header
header

Düğün Masası Süslemesi Modelleri ve Yapımı

Düğün masası süslemesi, düğün mekanını ve organizasyonu şık gösteren detaylar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özenli bir şekilde süslenmiş düğün masaları davete oldukça elit bir hava katıyor. Düğün masası süslemeleri artık yalnızca gelin damat masasına değil tüm davetlilerin masalarına uygulanıyor. Doğru malzemeler ve uyumlu masa örtüleri seçildiğinde düğün mekanının şıklığı kusursuz bir şekilde tamamlanıyor.

Sizin için en güzel düğün masası süsleme fikirlerini derledik. Hazırsanız bu birbirinden şık ve yapımı çok eğlenceleri süsleme fikirlerini ve aşamalarını birlikte inceleyelim!Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Düğün Masası Seçimi

Şıklığı ve zarafeti ile göz kamaştıran bir düğün masası hazırlamak için elbette ilk ihtiyaç duyacağınız şey doğru seçilmiş bir masa olacak. Masa seçimini yapmadan önce organizasyonunuzun konseptine karar vermeniz gerekiyor. Örneğin, kır düğünü organizasyonu düzenleyecekseniz ahşap masalar doğal yeşil alanla oldukça uyumlu olacaktır. Otelde düğün ve salon düğünü organizasyonlarında kullanacağınız masayı cam veya dayanıklı plastikten seçebilirsiniz. Üzerindeki aksesuarları rahatlıkla taşıyabilmesi için düğün masanızın oldukça sağlam olması gerekiyor.

Yemekli bir organizasyon düzenleyecekseniz yuvarlak masalar davetlilerinizin birbiri ile diyalog kurabilmesi için iyi bir seçim olacaktır. Eğer davetinizi kokteyl düzende gerçekleştirecekseniz kare masaları da alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Davetlilerinizin masa seçimini yaptıktan sonra sıra gelin ve damat masasını seçmeye geldi. Gece boyu odak noktası olacak gelin damat masasını büyük ve dikdörtgen olarak tercih edebilirsiniz. Diğer masaların aksine çok daha fazla süsleme aksesuarı kullanılacak olan bu masayı mekanın en görünür noktasına yerleştirdiğinizden emin olun.

Düğün Masa Örtüsü Seçimi

Geldik masa seçiminden sonra süsleme aşamalarımızın ikincisine. Düğün masa örtüsü seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli konu mekan ile uyumu olmalı. Renk ve desen açısından düğün mekanına uyum sağlayan masa örtüleri davetinizin şıklığını tamamlayacaktır. Kır düğünü organizasyonlarında mekanın atmosferini tamamlayacak doğal tonlarda masa örtüleri tercih edebilirsiniz. Pastel ve beyaz tonlarındaki desensiz masa örtüleri bu organizasyon türü içi muhteşem görünecektir.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Kapalı mekanlarda düzenlediğiniz organizasyonlarda masa örtüsü seçiminde mekanın duvar renklerine göre seçim yapabilirsiniz. Eğer mekan duvarları açık rene sahipse bordo ve lacivert gibi asil koyu tonları tercih edebilirsiniz. Eğer koyu renk duvarlara sahip bir mekan seçtiyseniz uyumu yakalayabilmek adına pudra rengi veya lila gibi masa örtülerini seçebilirsiniz. Düğün dekorasyonu seçiminizi sadelikten yana yaptıysanız bu sade şıklığı tamamlayacak şekilde tasarlanmış ince desenli masa örtülerini hoş bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

Şehrinizdeki en şık düğün davet alanlarını burada bulabilirsiniz.

Düğün Masası Süsleme Malzemeleri

Düğün masası ve masa örtüsü seçimini yaptıktan sonra sıra en güzel aşamaya geldi! Düğün masası süsleme malzemeleri fiyatları ve çeşitleri bakımından her bütçeye ve tarza hitap ediyor. Düğün masa süsleri günümüzde o kadar farklı modellerde bulunabiliyor ki çiftler seçim yapmakta zorlanıyor. Rengarenk çiçekler, nostaljik şamdanlar, mumlar ve minik süslerle şıklığı ile göz kamaştıran düğün masaları hazırlayabilirsiniz.Enza Home - Terra

Düğün masası süslerinizi seçerken konseptinize bağlı kalmalısınız. Ortamın ışığı düğün masası süslerini seçiminizi etkileyen bir diğer faktör olarak öne çıkıyor. Çok aydınlık bir salonda mum kullanmak göz yorucu olabilir. Eğer loş bir atmosferde ya da açık havada gece düğünü planlıyorsanız şamdan ve mumların şık dokunuşunu değerlendirebilirsiniz. Şimdi bu birbirinden güzel düğün masası süsleme malzemelerini tek tek inceleyelim.

1. Düğün Masası Çiçek Süslemesi

Düğün Masası Süslemesi Modelleri ve Yapımı

Düğün masası süsleri söz konusu olunca olmazsa olmazlar arasında yer alan çiçek süslemelerini şık bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz. Canlı ya da yapay çiçekler doğru aranjmanlarla birleştirildiğinde düğün masalarında görsel bir şölene dönüşüyor. Masa süslemelerinde genelde yapay gelin çiçeği tercih ediliyor. Dayanıklılıkları sayesinde yapay çiçek aranjmanlarını açık veya kapalı mekan fark etmeksizin düğün masası süslemelerinizde tercih edebilirsiniz.

