sade-gelinlik-modelleri-11
sade-gelinlik-modelleri-11

En Güzel Sade Gelinlik Modelleri

Sade gelinlik modelleri, daima şık ve zarif olmayı isteyen gelin adaylarının en çok tercih ettiği tasarımlar arasında yer alıyor. A kesim ve balık modellerde öne çıkan minimalist gelinlikler, nikah elbisesi olarak da tercih edilebiliyor. Bu yazımızda senin için son moda düz gelinlik tasarımlarını yakından inceledik. Yılın her mevsimi tercih edebileceğin bu birbirinden şık tasarımlardan ilham alabilirsin. 😊

Son Moda Sade Gelinlik Modelleri

Bu yıl, sade gelinliklerin yılı olacak desek yeridir. Değişen düğün trendleri ve konseptler elbette gelinlik modellerine de yansıyor. Başta Oleg Cassini, Vakko ve Setri Nur Gelinlik gibi markalar tasarımlarında düz modellere öncelik veriyor. Düşük omuzlu ve tül sade gelinlikler, yaz aylarında yerini halter yakalara bırakıyor. Yine yazlık gelinlik modellerinde yırtmaçlar bol bol kullanılıyor.Enza Home - BertaEnza Home - Berta

Düğün mekanına karar verdin mi?: Şehrindeki en iyi düğün mekanlarının erken rezervasyon indirimlerini hemen incele.

Dantelli Sade Gelinlikler

Sade gelinlik modelleri denilince akla genel olarak düz kumaşlı seçenekler geliyor olabilir. Fakat düz bir tasarıma hareket katmanın en güzel yollarından biri de dantel kumaş seçiminden geçer. Dantelli sade gelinlikler, kumaş kalitesi ve katmanına göre yılın her mevsimi tercih edilebilir. Kış aylarında minimal gelinlik arıyorsan balık kesim ve uzun kollu modelleri tercih edebilirsin.

Yarım kollu gelinlik modellerinde ise dar kesimler yerine salaş kollu tasarımları değerlendirebilirsin. İnce spagetti askılı gelinlikler, kalp ve kare yakalar ise yaz düğünleri için ideal. Dantel kullanımı kır düğünlerinde ise A kesimlerle çok daha şık duracaktır.Enza Home - LoretoEnza Home - Loreto

Daha fazla dantelli gelinlik modeli için seni böyle alalım.

A Kesim Düz Gelinlik Modelleri

Gelelim gelin adaylarının en sevdiğin kesimlerden birine. A kesim sade gelinlik modelleri, hemen hemen her düğün mekanına uyum sağlaması ile öne çıkıyor. Nikah merasimlerinden salon düğünlerine kadar farklı konseptlerde bu şık modelleri tercih edebilirsin. A kesim gelinliğine şık bir hava katmak istersen atlas kumaş üzerine ince dantel katlı tasarımları değerlendirebilirsin.

Bahar ve yaz ayları için sade gelinlik modellerinde düşük ve mini kollar kullanılıyor. Bel bölümü transparan dikilen, dökümlü kollu modeller ise gelin adayları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Sade bir a kesim gelinlik giymeyi düşünüyorsan bu görünüme şık bir dokunuş için mini gelin taçları veya bel hizasına gelen gelin duvaklarını kullanabilirsin.Enza Home - Terra

A kesim gelinlik modellerini buradan incelemeye devam edebilirsin.

Saten Sade Gelinlik Modelleri

Sade gelinlik modellerinde saten kumaş da sık sık tercih ediliyor. Saten kumaş görünümü itibariyle zaten şık ve zarif bir hava kattığı için, bu kumaşla hazırlanan gelinliklerde ekstra süslemeye gerek kalmıyor. Saten gelinlik modelleri balık kesimde olduğu kadar A kesim modellerde de kullanılabiliyor. Sırt bitiminde kullanılan saten fiyonklar ve uzun etekler bu modeli çekici kılan diğer detaylar arasında.

Peki saten sade gelinlikler hangi konseptlerde tercih ediliyor? Genelde sonbahar ve kış aylarında olmak üzere nikah merasimleri ve düğünler için oldukça uygun. Salon düğünlerinde de kullanılan saten gelinlikler, yaz gelinleri için pek tavsiye edilmiyor. Zira kumaş yapısı gereği terlemeye sebep olabiliyor.

Saten gelinlikleri beğendiysen buradan incelemeye devam et.

Sade Balık Gelinlikler

Vücuduna güvenen gelin adaylarının tercihi balık kesim ile devam ediyoruz. Sade balık gelinlik modellerinde bütünlüğü sağlamak için genelde uzun duvaklar kullanılıyor. Balık kesim gelinlikler, tam balık ve yarım balık olarak iki farklı şekilde ayrılıyor. Tam balık gelinlik modelleri, uzun süreli düğünlerde kullanım açısından gelin adaylarına zor anlar yaşatabiliyor. Bu sebeple düğünün için yarım balık bir model seçmeni tavsiye ediyoruz.

Saten kumaşlı ve degaje yakalı balık gelinlikler ise daha çok nikah merasimi ve after partylerde tercih ediliyor. Dantel kumaşlar, eteğin açılan kısmında kullanılıyor. Sade bir balık gelinlik modeli düşünüyorsan madonna yaka ve straplez modelleri seçmeni öneriyoruz.

