacaktır. Ortalama dört saat süren bu tür organizasyonlarda, mekanın iç düzeni ve sunduğu imkanlar da önemlidir. Bir tür eğlence kısmı da olduğu için ortası açık bir mekan düzeni sunabilen yerleri seçmekte fayda var.

Mekan seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise kesinlikle bebek bakım odası olup olmadığı olmalıdır. Katılacak ailelerin bebeklerini de düşünerek emzirme ve hazırlık odaları, bebek mama sandalyeleri de önemli detaylar arasında yer alıyor.

6 ay kınası için “Kına Mekanları” sayfamızı inceleyebilirsiniz.Enza Home - Terra

6 Ay Kınası Kıyafetleri Nasıl Olmalı?

Bebeğinizin kına kıyafetleri kına annesi tarafından hazırlanır. Ancak 6 ay kınası bindallısı dışında bebeğin kına elbiseleri için farklı modeller bulunmaktadır. Özellikle anne ve bebeğin ortak aksesuarlarla süsledikleri kıyafetler ya da tamamlayıcı renklerdeki bir örnek modeller son zamanların modası. Anne kız kombinleri ile kına gecenizin en unutulmaz anılarından olacak çekimler için kıyafet değişikliği de yapabilirsiniz. Yöresel bindallıları kına esnasında giyerek sonrası içinde şık bir elbise ve mekana uygun abiye seçimi yapabilirsiniz.

Bindallı ve abiye seçimlerinizi buradan yapabilirsiniz.

6 Kınasında Neler İkram Edilir?

İkramlar genellikle lokum ve kuruyemiş, pasta ve meşrubat ile sunulurken bütçeye göre çeşitlilik gösterebiliyor. Yemekli kına organizasyonu düşünebileceğiniz gibi kanepe atıştırmalıklar veya brunch tarzında da planlayabilirsiniz. Bu tümüyle organizasyonu planladığınız saatlere göre değişebilir. Büyük bir davet vermeyi düşünüyorsanız catering ve organizasyon firmalarıyla çalışabilirsiniz

Şehrin en başarılı catering firmaları burada.

6 Ay Kınası İçin Farklı Öneriler

Klasik bir organizasyonun dışında bir şeyler yapmak isteyenler için farklı konsept seçenekleri de var. Mesela çocuklar için bir organizasyon firması ile anlaşarak eğlenceli bir ortam oluşturmalarını sağlayabilirsiniz. Palyaço ve oyun etkinlikleri ile gününüzü daha neşeli hale getirecektir. Bu sayede hem ebeveynler hem de minik konuklarınız davetten mutlu ayrılacaktır.

Mekan süslemesi için özel bir konsept belirleyebilirsiniz. Renkli tüller ve yapay çiçekler oldukça hoş bir ambiyans yaratacaktır. Konuklarınıza o güne dair minik hediyeler verebilirsiniz. Bebek kınası magnetleri, lavanta keseleri, kına paketleri dağıtabilirsiniz.

Bonus: Bebeğinize farklı bir anı bırakmak istiyorsanız size bir önerimiz var. Küçük bir dilek ağacı yapıp, konuklarınızın kızınız için dileklerini toplayabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Kına masasının yanına bir saksı içinde yapay bir ağaç, biraz kumaş, kağıt ve küçük toplu iğneler iş görecektir. Ağacın dallarına renkli kumaş parçalarını bağlayın. Ağacın yanındaki bir sehpanın üstüne küçük kağıtlar, kalemler ve toplu iğneleri bırakın. Kumaşların uzun parçalar olmasına dikkat etmeniz yeterli. Böylece kumaşlar üzerine dilekler bırakılabilir.

6 Ay Kınasında Ne Hediye Alınır?

6 ay kınasında kına yakılacak bebeğe hediyeler alabileceğiniz gibi kına sahiplerine de hediyeler sunabilirsiniz. 6 ay kınası hediyelerinde en çok tercih edilenler arasında 0-3 yaş bebeğin gelişimine uygun oyuncaklar ve kitaplar oluyor. Ayrıca bebeğin ileriki yaşları için kıyafetler, aileye sunulacak yardımcı ev aletleri de tercih edilebilir. Dijital fotoğraf albümü veya el yapımı fotoğraf albümleri de popüler tercihler arasında. Siz de bütçenize uygun hediye eşyalar tercih ederek bugüne dair aileye bir anı bırakabilirsiniz.

Son dönemlerde sık sık karşımıza çıkan 6 ay kınasını sizin için araştırdık. 6 aylık kız bebekler için tercih edilen kına törenlerini daha keyifli hale getirecek etkinlik önerilerimizi değerlendirebilirsiniz. Size özel konseptlerle evde ve mekanda kına düzenleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için DüğünBuketi.com danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Kına etkinliği hazırlık aşamasındaysanız diğer annelerimize yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyoruz. 😊

  • User default avatar

    Müge Tınas

    Ben kızımın 6 aylıpı için haytap a bağış yaptım ve bağış kartları hazırlattım, misafirlere onu dağıtacağım,. Üzerinde insanlık yaratılmış her canlıya sevgi ve merhamet gösterebilmektir.ailem sizlere hediye almak yerine haytap a bağış yaptı, merhametli bir birey olmam için ilk adımı attı yazıyor. Bence magnetten daha anlamlı oldu🙏

İlgili Makaleler

0
%