Düğün Masası Süslemesi Modelleri ve Yapımı

Tercihini canlı çiçekten yana kullanmak isteyen çiftler öncelikle çiçeklerin mevsimine dikkat etmeli. Mevsiminde temin edilen canlı çiçeklerin kokusu çok daha yoğun olacağı için organizasyonunuza harika bir hava katabilirler. Canlı çiçeklerin dayanıklılığını sağlayabilmek adına küçük şık vazolar içerisinde suya koyarak düğün masalarınızı şenlendirebilirsiniz. Eğer rustik temalı bir düğün organizasyonu gerçekleştirecekseniz küçük saksı çiçekleri ve sukulent gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

2. Düğün Masası için Şamdan ve Mum

Düğün Masası Süslemesi Modelleri ve Yapımı

Düğün masası süslemeleri arasında en çok tercih edilen malzemelerden olan şamdan ve mumlara geldi sıra. Bu şık aksesuarların kullanımında ise dikkat etmeniz gereken ilk konu düğün mekanınıza göre seçim yapmak olmalıdır. Kapalı alanda ve fazlasıyla aydınlık bir salonda şamdan ve mum kullanımı davetlilerinizin gözlerini yorabilir. Bu yüzden düğün masası süslerinizde şamdan ve mum kullanımını açık hava organizasyonlarında tercih edebilirsiniz.

Düğün Masası Süslemesi Modelleri ve Yapımı

Loş ışıklı bir atmosferde oldukça romantik bir hava estirecek bu küçük dokunuşla mükemmel düğün masaları hazırlayabilirsiniz. Seçtiğiniz mumları küçük yapraklar, inciler, hasır ipler gibi süsleme malzemeleriyle konseptinize uygun hale getirebilirsiniz. Şamdanlarınızın rengini de yine düğün mekanınız ve düğün masa örtüleriyle uyumlu tercih etmeniz ortamın uyumunu eşsiz bir şekilde sağlayacaktır.

Masa süsleme hizmetini profesyonellere bırakmak isterseniz şehrinizdeki en iyi düğün organizasyon firmaları burada.

3. Düğün Masa Numaraları

Geldik düğün masası süsleme aşamalarımızın final dokunuşuna. Düğün masa numaraları, davetlilerinizin kendileri için ayrılan masaları bulabilmeleri için oldukça önemli. Düğün dekorasyonunun tamamlayıcısı niteliğini taşıyan masa numaralarınızı farklı tasarımlar ve süsleme dokunuşlarıyla şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Düğün konseptinize bağlı kalarak yapacağınız süslemelerle yalnızca bir masa numarası olmaktan çıkararak oldukça estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Masa numarası baskınızı renkli ya da şeffaf kağıtlara alabilirsiniz. Etrafını çiçekler ya da kuru dallar ile süsleyebilirsiniz. Bu masa numarasının bir nüshasının da çıktısını alarak düğün davetiyelerinizin içine ekleyebilirsiniz. Böylece davetlileriniz kendileri için ayrılan masaları rahatlıkla bulabilecektir. Yemekli organizasyon planlayan çiftler de yine düğün konseptleri ve renk seçimlerine göre tabak ve bardak yerleştirmelerini yapabilirler.

Gelin Damat Masası Süsleme Fikirleri

Davetlilerinizin düğün masası süsleme işlemlerini tamamladıktan sonra artık müstakbel gelin ve damadın masa dekorasyonuna geçebilirsiniz. Organizasyon boyunca en çok göz önünde bulunan masa olan gelin damat masasını diğer masalara göre biraz daha öne çıkacak şekilde süslemek gerekiyor. Düğün mekanınıza ve konseptinize göre seçeceğiniz kumaşlarla masa örtünüzü hazırlayarak başlayabilirsiniz. Tül ve dantel kumaşlar gibi düğün masanıza hareket katacak kumaş seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Gelin damat masasını diğer masalardan biraz daha öne çıkarmak adına üst üste iki kumaş kullanabilirsiniz. Bir tane zemin olan koyu renk kalın bir kumaş üzerine zeminden daha açık renkte tül veya dantel kumaşlarla oldukça uyumlu bir kombin yaratabilirsiniz. Masanızın üstüne davetlilerin masaları ile uyumlu bir şamdan veya mumlar oldukça hoş görünecektir. Gelin çiçeğiniz ile uyumlu canlı çiçek aranjmanlarını masanızın en görünür noktasına yerleştirebilirsiniz. Elbette masa süslerinizin tamamlayıcısı gelin damat kadehlerinizi de eklemeyi unutmayın.

Gelin damat masası süslemelerinize pleksi isimlikler de ekleyebilirsiniz. Bu güzel masayı daha da öne çıkarabilmek adına şık arka plan süslemelerinden yararlanabilirsiniz. Gelin tagı masayı öne çıkarmak için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Gelin tagınızı konseptinizle uyumlu olarak makrome, kumaşlar, boncuklar veya ince led ışıklarla süsleyebilirsiniz.

Peki siz hangi konseptte masa süslemesi hayal ediyorsunuz? Yorumlarınız diğer gelin ve damat adaylarına ilham vermesi açısından oldukça önemlidir. Fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

  • User default avatar

    Emine guven

    Dugun masalarinda soft renkler daha guzel gelinliligin beyazindaki saflikla birlesmeli

İlgili Makaleler

0
%