Farklı balık gelinlik modellerini buradan inceleyebilirsin.

Tesettür Sade Gelinlik Tasarımları

Sade tesettür gelinlik modelleri bu yıl A kesim tasarımları ile göz kamaştırıyor. Hakim yakalar bu yılın sade kapalı gelinliklerinde bol bol kullanılıyor. Farklı tasarım isteyenler için yaka kısmında sade çiçek motiflerinin yer aldığı gelinlikler de beğeni topluyor. Düğünün için tercihini bu modelden yana kullanıyorsan, gelin başı modelini de gelinliğine uygun olarak sade tercih etmeni öneririz.

Tesettür gelin başı için sade modellerde katlı tasarımlar yerine şık türbanlar tercih ediliyor. Kış aylarında ise gelinliğin tamamlayıcısı olarak şapkalı tesettür gelin başı ve eldivenler de sıklıkla kullanılıyor. Eğer gelin tacı kullanacaksan, bu yılın en sevileni minimal taç modelleri tam sana göre.

Sade tesettür gelinlik modelleri ve en yeni tasarımları buradan incelemeye devam edebilirsin.

Sade Nikah Elbisesi Modelleri

Düğün organizasyonu yerine nikah planın varsa sade tasarımları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsin. Sade elbise modellerini nikahından sonra after party veya yemek planlıyorsan da giyebilirsin. Gece boyunca hem rahat hem de şık olmanın tadını çıkarabilirsin. Bu elbise modelleriyle dilersen mini duvaklar da kullanabilirsin. Eğer kır nikahı planlıyorsan çiçek gelin taçlarının çok şık duracağını belirtmek isteriz.

Nikah elbiseni pek çok farklı kumaş türünden seçebilirsin. Ancak bizim tavsiyemiz hava alan kumaşları tercih etmen yönünde olacak. Nikah için ikili beyaz takım veya tulum gelinlikler de bu yıl çok tercih edilecek. Elbisenin kesimine göre spor gelin ayakkabısı veya stiletto şıklığını tamamlayacaktır. 😉

Özel tasarım gelinlik istiyorsan: Şehrindeki en iyi gelinlikçi ve moda evlerini buradan incele.

Sade Gelinlik İçin Aksesuar Önerileri

Düğününde sade bir gelinlik modeli tercih edeceksen elbette aksesuar seçimini de çok iyi yapman gerekiyor. Burada seçim kısmı şu şekilde önemli; çok sade aksesuarlar ile görünüşün silik kalabilir, çok abartılı aksesuarlar ile gelinliğin uyumsuz kalabilir. İlk olarak gelin çiçeği ile başlayalım. Düz bir gelinlik modeli tercih ediyorsan küçük el buketleri senin için çok uygun olacaktır. Pastel tonlarda ince bir kurdele ile tutturulmuş buketleri kullanabilirsin.

Gelinlik modelinin bir diğer tamamlayıcısı olan taçlara geldi sıra. Sade bir gelinlik tasarımı ile küçük çiçekli veya taçlı gelinlik modellerini tercih edebilirsin. Çiçekli modellerde zarif cipso telleri oldukça şık görünecektir. Taç yerine dilersen ince gelin tokaları da düz gelinliğine şık bir hava katabilir. Enseden duvak kullanımı da sade gelinliklere çok yakışıyor. Nikah elbiselerinde ise kısa duvaklar iyi bir seçim olacaktır.

Ve son olarak gelinin en önemli dokunuşlarından olan makyaj bölümüne gelelim. Sade gelin makyajı, sade bir gelinlik tasarımı ile oldukça uyumlu görünecektir. Bunu söylerken, abartılı koyu göz makyajı ve simli rujlardan uzak, naturel tonlarda bir makyajdan bahsediyoruz. 🙃 Yüzün doğal ten rengine uyumlu olarak seçilmiş fondöten, kaşları ve göz pınarlarını öne çıkaran bir makyaj ve doğal pastel tonlarda rujlar bu makyaj için ideal.

Düz ve Sade Gelinlik Kime Yakışır?

Sade gelinlik modelleri, vücut yapısı veya tarz fark etmeksizin tüm gelin adaylarına çok yakışıyor. Son yıllarda moda olan düz gelinlikler, balık tarzda kum saati vücut şeklindeki kadınlara uygun. Basen ve kalça kısmında fazlalıkları olduğunu düşünen kadınlar ise tercihlerini A kesimden yana kullanıyor. Eğer omuzlarınızı ortaya çıkarmak isterseniz düşük kollu veya ince askılı modelleri tercih edebilirsin.

Sade Gelinlikler Hangi Mekana Uygundur?

Sade gelinlik modelleri özellikle kır nikahı organizasyonlarına çok uygun. Kokteylli nikah organizasyonları, kumsal düğünü, kır düğünü ve rustik konseptli düğünlerde sade gelinlikleri tercih edebilirsin. Elbette bunlara ek olarak otel ve balo salonlarında da sade bir gelinlik giyebilirsin. Makyaj ve saçınıza daha öne çıkan modeller yaptırarak gelinliğini parlatabilirsin.

Sade model gelinlikleri ve bu yılın en şık tasarımlarını incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Dileriz hayalindeki gelinliğe seni bir adım daha yaklaştırabilmişizdir. Peki senin favorim hangisi oldu? Yazımıza yorum yapmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutma.

İlgili Makaleler

0
%